среда, 3. октобар 2018.

Darko Ilić - jedna od ključnih osoba u akciji Likvidacije Davida Dragičevića

Treba znati i sledeće - Ilić u Jevrejskoj ulici, iz koje je izišao najveći broj onih koji se uočavaju na snimcima sa Trga Krajine (18.03.), posjeduje dva stana. Ti stanovi nisu forenzički obrađeni, a morali su biti, kao što je i Ilić već poodavno morao biti u pritvoru, zajedno sa Rađenom i nizom drugih pripadnika MUP RS, koji su, po raznim osnovama, učestvovali ili u likvidaciji ili u zataškavanju ili u krađi dokaza.

Morala se forenzički istražiti, u tim stanovima, između ostalog, i mogućnost da je David držan u jednom od njih.

Piše: Slobodan Vasković


1.
David Dragičević, čije Ubistvo je naručeno i koji je likvidiran, nije bio u kući Đorđa Rađena, 18.03.2018. godine; Nije bio ni iza kuće; Sve to potvrdili su nalazi DNK koji nisu nađeni ni u kući ni na predmetima izuzetim iz nje

2.
Policija je, u svom izvještaju dostavljenom Anketnom odboru, navela da je  izuzela kablove od laptopa (jedan od napajanja i jedan prikljucak od HDMI - prema TV-) i dostavila iz Zavodu za sudsku medicinu radi utvrđivanja bioloških tragova - DNK.

Na tim kablovima su nađeni samo tragovi DNK Đorđa Rađena i njegove supruge. 

Šta to znači: Da je David uzeo laptop iz kuće Rađenovih, za šta je lažno optužen, morao je ostati njegov DNK bar na kablu od napajanja. Međutim, nema Davidovog DNK. Kao što ga nema ni na priključku od HDM-ija, koji je takođe vještačen. I na njemu su, takođe, samo DNK tragovi Rađena i njegove supruge.



Na drugim izuzetim stvarima, novčanik, flaša, opet je samo DNK Rađena i njegove supruge. To znači da David niti je bio u kući niti je je izvršio nikakvu pljačku, kao i da mu je novac podmetnut u džepove. I ostale, navodno ukradene stvari. Za to sada postoje validni dokazi, ali ni dalje se ništa ne preduzima prema Naručiocima Ubistva, Ubicama i ključnim pomagačima.

3.
Milorad i Đorđe Rađen bili su “zaduženi” od Organizatora Likvidacije da lažno prijave pljačku kuće, što je Đorđe Rađen i učinio 18.03. u prijepodnevnim časovima, i tako je otpočela velika akcija zataškavanja Organizovanog Ubistva Davida Dragičevića. 

Nisu Rađeni jedini iz te ulice koji su imali svoju ulogu u kreiranju zataškavanja Likvidacije i lažnih optužbi na račun Davida, ali o njima uskoro opširnije. 



4.
Vrhunski eksperti sudske medicine (iz regiona i EU), koji su analizirali dokaze što ih je grupa “Pravda za Davida” prikupila, rezolutni su u tvrdnjama da tijelo, koje bi bilo bačeno na mjestu u Ulici Velibora Janjetović Janje, kako to MUP RS tvrdi, nikako nije moglo završiti na adi, stvorenoj usljed niskog vodostaja, u kanalizaciji Crkvena.



Oni će uskoro izaći sa kompletnom ekspertizom u vezi sa slučajem Teškog Ubistva Davida Dragičevića, uništavanja dokaza, podmetanja drugih i brojnim drugim stvarima koje su elaborirali.

5.
Sve navedeno svjedoči da je lažna pljačka kuće Rađenovih bila pomno planirana kako bi se prikrilo da je Ubistvo Davida Dragičevića naručeno i da ga je sprovela policija, jedan njen dio, koji su, ujedno, i pripadnici NarkoKartela, što trenutno vlada Republikom Srpskom.

6.
Potvrđeno je, takođe, da su Instagram poruke koje je poslao David nešto iza ponoći, u 00h i 15 minuta, 18.03., validne, da nisu lažirane i da su emitovane u vremenu koje je i navedeno.

7.
To je, praktično, drugi krunski dokaz da je David znao da se sprema napad na njega i da je o tome ostavio pisani trag.

8.
Kao potencijalnog krivca za bilo šta koše da mu se desi, David je označio Filipa Ćuluma, konobara kafea “Smagler”, čija je porodica izuzetno bliska Darku Iliću, načelniku Uprave za organizovani kriminal.

Sam Filip Ćulum je već četiri godine dio zločinačkih organizacija.



Šaljući poruku preko instagrama “Ako mi se nešto desi, kriv je Filip Ćulum”, David je, zbog veza Ćuluma i njegove porodice sa Ilićem, direktno ukazao na Ilića kao osobu koja može obezbijediti logistiku - ljude, vozila, tajne lokacije… da eliminiše koga hoće.

