понедељак, 1. октобар 2018.

Lepir je serijski zaštitnik Ubica, Kriminalaca, Bahatih pijanih vozača-ubica…, koji nekažnjeno gaze džipovima…; Lepir svaku svoju zločinačku odluku kvalitetno naplati

piše: Slobodan Vasković



Želimir Lepir je monstruozni kriminalac, koji na “duši” ima nekoliko prikrivenih ubistava! Neka do njih desila su se u saobraćajnim nesrećama, a neka su organizovana.

U svim tim slučajevima, Lepir je stajao na stranu onih koji su ubili i omogućavao im da budu oslobođeni svake krivice; Zbog toga nije nikakvo iznenađenje da je Lepir jedan od glavnih protagonista zataškavanja Organizovane likvidacije Davida Dragičevića. 

Suštinski, njegov posao u Okružnom tužilaštvu nije da rješava bilo kakve slučajeve ubistva, pljačke…, već da štiti Ubice i Kriminalce.

Tako je zaštitio i S.K. koji je na smrt pregazio Momčila M. u selu Povelič kod Srpca. 



S.K. je bio totalno pijan, a srbačka policija i, na kraju Lepir, su sve zataškali, te ubijenog Momčila M. proglasili krivim za saobraćajnu nesreću.

Momčilo M. je zgažen ispred svoje kuće.

Pitanje za Lepira glasi: Ko je S.K.? Čiji je zet? Da li je za istragu poturena tuđa krv, a ne S.K., kako se ne bi utvrdilo koliko je imao promila alkohola u sebi; Da li si uzeo “torbu para” za prikrivanje?

Torba para Lepiru za Ilićevu slobodu, plus još Lepirove pohvale za teškog kriminalca

Sjeća li se još iko Neđe Ilića, nekadašnjeg direktora JP “Šume Srske”? Malo ko, ali nije naodmet se prisjetiti da je Ilić priveden 02.10. 2012. godine zbog malverzacija sa izgradnjom stadiona za FK “Crvena zemlja”.



Ilić je pušten samo dan kasnije, 03.10., a Lepir je javno stao u njegovu odbranu i vrlo oštro kritikovao MUP RS, što su se usudili privesti Ilića, koji je, uzgred, oštetio JP “Šume RS” za, najmanje 30 miliona KM.

Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, čak je tada ustvrdio da je “Ilić uhapšen nezakonito”.

“Policija je u slučaju Neđe Ilića bila dužna da sarađuje sa tužiocem, što se nije desilo. Postojao je očigledan pritisak, ne znam odakle, da li iz politike ili iz policijskih struktura da se pred izbore on medijski satanizuje. To nisam dozvolio, jer za to nije bilo zakonskih razloga i sada vidite da se sve smirilo”, rekao je u intervjuu “Glasu Srpske” glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimir Lepir, 12.10.2012.



Lepir je još rekao da Tužilaštvo nije ni znalo da policija vodi istragu i, što je prosto nevjerovatno, da je Tužilaštvo brzopoteznim uvidom u dokumente koje je policija dostavila utvrdilo da “nije bilo nikakvih razloga, ni pravnih, ni stvarnih, za pritvor. 
Čovjek je saslušan, izuzet je materijal, a iz izvještaja se vidjelo da se tu radi o nekim propustima sa tenderom. Iako mediji kalkulišu, a to opet potiče iz izvora iz policije, da se istražuju neki traktori i gradnja igrališta, tih izvještaja mi još nemamo. Pozvao sam inspektore u kancelariju i pitao o čemu se radi i šta je to, oni su bili blijedi i nisu ništa odgovorili. Znao sam da se radi o nekom hijerarhijskom nametanju, da li od politike ili policijskih struktura”, rekao je tada Lepir.

Lepir se baš lijepo napričao o kriminalcu Iliću i ustvrdio da Tužilaštvo vodi istragu i ”ako utvrdimo da je Neđo Ilić nešto nezakonito uradio, on će biti procesuiran. Ali iz izvještaja koji sada imamo, za jedan tender, nema elemenata za pritvor”.

Naravno da Lepir nije ništa utvrdio u vezi sa Ilićem i prevarama sa FK “Crvena Zemlja”, jer je dobio desetine hiljada maraka da oslobodi svog komšiju, koje mu je kući “na noge” donio član Ilićeve porodice.