среда, 17. октобар 2018.

Vrećo traži produženje pritvora za Kukića; Odbrana saslušanje Rađena, Savanovića i prikazivanje Rađenove viber-prepiske (dokumenti)

piše: Slobodan Vasković



Dalibor Vrećo, postupajući tužilac u predmetu Ubistva Davida Dragičevića, zatražio je produženje pritvora za Alena Kukića "jer je obrisao snimke sa kamera objekta MK", kao i da ne bi uticao na svjedoke, posebno Đorđa Rađena.

Interesantno je da Vrećo navodi u svom zahtjevu da "Rađenova uloga u slučaju još nije definisana", ali i da nastavlja da radi na principima konferencije za štampu od 16.93,, kada je Darko Ilić lažno kriminalizovao žrtvu Ubistva i zbog toga još nije odgovarao.

Najinteresantnije od svega je što Vrećo, prijedlogom dokaza, kao i njihovim navođenjem, u potpunosti ruši sve ono što je Ilić rekao na presu i, defakto, dokazuje da Ilić nije sproveo nikakvu istragu. Što sam ja poodavno naveo u svojim tekstovima, a sada je to i Vrećo dokazao podneskom.

Pažljivo pročitajte Vrećim podnesak i bez ikakve dileme ćete uočiti da je Ilić, na pres konferenciji, 26.03. lažno optužio Davida, bez ikakve istrage, pregleda video snimaka...

Odbrana Kukića zatražila je saslušanje Đorđa Rađena, Vujadina Savanovića, kao i da se sudu na uvid stavi kompletna viber-prepiska Rađena.

Ročište je u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Alen Kukić je pritvoren 21 septmebra,