9.
Darko Ilić jeste direktan Učesnik u Ubistvu Davida Dragičevića, jedan od glavnih organizatora likvidacije, sasvim realno i Komandant akcije lova na Davida, tu nema nikakve dileme. 

10.
Sve njegove laži na presu 26.03., dogovori sa kriminalcima iz pravosudnih insitucija, podržani od Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, direktora Policije Darka Ćuluma i Nedeljka Lubure, načelnika Uprave za organizovani kriminal, svjedoče o tome.



Kao i činjenica da je sve vrijeme, nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića, imao višednevnu konstantnu komunikaciju sa Željkom Karanom, patologom, koji je lažirao vrijeme smrti (Karan je kao vrijeme smrti naveo 18.03. U 4 časa ujutro), kako bi omogućio dejstvo lažnog svjedoka Slađane Marić, koju su “pronašli” Vladan Šikuljak, koji je u vrijeme potrage za Davidom bio komandir Jednice za intervencije PU Banjaluka, da bi, nakon pronalaska tijela, hitno bio prekomandovan na poziciju komandira PS Lazarevo.

11.
Marićevu je, zajedno sa Šikuljakom, “pronašao” i Esad Čavka, policajac PS Lazarevo.



12.
Lažno svjedočenje Marićeve (da je čula vrisku, svađu, udaranje, pljusak u vodu) bilo je obezbijeđeno kao rezerva varijanta - ukoliko ne prođe Ilićev “zades”, da se ide na “žrtvene jarčeve”, njih trojicu, od kojih su najmanje dvojica te kobne noći bili pod komandom šefa akcije Lova na Davida Dragičevića.

13.
Treba znati i sledeće - Ilić u Jevrejskoj ulici, iz koje je izišao najveći broj onih koji se uočavaju na snimcima sa Trga Krajine (18.03.), posjeduje dva stana. Ti stanovi nisu forenzički obrađeni, a morali su biti, kao što je i Ilić već poodavno morao biti u pritvoru, zajedno sa Rađenom i nizom drugih pripadnika MUP RS, koji su, po raznim osnovama, učestvovali ili u likvidaciji ili u zataškavanju ili u krađi dokaza.



Morala se forenzički istražiti, u tim stanovima, između ostalog, i mogućnost da je David držan u jednom od njih.

14.
Ne smije se zaboraviti da je ukraden donji veš ubijenog Davida Dragičevića, na dan obdukcije, 25.03., kao i da je Lukač krađu ključnog dokaza da je David ugušen/zadavljen okarakterisao “nemarom”, što je i logično ponašanje osobe koja već šest mjeseci vodi akciju zataškavanja likvidacije Davida Dragičevića.

Da podsjetim, upravo je Lukač od Želimira Lepira, odmah po slanju policijskog “Izvještaja o smrti Davida Dragičevića” zahtijevao da što prije okonča taj slučaj. Lepir je to odbio, ne što je moralan (riječ je o dugogodišnjem saučesniku i zaštitniku Ubica), već što je procijenio da bi u takvom razvoju događaja on bio žrtvovan.

15.
Nakon svega navedenog, jasno je da je tijelo Ubijenog Davida Dragičevića položeno u kanalizaciju Crkvena, 24.03 u ranim jutarnjim časovima. Tijelo se nalazilo na suhoj površini, što su potvrdili vatrogasci koji su ga izvukli, ali na slikama policije tijelo je u vodi. O tome sam već pisao, ali sada treba sagledati ponašanje i djelovanje Ilića tog 24.03., nakon što je pronađeno tijelo Ubijenog Davida. 



23.03.
U stvari, najbolje je krenuti od 23.03., popodnevnih i večernjih časova.

Nešto prije 18 časova i 30 minuta, Ilić komunicira sa svojim prijateljem Miodragom Bajićem, šefom Pravosudne mafije, koju predvodi sa pozicije zamjenika Republičkog tužioca.

Nakon toga ga, posle 19 časova, poziva Siniša Janković, koji je u njegovoj Upravi načelnik Jedinice za posebne operativne poslove, praćenje, monitoring telefona…

Isti taj Janković 23.03. šalje SMS Iliću u 22 časa i 10 minuta.

24.03.
Ilić, nakon toga, nije imao komunikacije do 24.03., kada ga poziva opet Janković, u 9 časova i 48 minuta.

Upravo u to vrijeme nađeno je tijelo Ubijenog Davida Dragičevića na suhoj pješčanoj površini, adi, u kanalizaciji Crkvena.

Ilić obavlja jedan poziv sa Upravom koju vodi, a onda ponovo zove Jankovića u 9 časova i 51 minut.

Nakon toga počinju da mu stižu SMS-ovi iz Dežurnog operativnog centra sa broja telefona, koji se nikada ne koristi za verbalnu komunikaciju, već isključivo pisanu, tako da je moguće doći do svih poruka koje su poslane Iliću.



