уторак, 23. октобар 2018.

Ilić je odredio Vreću, (a Bajić podržao), da vodi "istragu" u slučaju Likvidacije Davida, kako bi spriječio da se otkriju Nalogodavci Ubistva, Ubice i Saučesnici

piše: Slobodan Vasković


Darko Ilić nametnuo je Dalibora Vreću za tužioca u predmetu Teškog Ubistva Davida Dragičevića. 

Ilić i Vrećo su se sve dogovorili 25.03., na dan obdukcije tijela Ubijenog Davida. Vrećo tog 25.03. nije bio određen za postupajućeg tužioca, već, nezakonito, četiri dana kasnije, tako da je jasno o čemu su se Ilić i on dogovorili.   

Taj dan njih dvojica su, izvan svake razumne sumnje, tajnom komunikacijom usaglasili kako da Ubistvo pretvore u “zades”.

Tajna komunikacija između Vreće i Ilića nastavljena je i narednih dana, što dodatno pokazuje spregu ovog zločinačkog dvojca, jer nije bilo nijednog jedinog razloga da ne komuniciraju službeno, ako su čisti u cijelom slučaju. 

Nakon prljave pres konferencije MUP RS, održane 26.03., kada je Ilić lažima pokušao kriminalizovati Ubijenog Davida, jedna od prvih osoba koje je kontaktirao bio je Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca i šef Posebnog odjeljenja tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika organizovanog privrednog kriminala.



Razlog je mogao biti samo jedan: Da se potvrdi da postupajući tužilac bude Vrećo, nad kojim Bajić i Ilić imaju apsolutnu vlast; Vrećo je i postavljen, na šta su i prisilili Lepira, o čemu sam već pisao.

Da podsjetim:  

-Prljava pres konferencija MUP-a RS na kojoj je žrtva Teškog Ubistva David Dragičević kriminalizovana na najgori, najpodmukliji i najbezobzirniji način i na kojoj se pokušalo prikriti ubistvo (Ilić i Željko Karan u glavnim ulogama) održana je 26.03. 



-Naredna tri dana Mladen Mitrović, Glavni tužilac OJT Prijedor, je svakodnevno bio u prostorijama Glavnog okružnog tužioca Lepira, gdje mu je diktirao kako treba da se ponaša nakon što dobije Izvještaj MUP-a RS “o smrti Davida Dragičevića”.

-Izvještaj je u Tužilaštvo stigao 29.03., nakon čega ta institucija naredna tri mjeseca nije donijela nikakvu odluku.

-Isti taj dan, 29.03., Lukač je zahtijevao od Lepira da što hitnije okonča istragu, što je Lepir, iz straha da će biti žrtvovan od PravosudnoPolicijske mafije, a ne iz profesionalnih razloga, odbio.



-“Nakon konferencije za štampu koju je održala policija (26.03., op.aut.), mi smo 29.03. dobili izvještaj. Kad smo dobili izvještaj ja sam imao kontakt sa ministrom koji je zbog prisutnosti tenzija u javnosti zamolio me da proučim materijal i da vidim može li se donijeti tu ubrzan postupak, odnosno naredba o nesprovođenju istrage”, potvrdio je Lukačeve zahtjeve Lepir za ATV, 05.07. ove godine.

-Mitrović je u periodu od 26.03.-29.03. pritiskao Lepira da istragu direktno dodijeli Vreći, jer je to bio najefikasniji način da se ona ne pomjeri sa mrtve tačke, da se opstruiše i da se zaštite Naručioci Ubistva, Ubice i njihovi Saučesnici.

-Ucijenjeni Lepir je morao poslušati Mitrovića, jer bi ga, u suprotnom, demolirali slučajem Mehe Adrovića, za čije oslobađanje je Lepir inkasirao 50.000 KM i stan u Beogradu.

-Iako se predmeti dodjeljuju preko CMS-a (tako je propisano Pravilnikom), odnosno kompjuterskog programa koji metodom slučajnog odabira zadužuje za njih tužioce, Lepir je to u slučaju Ubistva Davida Dragičevića izbjegao. 

-Ukoliko je neki tužilac, kojeg zaduži CMS, onemogućen da preuzme taj predmet, onda se vrši presigniranje (u skladu sa šiframa propisanim Pravilnikom) i on se dodjeljuje drugom tužiocu.



