среда, 3. октобар 2018.

Kad Gladni zaplače: Dodik, Tegeltija i Cvijanovićeva “oduvali” zahtjeve Sindikata Alumine - Radnici neće dobiti ništa; Gladni i Trio DTC nakon izbora idu na nasilno otimanje fabrike

piše: Slobodan Vasković

Nesiti, Gladni i Nezasiti: dogovor o podjeli 200 miliona KM koje namjeravaju oteti od "Alumine"
1.
Prije skoro dva mjeseca Sindikat radnika Alumine je od Ministarstva finansija RS i Poreske uprave zahtijevao da se na radnike ovog preduzeća prenese 23,8 miliona KM potraživanja koje ove institucije imaju prema FG “Birač” u stečaju. 

2.
Najmanje 1.500 radnika je diglo “Aluminu” iz ponora, u koji je gurnuta od Klana Vladimira Romanova, grupe litvanaca i domaćh kriminalaca, i nema sumnje da su uposlenici zaslužili adekvatnu nagradu. 

3.
Osnovni cilj zahtjeva je bio da se definisani iznos preraspodjeli na sve radnike, čime bi oni u budućnosti participirali u vlasništvu FG “Birač” i “Alumine” sa cca 25%. 


4.
Ovaj zahtjev je upućen, takođe, Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović. 

5.
Šta se desilo: Do današnjeg dana nema zvaničnog odgovora na podnijeti zahtjev!!! 

Zvaničnog odgovora nema, niti će ga ikad biti. 



6.
Ono što je sigurno, zahtjev je odbijen, tj. uopšte nije bio ni razmatran, što dođe na isto. 

7.
Imajući u vidu da kriminalna organizacija predvođena Zoranom Stevanovićem Gladnim i Gordanom Pavlovićem Nesitim i dalje kidiše da otme “Aluminu”, (preko firme “Pavgord” i kriminalnih zaloga), ovakva inicijativa sindikata je naišla na oštar otpor izvršne vlasti. 

Nesiti i Gladni
8.
Zahtjevu su se žestoko usprotivili premijerka Željka Cvijanović i ministar finansija Zoran Tapkaroš Tegeltij, koju si sve uradili da radnički zahtjev bude u potpunosti ignorisan. 

9.
Bojkot je podržao i Dodik jer mu je Zoran Stevanović Gladni važna poluga za izbore. Zato se olako prešlo i preko izdavanja ličnih dokumenata Elvisu Keljmendiju, poznatom narko-dileru i bliskom poslovnom prijatelju Gladnog, koji je radio/radi i sa njegovim ocem Naserom. 

LK Elvisa Keljmendija izdata u Zvorniku
Gladni je “sredio” da svi dokumenti budu izdani u danu, 17.08.2018; U čemu mu je pomogao načelnik PU Zvornik Goran Abazović Noj, a sve je lakonski opravdao Dragan Kundak Lukač, kojem je tako prirodno da se narko dilerima bez ikakvih problema izdaju dokumenti RS. I ne samo prirodno, već je to duboko ukorijenjena tradicija i kod Kundaka i kod Noja i, naravno, Gladnog. 

Razloge uopšte ne treba navoditi, jer su opštepoznati.

10.
Svoje umijeće izbornih mahinacija Gladni je već pokazao na izborima 2016. godine, a sistem njegovih izbornih prevara je danas doveden do savršenstva. 

11.
Znaju to odlično Dodik i Cvijanovićeva, koja je Gladnom, na posljednjem stranačkom skupu u Zvorniku, u vrlo emotivnom trenutku, obećala da će preuzeti “Aluminu” nakon izbora. 

Cvijanovićeva i Gladni
12.
Bilo je toliko emotivno da je Gladni zaplakao… Veliki broj ljudi je ostao u čudu gledajući kako Gladni plače, dio njih pominjo je konjuktivitis, ali je suzu pustio kada je saznao da “Aluminu” preuzima odmah nakon izbora.

13.
Svojim postupkom Dodik i Cvijanovićeva su još jednom potvrdili da i dalje snažno podržavaju Kriminalni klan koji godinama pokušava da preuzme “Aluminu”.

14.
Zahtjev Sindikata je bio svojevrsan test za Dodika da iskaže zrno poštovanja prema zaposlenima “Alumine”, koje je, prilikom posjete toj firmi, 20. aprila ove godine, pacifikovao, bezočno lažući da je na njihovoj strani; Obećao je tada i da će ukinuti zvornički sud zbog bezakonja koje sprovode zvorničke sudije Jelena Krpa Todorović i Slavica Bankomat Tadić. 

15.
Da podsjetim, nakon ove posjete i sastanka sa zaposlenima, Dodik se odmah sastao sa Gladnim i Nesitim. 

Sud  nije ukinut, a sudija Jelena Krpa Todorović je, pet dana nakon Dodikovih lažnih obećanja, donijela kriminalno rješenje kojim se nalaže “Alumini” da isplati firmi “Pavgord” 200 miliona KM!!!

Tapkaroš i Gladni
16. 
Na kraju, ono što građani Zvornika, a i radnici “Alumine” treba da znaju je to da je potpuno propao zahtjev sindikata “Alumine” koji se odnosi na prenos 23,8 miliona KM na radnike i to isključivo zbog monstruoznih namjera, kriminalnih radnji i namjere Dodika, Cvijanoviće, Tegeltije, Pavlovića i Gladnog da, nakon izbora, pravnim i svakim drugim nasiljem otmu firmu.

17. 
Tako bi bila finiširana decenijska kriminalna spirala, koja bi završila otimanjem ili “Alumine” ili 200 miliona KM, koje je presudila zvornička zločinačka sudinica, marke "Lepir-Vrećo"!

18.

Što se tiče radnika, oni i njihovi zahtjevi su bili i ostali potpuno irelevantni za navedene.