Ilić  poziva Darka Novkovića, načelnika Sektora krim policije u PU Banjaluka u 13 časova 04 minuta, da bi nakon toga njega zvao Dragan Jevđenić, načelnik Uprave policije.

Imajte u vidu da je neradni dan, subota, ali odjednom su brojni visoki funkcioneri veoma aktivni, iako u tom trenutku Ubijeni David Dragičević nije zvanično ni identifikovan.

Ilić, očito je, preuzima komandovanje Uviđajem, koji je, prema Zapisniku, počeo u 13 časova i 30 minuta.

Čini to preko Dubravka Kremenovića, koji je njegova “desna ruka” u svim prljavim poslovima, kojeg on poziva u 13 časova i 50 minuta, da bi samo tri minuta kasnije obavio dva razgovora sa Darkom Novkovićem, načelnikom Sektora krim policije u PU Banjaluka.

Ilić je htio da ima stvari pod punom kontrolom, a to je, između ostalog, značilo i uništenje tragova na mjestu uviđaja, kao i podmetanje dokaza u džepove Ubijenog Davida Dragičevića.

Tokom uviđaja Ilić nastavlja komunikaciju sa Kremenovićem, koji sve kontroliše na licu mjesta (Ilić je sve ovo vrijeme na relaciji Kočićevo (Nova Topola) - Gradiška, da bi Željka Karana zvao u sred uviđaja, na koji je “patolog” poslan da sakrije što se sakriti može.



Taj poziv se desio u 14 časova i 02 minuta, nakon čega Ilić poziva Jevđenića u 14 časova i šest minuta, da bi Karan pozvao Ilića u 14 časova i 28 minuta; Bez sumnje da ga izvijesti da je uviđaj završen i šta je sve uradio po Ilićevom naređenju.

Uviđaj je, prema Zapisniku, završen u 14 časova i 30 minuta.

Nakon toga, Ilić komunicira, nekoliko puta, sa Kremenovićem i Novkovićem, da bi od 15 časova i dvadeset minuta pa nadalje dobio niz SMS-ova sa broja iz Dežurnog operativnog centra (DOC).

Ponovo je na vezi sa Kremenovićem u 15 časova i 28 minuta, potom slijedi niz SMS-ova iz DOC-a, da bi u periodu od 18 časova i 30 minuta pa do 21 čas i 25 minuta komunicirao sa Jankovićem u nekoliko navrata.

U 21 čas I 25 minuta zove Marinka Matijevića, koji je, dva dana kasnije, komunicirao sa Rađenom, potom opet Kremenovića, da bi dan završio onako kako ga je i počeo - razgovorom sa Jankovićem.

25.03.
Tokom nedelje, 25.03., kada je urađena obdukcija tijela Davida Dragičevića, Ilić intenzivno komunicira sa Dubravkom Kremenovićen i Marinkom Matijevićem, u periodu od 10 časova i 50 minuta do 19 i 15 minuta, da bi, nakon toga, do kasnih večernjih časova “utezao” Darka Novkovića, sa kojim poslednji razgovor završava u 22 časa 45 minuta.

26.03. - Zločinački pres MUP RS na kojem Ilić lažno kriminalizuje Davida  
Ilić je 25.03. završio razgovorom sa Novkovićem, a 26.03. otpočeo opet razgovorom sa njim i to u 08 časova i pet minuta, nakon čega poziva Dobrivoja Šajinovića.



Potom opet razgovor sa Novkovićem, da bi ga u 08 časova i 15 minuta pozvao Darko Ćulum.

Već sam objavio da prije zločinačkog presa Ilić tri puta razgovara sa Karanom, zatim sa Šajinovićem, neizostavnim Kremenovićem, a poslednje razgovore prije najprljavije konferencije obavio je sa Goranom Balabanom, komandanom Specijalne jedinice MUP RS.



Važno je naglasiti da je tog 26.03 Ilić sa Karanom razgovarao čak šest puta, a nastavili su komunicirati i 27.03.

Ilić, realno, nije dozvolio da mu obducenti izmaknu ispod kontrole: I Karan i Ivica Milosavljević, koji je reobdukciju uradio 28.03.

27. i 28.03.
Ilić I Karan razgovarali su 27.03., u periodu od 08. časova 26 minuta do 21. čas 42 minuta čak šest puta.

Tokom 28.03., na dan kada je izvršena reobdukcija, razgovarali su tri puta.



Prvi razgovor je obavljen, što je zaista interesantno, u 00 časova i 05 minuta, 28.03., a druga dva tokom reobdukcije i neposredno nakon nje.

Reobdukcija je trajala od 08 časova do 13 časova i 15 minuta, dok su Karan i Ilić razgovarali u 9 časova i 54 minuta i 13 časova i 20 minuta, odnosno odmah po završetku reobdukcije.

Ilić je mogao biti zadovoljan u svom zločinačkom poslu - Ivica Milosavljević je amaterski uradio reobdukciju, zbog čega je, uostalom, i pozvan.

Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)