-Lepir je sve to izbjegao, izignorisao i svojevoljno dodijelio Vreći predmet, što je lično u nekoliko navrata potvrdio.

-Učinio je to direktno, pod Mitrovićevim pritiskom i u skladu sa Bajićevim, Lukačevim i Ilićevim nalozima.

-Na taj način formirana je Zločinačka Grupa za Nerješavanje slučaja Teškog Ubistva Davida Dragičevića i zaštitu Naručilaca Ubistva, Ubica i Saučesnika koja, čemu svjedočimo, radi svoj kriminalni posao perfektno. Milan tegeltija, predsjednik VSTS, nije prstom mrdnuo da spriječi ovakav kriminalni akt.

-Nema nikakve dileme niti sumnje u to da PravosudnoPolicijska mafija, osobe koje je čine i koje sam naveo u ovom tekstu NEĆE dozvoliti otkrivanje Naručilaca Ubistva, Ubica Davida Dragičevića i njihovih Saučesnika, dok god poluge vlasti u svojim rukama drže Bajić, Ilić, Vrećo, Lepir, Lukač, Ćulum.… 


Osim što sve vrijeme kontroliše, zajedno sa Bajićem, “istragu” i sprečava bilo kakve pomake, Ilić je u potpunosti iskontrolisao i obdukciju, koju je radio Karana, kao i reobdukciju koju je uradio Ivica Milosavljević. I Karan i Milosavljević su falsifikovali obdukcione nalaze.

Darko Ilić preko inspektora Marinka Matijevića kontrolisao tok obdukcije Ubijenog Davida; inspektor Siniša Kojdić slao, putem vibera, fotografije podmetnutih predmeta u džepove Žrtve Teškog Ubistva (09.10.2018.)


Zašto Ilić i njegovi nisu istraživali da li je David Ubijen? Zato što su znali da je Likvidiran, jer su to oni, na čelu sa Ilićem, kao naredbodavcom, i učinili. I to po narudžbi, a za zločinački pres 26.03., na kojem je Ilić pokušao kriminalizovati Žrtvu Ubistva, plaćeni su milion maraka


piše: Slobodan Vasković

1.
Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, koji je naredio Likvidaciju Davida Dragičevića kontrolisao je sam tok obdukcije preko sebi podređenog inspektora Marinka Matijevića, koji radi u Odjeljenju za droge.

2.
Ranije sam objavio da je Ilić imao direktnu komunikaciju sa “patologom” Željkom Karanom 24.03., na dan kada je pronađeno tijelo Ubijenog Davida i izvršen Uviđaj, koji je vodio saučesnik u prikrivanju Ubistva inspektor Siniša Kojdić.

Kojdić je ukrao donji veš Ubijenog Davida kako bi prikrio da je Mladić zadavljen/ugušen.

3.
Ilić je, osim 24.03., razgovarao sa Karanom i 26,27,28.03. i to u niz navrata, što je vrlo vrlo indikativno, jer se iz tih razgovora uočava da Ilić pomno prati i kontroliše tok uviđaja, a kasnije i nalaza obdukcije i reobdukciju.



4.
Takvo ponašanje nije niti uobičajeno, niti normalno, jer obdukcioni nalaz ide tužiocu: Obducent uradi nalaz i tužilac vodi istragu i komunicira sa njim. Međutim, to se dešava u normalnim zemljama, dok u entitetu u kojem dio vrha MUP RS, kao i najznačajniji funkcioneri Pravosudnih i institucija vlasti, otvoreno prikrivaju Likvidaciju i štite Naručioce Ubistva i Ubice, normalnost ne postoji. 

Nezapamćeno je da se patolog pojavi na presu  MUP RS, kao što je to učinio Karan, zajedno sa Ilićem, 26.03. Jasno je i zašto: Trebalo je "pogurati" njegovu lažnu priču i pokušati zataškati ubistvo.

5.
Ilić nije razgovarao sa Karanom 25.03., na sam dan obdukcije, što je trebalo da pokaže njegovu “nezainteresovanost”, ali nije bilo nezainteresovanosti: Ilić je u obdukcionoj sali imao svog čovjeka - Marinka Matijevića.



Matijević se pojavljuje na svim ključnim mjestima tokom perioda 24.-31.03., kada se maksimalno radilo na zataškavanju likvidacije.

