петак, 26. октобар 2018.

Javna pitanja za Dalibora Vreću, jednu od ključnih karika u prikrivanju Naručilaca Ubistva, Ubica Davida Dragičevića i njihovih Saučesnika; Jedno od pitanja glasi: Zbog čega, tokom istraga, komuniciraš sa “Mesnom Industrijom”, a ne sa MUP RS?

piše: Slobodan Vasković



-Vrećo, Javno odgovori zbog čega si 25.03.2018., na dan obdukcije tijela Davida Dragičevića, komunicirao sa "Mesnom Industrijom" - “D+V” Agros, Kočićevo/Nova Topola, koja je u vlasništvu Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS i naredbodavca likvidacije Davida Dragičevića? 

-Vrećo, Javno odgovori da li si sa “Mesnom industrijom” komunicirao kako bi prikrio svoj razgovor i dogovore sa Ilićem?

-Vrećo, Javno odgovori zbog čega si narednih dana, 26, 27, …03.2018., nastavio komunicirati sa “Mesnom Industrijom”, čiji je vlasnik Ilić, a nisi to činio službeno sa pripadnicima MUP RS, iako si, kako je Želimir Lepir slagao, određen za postupajućeg tužioca u “predmetu Dragičević”?

-Vrećo, Javno odgovori da li si 26,27,…03.2018. sa “Mesnom industrijom” komunicirao kako bi prikrio svoj razgovor i dogovore sa Ilićem?

-Vrećo, Javno odgovori da li svoje istrage provodiš sa uposlenicima “Mesnih industrija”, posebno one iz Kočićeva ili sa institucijama nadležnim za te poslove?

-Vrećo, Ifet Feraget, advokat koji pošteno radi svoj posao (za razliku od drugih), u intervjuu portalu “Impuls”, naveo je skledeće: “Najveći propust je to što nije blagovremeno donijeta naredba o provođenju istrage. Zatim i neutrvrđivanje odgovornosti svih onih koji su doveli do one famozne, nepotrebne konferencije za štampu koja je izazvala buru u javnosti i koja predstavlja drastično kršenje prava oštećenog. Potom neutvrđivanje zakonskih obaveza svih onih koji su bili dužni da poduzmu potrebne mjere kako bi se u prvim momentima, koji su najznačajniji, provodile određene istražne radnje. Mislim da je to ključno”.

-Vrećo, Javno odgovori zašto nisi blagovremeno donio Naredbu o provođenju istrage i preduzeo sve druge radnje koje g. Feraget pominje?

-Vrećo, Javno odgovori zbog čega je tvoja Naredba o sprovođenju istrage, koju si donio 28.06., u potpunosti kontradiktorna?

"Dana 18.03. 2018. godine oko 04,00 časa, u Banjaluci, u Ulici Velibora Janjetovića, kod broja 27, u neposrednoj blizini kuće vlasništvo Kurušić Miomira, bijesnim i histeričnim glasom napali oštećenog Dragičević Davida, upućujući mu prijetnje, te su i fizički napali na oštećenog, pa je oštećeni, usljed takvog napada i verbalnih prijetnji, plašeći se za svoj život, bježao od izvršilaca i pao niz strmu obalu rijeke Crkvene, visine oko 4,5 metra, u nabujalu rijeku Crkvenu, ili su ga izvršioci sa iste obale gurnuli u rijeku Crkvenu, da bi u kratkom vremenskom periodu nakon dospijeća u vodu, kod oštećenog nastupila smrt usljed utopljenja u vodi, a leš oštećenog je dana 24.03.2018. godine, pronađen u rijeci Crkvena u neposrednoj blizini ušća u rijeku Vrbas. Dakle, drugog lišili života", navodi se Naredbi Tužilaštva o sprovođenju istrage.

-Vrećo, ne može i jedno i drugo - i pao i gurnut; Vrećo, Javno Odgovori da li je Naredba kontradiktorna kako bi se oslobodili “žrtveni jarci” što prije, nakon što budu prinešeni na oltar Kanibala kojima služiš i koje štitiš?

-Vrećo, g. Feraget naveo je i sljedeće: “Ovde imamo situaciju da je stotinu dana istragu vodio MUP RS, po zakonu istragu vodi tužilac i za ovlaštena službena lica on postaje glavni zapovjednik, a ne ministar unutrašnjih poslova. Dakle važno je naglasti da mora postojati praktična i hijerarhijska neovisnost. Po meni, ona ovde nije postojala, jer samo dovođenje u vezu s događajem lica koja rade u MUP-u RS stavlja veliki upitnik na radnje poduzete upravo od tih istih lica. Jer kako mi to kažemo "Nemo iudex in causa sua" – Niko ne može biti sudija u vlastitoj stvari, pa onda ne bi trebao biti niti istražitelj”.

-Vrećo, Javno Odgovori zbog čega prvih sto dana uopšte nisi vodio istragu, već si to prepustio MUP RS i “Mesnoj Industriji” i, naravno, Đorđu Rađenu?

-Vrećo, Javno odgovori zbog čega nisu izuzeti svi DNK otisci iz Kuće Đorđa Rađena (već samo sa određenih predmeta)? 

Vrećo, Javno odgovori da li je to učinjeno kako se ne bi otkrilo Ko na snimcima nadzornih kamera sa “Apartmana Vesto” GLUMI Davida Dragičevića, jer David Dragičević je tada već bio otet i Ti to odlično znaš?

-Vrećo, Javno odgovori da li si izbjegao narediti da se izuzmu svi DNK uzorci kako bi zaštitio GLUMCA koji glumi Davida?

-Vrećo, Javno odgovori zbog čega insistiraš na svjedoku Slađani Marić, koju si čak “sklonio na sigurno mjesto” kada znaš da je riječ o Lažnom Svjedoku, kojeg su “slučajno” pronašli Vladan Šikuljak i Esad Čavka, policajci; Šikuljak je “slučajno” par dana prije 26.03., kada je održan zločinaki pres MUP RS, sa pozicije komandira Interventne jedinice PU Banjaluka premješten za komandira PS Lazarevo!?

-Vrećo, Javno odgovori zbog čega si čekao pola godine da saslušaš inspektore Jokić Jasminu, Milana Tomazovića, Bojana Karanovića, Marinka Matijevića (svi saslušani 19.09.2018. godine), kao i druge svjedoke koji su saslušani 18. ili 19.09?


-Vrećo, biće za tebe tek pitanja, kao i za tvoje zaštitnike i Gospodare Miodraga Bajića i Milana Tegeltiju, kumove Pravosudne Zločinačke Organizacije, po čijim nalozima opstruišeš istragu! (nastaviće se)