понедељак, 29. октобар 2018.

Vujadin Savanović - Izjava Siniši Kojdiću u UKP MUP RS (19.09.)/Javno svjedočenje S.V. No9

piše: Slobodan Vasković



Vujadin Savanović dao je izjavu 19.09.2018. godine u UKP MUP RS, u 15 časova i 45 minuta, a saslušao ga je Siniša Kojdić, inspektor koji je uništio krunski dokaz bacanjem donjeg veša Ubijenog Davida Dragičevića.

Savanović nije rekao ništa bitno, ali je interesantno da ga Kojdić nije pitao ništa o tome kako je došao do “zaključka” da je David Dragičević opljačkao kuću Đorđa Rađena i to mu sugerisao viber porukama, koje sam objavio; Nije ga pitao ni na osnovu čega je vrijeđao ubijenog Davida, premda je vokabular Vujadina Savanovića sastavljen od uvreda, kletvi, psovki - što će reći vrlo vrlo ograničen, kao i njegova jadna ličnost; I ukazuje da se radi o nasilniku, primitivcu i nikogoviću, kojem nije mrsko denunciranje prijatelja policiji - sitni dostavljač. 

Savanović je nevelike pameti, tako da je više nego realno da mu je naloženo da ukaže na Ubijenog Davida Dragičevića, kao na pljačkaša kuće Rađenovih, što je notorna laž.

Zašto Kojdić nije Savanovića saslušao oko sugestivnih viber poruka, nejasno je, posebno zbog činjenice da su viber poruke Savanovića i Rađena, sastavni dio dokumentacije u krivičnoj prijavi protiv Alena Kukića, koji je po Rađenovom nalogu, i uz odobrenje Savanovića i Milana Dakića, vlasnika “MK” objekta, sa njihovih nadzornih kamera skinuo video snimke. 


Kojdić sve vrijeme intenzivno radi na prikrivanju Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih saučesnika, a osim što je ukrao donji veš, falsifikovao Zapisnike sa uviđaja kada je tijelo nađeno, kao i sa obdukcije, odakle je slao viber slike predmeta ubačenih u Davidove džepove, on je falsifikovao i Dnevnik rada; Kojdić je preuzeo od Rađena CD-ove, 26.03., sa snimcima nadzornih kamera “Apartmana Vesto” i “MK”.



Savanović, koji je javno priznao da su tajkuni preko njegovih firmi oprali milione, trebalo je da je već u pritvoru i pojašnjava hodogram pranja novca, ali niko do sada nije preduzeo bilo kakvu istragu o tome.

I na kraju, jedna bizarna stvar - Savanović je tražio da Zapisnik o saslušanju bude na ćirilici, a potpisao se latinicom. Vjerovatno taj “pošteni" primitivac i "pred Bogom i pred narodom” ne zna sva slova nijednog pisma. Pa kombinuje.

Izjava Vujadina Savanovića Siniši Kojdiću u UKP MUP RS- dokumenti



Savanovićeve prijetnje Vaskoviću; Vujadine, da li si ti sugerisao Rađenu da je David navodno opljačkao njegovu kuću (skrinšotovi viber prepiske Rađen-Savanović) - 21.10.2018.
piše: Slobodan Vasković

Brzo se oglasio Vujadin Savanović, vlasnik Apartmana "Vesto", nakon mog teksta o tome da je tajno snimao razgovore koje je vodio sa Sinišom Kostreševićem, sa Davorom Dragičevićem i sa mnom.



Oglasio se na mom FB profilu prijetnjama i uvredama. Ništa čudno od bitange poput njega. Jedino je čudno da ovaj put nije pokušao da prijeti mojoj ženi, kao što je to bilo 30.04. ove godine, kada je njen broj telefona stavio na grupu od preko sto hiljada ljudi.

O tome ko je reketaš Vujadine, narednih dana. A to si ti i imaš običaj da uzimaš pare tako što preuzimaš krivicu tajkuna na sebe, pa im onda iznuđuješ novac.


Sjećaš se? Ako se ne sjećaš, ja ću te podsjetiti narednih dana. Tako si došao i do hostela.

Još nešto - Ja se tvojih prijetnji ne plašim.

A sada ti odgovori da li si Ti sugerisao Đorđu Rađenu, viber porukama, da je Ubijeni David Dragičević opljačkao njegovu kuću?

Po porukama se čini da jesi.

Kako brzo "povezuješ" stvari! A i kile marihuane ti prolaze kroz apartmane, a ti "ne znaš"!

Evo i poruka, pa nastavi da prijetiš. Dok ih neko ne istraži, posebno vrijeme kada su upućene. Ako si nevin, što se toliko nerviraš?! Zašto si odbio poligraf?






Prepiska Savanović-Rađen

Sada poruka Đorđa Rađena Bojanu Karanoviću iz koje se vidi da je nakon tvojih "otkrića", on "otkrivao" Karanoviću da je David Dragičević "narkoman" i "klošar". Da ne zaključuješ "prebrzo" ili po zadatku?! Sad idi pitaj Rađena da li je te tvoje poruke možda falsifikovao?! Ne bih rekao da jeste.
Prepiska Rađen-Karanović