6.
S njim je o toku obdukcije, kao i o predmetima ubačenim u džepove Ubijenog Davida, iz lažirane pljačke kuće Đorđa Rađena, Ilić komunicirao preko posrednika - svoje desne ruke Dubravka Kremenovića, koji je sproveo likvidaciju Davida.



7.
Matijević je zvao Kremenovića, ovaj izvještavao Ilića. I ta komunikacija odvijala se oko podneva 25.03.

Matijević je pozivao Kremenovića iz obdukcione sale nekoliko puta, a Kremenović nakon toga Ilića.   

8.
Naglašavam da posjedujem dokaze za navedeno, kao što posjedujem i dokaze o tome kako je tačno išla viber prepiska (slane slike podmetnutih predmeta) od obdukcione sale, 25.03., u kojoj je obdukavno tijelo Davida Dragičevića, pa do Đorđa Rađena, čija je kuća navodno opljačkana i koji je jedan od najznačajnijih saučesnika u Likvidaciji Davida Dragičevića.



9.
Naglašavam da kuća nije ni obijena, kamoli opljačkana, već da je iz nje iznijet dio predmeta i podmetnut u džepove već Likvidiranog Davida Dragičevića.

10.
Iako tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo i Zorica Baroš posjeduju svu dokumentaciju, koja dokazuje da je Iliću i njegovim podređenim, kao i pripadnicima PU Banjaluka, 25.03. bilo važnije “dokazati” da je David pljačkaš, a ne saznati da li je Ubijen, nisu ništa preduzeli na privođenju odgovornih.

11.
Zašto Ilić i njegovi nisu istraživali da li je David Ubijen? Zato što su znali da je Likvidiran, jer su to oni, na čelu sa Ilićem, kao naredbodavcom, i učinili. I to po narudžbi, a za zločinački pres 26.03., na kojem je Ilić pokušao kriminalizovati Žrtvu Ubistva, plaćeni su milion maraka.



12.
Nazovi MUP RS radi ubistva, novi je moto te “institucije”!!!

13.
Vratimo se viber porukama. Predmete podmetnute u džepove Ubijenog Davida slikao je inspektor Siniša Kojdić. 



Kojdić je uposlen u Odsjeku za seksualne i krvne delikte PU Banjaluka. On i Matijević dokaz su sprege Željka Spasojevića, načelnika PU Banjaluka, Darka Novkovića, načelnika Sektora krim policije PU Banjaluka, sa Ilićem.



14.
Kojdić je te fotografije slao inspektorki Adrijani Banika, koja ih je proslijedila Dušku Purišiću, tadašnjem zamjeniku PS “Lauš” (Purišić je kasnije smijenjen, “zbog propusta”); Purišić je slike iz obdukcione sale, na kojima su se nalazili i predmeti podmetnuti u Davidove džepove, proslijedio inspektoru PS Lauš Bojanu Karanoviću, a ovaj Đorđu Rađenu, koji je potvrdio da je riječ o predmetima, navodno ukradenim iz njegove kuće.



15.
Bila je to “igra” kako bi Ilić sutradan, 26.03., na zločinačkoj pres konferenciji lažno optužio Davida Dragičevića da je “pojeo burek, opljačkao kuću i pao u kanalizaciju Crkvena, gdje se i utopio”.

Video “dokaze” za njegove zločinačke tvrdnje nisu dostavili iz MUP RS, već mu ih je “dodao” Đorđe Rađen, što sam već objavio.

16.
Budimo realni, Darko Ilić nije ljudsko biće, kao ni oni koji ga podržavaju.

17.
Sve što sam naveo u ovom tekstu sam i dokumentovao.



18.
Svi ti dokumenti i dokazi su u posjedu Tužilaštva, ali Lepir, Vrećo, Baroš, kao i njihovi naredbodavci Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca i Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, ne dozvoljavaju nikakvu istragu niti privođenje i hapšenje Darka Ilića, Dubravka Kremenovića, Đorđa Rađena, Siniše Kojdića, Bojana Kremenovića, Željka Karana… - za početak. 

19.
Ne, Režim i dalje nastavlja da čuva Naručioce Ubistva i Ubice Davida Dragičevića, njihove saučesnike, kao i one što ih prikrivaju. I neće prestati da to čini.

Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)