петак, 12. октобар 2018.

Optuženi Bošnjak: Kojdić je po nalogu tužioca Vreće otpakovao donji veš Ubijenog Davida i na taj način ga kontaminirao, učinio nezakonitim dokazom; Kojdić je bacio donji veš Ubijenog Davida

piše: Slobodan Vasković



Zoran Bošnjak, krim tehničar MUP RS, protiv kojeg je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu da je bacio donji veš Ubijenog Davida Dragičevića, optužio je tužioca Dalibora Vreću da je upravo on naložio inspektoru Siniši Kojdiću kontaminaciju tog dokaza i tako ga učinio nezakonitim.

“Svjedok Kojdić Siniša je po nalogu postupajućeg tužioca, a da paradoks bude veći, istog tužioca koji zastupa optužbu, u prostoriji za zasušenje predmeta, a koja se nalazi u depozitu PU Banjaluka, iste otpakovao, fotografisao i popisao, što je protivno odredbama člana 135. ZKP RS i takvi dokazi su nezakoniti i na njima sud ne može zasnivati svoju odluku”, navodi se u Prigovoru protiv optužnice.



U Prigovoru, koji je u ime Bošnjaka uputio advokat Damir H. Alagić, dalje se ističe da je “zbog postojanja osnovane sumnje da je upravo svjedok tužilaštva Siniša Kojdić počinio inkriminaciju za koju je optužen moj branjenik, a što proizilazi i iz tužilačkog spisa, OJT u Banjaluci podnesena je krivična prijava protiv Kojdić Siniše, koji je prema nama dostupnim informacijama, koju smo anonimno zaprimili, u zvaničan Dnevnik MUP RS, u kojem svi uposlenici upisuju šta su radili, navode kao datum 26.03., dok Kojdić, koji tog dana navodno nije mogao biti prisutan na poslu, upisuje datum 25.03. i kraj njega opis posla - obdukcija, što je još jedna potvrda osnovanosti krivične prijave i involviranosti svjedoka tužilaštva za inkriminacije za koje je optužen moj branjenik”. 



Takođe se navodi da Vrećo nijednom svojom naredbom uopšte nije tažio vještačenje donjeg veša Ubijenog Davida Dragičevića.

Sve rečeno navedeno je u Prethodnom prigovoru, podnesenom po advokatu Damiru H.   Alagiću, protiv optužnice OJT Banjaluka, od 07.09.2018. godine. Prethodni prigovor podnesen je 12.10. ove godine.

Vrećo je 07.09. o.g. protiv Bošnjaka i Mikice Marjanca, krim tehničara, podigao optužnicu za bacanje dokaznog materijala u smeće. Optužnica je vrlo brzo potvrđena.   

Bošnjak je krivičnu prijavu protiv Kojdića podigao 05.10. o.g., o čemu sam detaljno izvijestio.

On ga tereti za “lažno svjedočenje” ali i da je Kojdić bacio donji veš Ubijenog Davida uz morbidnu opasku “jebeš gaće, svi znaju da je imao gaće”!

Bacanje donjeg veša Ubijenog Davida je sklanjanje krunskog dokaza da je Likvidirani mladić ugušen/zadavljen (op.aut.)