понедељак, 16. јул 2018.

Da li je Dodik donio Tužilačku odluku da je David Dragičević “zadesno stradao” i da nije Ubijen?!

Милорад Додик (Фото: Спутњик)
piše: Slobodan Vasković

Ali Tužilaštvo je isključilo priču o ubistvu i silovanju i oni su nezadovoljni i zato opet pričaju kako ne funkcioniše država“, izjavio je Milorad Dodik u intervjuu za “Sputnjik”. (vidi dodatak)

Otkud Dodik zna da je Tužilaštvo isključilo “priču o ubistvu”? Kada je to učinjeno? I da li je Dodik proglasio u intervjuu “Sputnjiku” da je Ubistvo Davida Dragičevića zades? Odnosno, da li je Dodik preuzeo ingerencije Tužilaštva?!

Bilo bi dobro da odgovori na ta pitanja, posebno o proglašenju zadesa iz Kabineta?! 

Bilo bi dobro i da odgovori šta je sa utvrđivanjem činjenice da Ubijeni David Dragičević nije bio drogiran, kao što su to tvrdili njegovi štićenici Željko Karan i Dragan Lukač i zbog čega ništa nije preduzeo, nakon što je dokazano da su njegovi štićenici svjesno prljali žrtvu Ubistva?!

Bilo bi dobro i da Dodik odgovori da li je obaviješten da Ubijeni David Dragičević nije bio u Kući Rađenovih na Laušu, nije je opljačkao, kao što su to tvrdili njegovi štićenici Dragan Lukač i Darko Ilić? I ako je obaviješten, šta je on preduzeo protiv onih koji su svjesno kriminalizovali žrtvu Ubistva?!

Bilo bi dobro da Dodik, kad je već u potpunosti preuzeo istragu, odgovori na pitanje kako su se predmeti iz Kuće koju Ubijeni David Dragičević nije opljačkao našli u njegovim džepovima?

Da li Dodik zna Ko je htio podmetnuti DNK Ubijenog Davida u Kuću koju David nije opljačkao, kako bi se pronalaskom podmetnutog DNK potvrdile laži sa presa 26.03.?

Kad već zna da Ubijeni David nije ubijen, da se sve odigralo u onih 15-20 metara na Laušu, kako tvrdi, sigurno zna i kako su se predmeti iz Kuće na Laušu našli u džepovima Ubijenog Davida, a da on Kuću nije opljačkao?!

Sigurno zna i zašto je Ubijeni David optužen da je koristio LSD, THC…, iako je dokazano toksikološkim nalazima da to nije tačno!

Sigurno zna i zašto se insistira na onih “15-20 metara” kojima David te noći nije ni kročio, ali Tužilaštvo, koje vode Želimir Lepir i Dalibor Vrećo, čini sve da ga na silu smjesti u tih 15-20 metara. Baš kako je to Dodik, čini mi se, naredio. Iako, kako tvrdi, nema uticaj na pravosudne institucije.

Da li Dodik zna Ko je naredio održavanje pres konferencije MUP RS 26.03., kada je Ubijeni David lažno optužen da je provalnik, a nakon toga i da je narkoman?

Da li ga je iko obavijestio o tome?!

Da li Dodik zna da se u svim disajnim organima utopljenika mora nalaziti “strani sadržaj”, a da to njegovi doktori Karan i Milosavljević nisu utvrdili?

Da li Dodik zna da je počinio krivično djelo nalažući reobdukciju tijela bez tužilačke naredbe?

Da li je Dodik zlouptrijebio bol porodice da im podmetne svog obducenta No2? Karan je njegov obucent No1!

Da li Dodik zna da je obducent, kojeg je on doveo, zadržao bar mrvu obraza pa napravio razliku u vremenu smrti, pronašao napuknuća na nosu Ubijenog, nije se izjasnio o pojedinim teškim povredama, jer nije mogao lagati kao Karan?

Da li Dodik zna da je Siniša Kostrešević, kojeg su “izabrali da vodi novu istragu”, opstruisan na svakom koraku i da će biti uklonjen ukoliko nastavi da pokušava da pronađe ubice? 

Da podsjetim Dodika - Kostrešević je njegov čovjek od najvećeg povjerenja, a on ga je žrtvovao, jer mu nije dozvoljeno da bilo šta uradi konkretno.


Kao samoprozvani Vrhovni Tužilac i Sudija, Dodik bi trebalo da zna te detalje. Jer je preočito da i on vodi istragu! Ili, da budem precizniji, samo je On i vodi! A sada je i presudio. Zades!

Da li je Dodik pri sebi kada tvrdi da otac Ubijenog Djeteta priželjkuje da mu je Ubijeno dijete silovano?!!! (nastaviće se)  

P.S. 
Da li je Dodik toliko uzbuđen zbog mirnih okupljanja građana na Trgu da je zaboravio da posti?

Dodatak: Dodik za “Sputnjik” o “slučaju Dragičević” (izvor RTRS)
Pomenuli ste tehnologije širenja haosa. S obzirom na to da već neko vreijme traje akcija Pravda za Davida, da li strahujete da bi dio tih tehnologija mogao da bude primijenjen i u instrumentalizovanju tog tragičnog slučaja?
- To već rade, nažalost, sa stradalim dečkom. Јa sam u nekoliko navrata izrazio saučešće ocu. Meni je žao svakog mladog života, ali ovdje se radi o nečemu drugom. Tužilaštvo BiH ne biraju vlasti RS. Srpska nema nikakav uticaj na tužilaštvo: tužioci se biraju u Sarajevu, a odjednom se sva odgovornost imputira nama. To je čista politička igra.

Mislite da bi inicijativu Pravda za Davida neko mogao da zloupotrebi za proteste širih razmjera?

- Oni su pokušali da to učine, ali mislim da je tajming za to prošao. Ljudi sve više razumiju o čemu se tu radi. Krenuli su u političke obračune po matrici koja je jasna. Prvo su udarili na policiju. Lično sam pitao koga znate u policiji kojim biste bili zadovoljni, pa su rekli ime. Imenovali smo ga da vodi taj slučaj. Ocu smo rekli: hoćete li i vi da budete dio tog tima? On je bio nekoliko dana, pa pošto se nije odvijalo kako je želio, istupio je. Pa su napali patologa Karana. Pa smo rekli, neka dođe čovjek iz Beograda. Došao je čovjek iz Beograda koji je gotovo identično potvrdio sve nalaze. Ni to nije bilo dovoljno, rekli su: neće ni iz Banjaluke ni iz Beograda. Evo, pošaljite u Zagreb. Pa iz Zagreba potvrde sve što je rečeno u Banjaluci i Beogradu, pa ni to ne valja. Tužilaštvo je reklo: postoji nejasnoća šta se desilo u prostoru od 10-15 metara gdje nema kamera. Ostaje da se to ispita. Mi smo rekli - u redu. A on kaže - to nije to. Ali Tužilaštvo je isključilo priču o ubistvu i silovanju i oni su nezadovoljni i zato opet pričaju kako ne funkcioniše država. I ja sam nezadovoljan; koliko sam puta govorio o neefikasnom sudu i tužilaštvu. Mislim da smo i mi napravili grešku što smo dozvolili okupljanje bez odobrenja. Ali sve je to visoko emotivno. Ne možemo da osporimo pravo na okupljanje, ali vidljivo je da je ta grupacija podržana, da je finansijski opskrbljena i da se pokušava internacionalizacija.