уторак, 23. октобар 2018.

S.V./Javno svjedočenje No8: Izjava inspektorice Jasmine Jokić, koja potvrđuje da su iz Ilićeve Uprave tek 31.03. otišli da izuzmu kompletne snimke video-nadzora iz noći 17/18.03., kada je otet David Dragičević

piše: Slobodan Vasković

Narednih dana objaviću niz novih višestruko potvrđenih informacija o direktnoj umiješanosti Dalibora Vreće u zataškavanje Ubistva Davida Dragičevića, kao i zaštitu Naručioca Ubistva, Ubica Davida i njihovih saučesnika
Darko Ilić
Nastavljam da emitujem izjave inspektora MUP RS, iz Uprave za organizovani kriminal, na čijem čelu je Darko Ilić, koji je naredio likvidaciju Davida Dragičevića.

Da podsjetim, na zločinačkom presu MUP RS, 26.03., Ilić je pokušao kriminalizovati Žrtvu Ubistva Davida, pozivajući se na pregled snimaka video nadzora “Apartmana Vesto” i radnje “MK”.

Ranije sam dokazao da do tog presa, održanog u 12 časova, MUP RS nije izuzeo snimke, već je to učinio Đorđe Rađen i on je jedini koji ih je mogao dostaviti Iliću.

zločinački pres MUP RS 26.03.
Sve to, indirektno, potvrđuje i izjava inspektorice Jasminke Jotić, koja svjedoči da su pripadnici Uprave tek 31.03., pet dana nakon presa, otišli da uzmu snimke. I to po usmenom naređenju Dubravka Kremenovića, koji je Ilićevu zločinačku naredbu sproveo u djelo.

Jotićeva još kaže da je izuzimanje snimaka bilo za “operativne svrhe”, a najgore od svega je što se iz njenog, ali i svjedočenja koja sam već objavio, jasno uočava da pripadnici MUP RS nisu uopšte izuzeli snimke sa navedenih objekata, već sa laptopa Alena Kukića, i to na njegovoj terasi. Sve to govori o javašluku u MUP RS i potvrđuje da je Dragan Lukač. ministar unutrašnjih poslova, uništio tu instituciju. Zajedno sa beskičmenjakom Darkom Ćulumom, direktorom Policije. I, naravno, Nedeljkom Luburom, načelnikom Uprave za borbu protiv terorizma; Uprave koja se koristi direktno za borbu protiv građana koji podržavaju grupu Pravda za Davida.

Beskičmenjak Darko Ćulum
Osim što svjedočenja inspektora potvrđuju da je Ilić 26.03. lagao, ona indirektno ukazuju i da je njihov načelnik Uprave duboko umiješan u zločin Likvidacije Davida Dragičevića.

Takođe je jasno da je sve ovo poznato i tužiocima-zločincima Želimiru Lepiru i Daliboru Vreći, koji nastavljaju da cijeli slučaj opstruišu i dalje, pokušavajući ga silom smjestiti u okvir koji je postavio Ilić 26.03. 

Nažalost, u tome im pomažu i Anto Nobilo, Zora Dubočanin i Duško Tomić, članovi tzv. Advokatskog tima Davora Dragičevića, koji direktno rade protiv svog klijenta, a u korist Lepira i Vreće, koji štite Naručioce Ubistva, Ubice Davida Dragičevića i njihove saučesnike.

Advokat Ifet Feraget, član tog tima, jedini je koji radi iskreno za porodicu Dragičević.

Svjedočenja inspektora trebala su poslužiti Miodragu Bajiću, zamjeniku Republičkog javnog tužioca i šefu Posebnog odjeljenja za brorbu protiv korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala, koje je, po zakonu, nadležno za funkcionere RS, da poodavno privede Darka Ilića i njegove pomagače. 

Želimir Lepir
To se nije desilo, jer i Bajić štiti Ilića, a direktno preko, primarno, Vreće, zatim i Lepira, vodi cijeli slučaj u ćorsokak.

Miodrag Bajić
Bajić, jednostavno rečeno, čini sve da zaštiti Naručioce Ubistva, Ubice i Saučesnike i on je na čelu Zločinačke grupacije kojoj je navedeno ključni zadatak.

O svemu tome ćuti načelnik UKP-a Siniša Kostrešević, koji, prema mojim informacijama, zna sve o tome ko je Naručio Ubistvo, a ko ga je izvršio, ali ni on nikoga ne privodi ni na 24 časa, na koliko ima pravo po zakonu.

Dalibor Vrećo
Osim izjava inspektora, narednih dana objaviću niz novih višestruko potvrđenih informacija o direktnoj umiješanosti Dalibora Vreće u zataškavanje Ubistva Davida Dragičevića, kao i zaštitu Naručioca Ubistva, Ubica Davida i njihovih saučesnika.


Svjedočenje inspektorice Jasmine Jotić





Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)