уторак, 2. октобар 2018.

Pitanja za Gorana Balabana, komandanta Specijalne jedinice MUP RS: Da li ste sa Ilićem dogovorili kriminalizaciju Ubijenog Davida; Da li ste sa Ilićem, Karanom i Kremenovićem usaglasili puštanje u javnost lažnog toksikološkog nalaza; U čije ime i po čijem naređenju pojedini pripadnici Specijalne policije zatvaraju građane u šahtove

piše: Slobodan Vasković



G. Balaban, 
odgovorite javnosti na sledeća pitanja:

26.03.
-O čemu ste razgovarali sa Darkom Ilićem, načelnikom Uprave za organizovani kriminal MUP RS, neposredno prije zločinačkog presa, 26.03., na kojem je Vaš sagovornik lažno optužio Davida Dragičevića da je opljačkao kužu Đorđa Rađena i na taj način kriminalizovao žrtvu teškog Ubistva? 

Da vas podsjetim - ta dva Vaša razgovora bila su poslednja Ilićeva komunikacija prije održavanja  zločinačkog presa, koji je počeo tačno u podne!

-Da li ste prije presa dogovorili kriminalizaciju Ubijenog Davida?

-O čemu ste razgovarali sa Ilićem nakon zločinačke pres konferencije, oko 16.30?

Prethodno je Ilić obavio razgovor sa Željkom Karanom, patologom.

Da li Vas je Ilić tada obavijestio o svom razgovoru sa Karanom i dogovorima koje su postigli?

Da li ste dogovarali sa Ilićem i Karanom da se u javnost pusti lažni toksikološki nalaz, prema kojem je David navodno bio pod dejstvom narkotika? 

Taj lažni nalaz je pušten u opticaj baš tog 26.03., zloupotrijebili su ga Dragan Lukač i Milorad Dodik, optužujući Ubijenog Dječaka da je narkoman, ali su toksikološki nalazi, koje su uradile ovlaštene laboratorije, dokazale da David nije bio pod dejstvom narkotika. Preciznije, da ih uopšte nije koristio.


27.03.
-Da li ste se sa Ilićem 27.03., prije podne čuli dva puta, a potom i treći put oko 12 časova i 30 minuta, da bi dogovorili novi razgovor sa Karanom, koji je i obavljen pola sata kasnije?

Prije i poslije razgovora sa Karanom, Ilić se konsultovao sa svojom “desnom rukom” Dubravkom Kremenovićem.

Razgovori Ilića, Kremenovića i Karana, tog 27.06., nastavljeni su do kasnih večernjih sati, ali to Vam je već sigurno poznato.

Međutim, da li Vam je poznato da je upravo Dubravko Kremenović nadgledao uviđaj, 24.03., kada je nađeno tijeo Davida Dragičevića i komandovao šta će se na njemu raditi?

Da li vam je poznato da je Kremenović veza inspektora-kriminalca Bojana Karanovića i Đorđa Rađena, koji je prijavio lažnu pljačku kuće, za koju je lažno optužen David, prema Iliću?

Zatvaranje u šahtove
Sada još nekoliko pitanja za Vas:
-Da li Vam je poznato da neki od specijalaca zatvaraju pojedine građane u šahtove, jer se ne dopadaju tajkunima ili članovima njihovih porodica?

-Da li Vi izdajete ta naređenja?

-Da li je zatvaranje građana u šahtove uobičajena praksa Specijalne policije?

-Da li su vam poznata imena tajkuna koji su imali tu privilegiju da se oni, koji im se ne dopadaju, zatvaraju u šahtove, premlaćuju i muče na razne druge načine od pripadnika Specijalne policije?