четвртак, 4. октобар 2018.

Nezvanično/Vrhovni sud RS oduvao Gladnog Kriminalca i Zločinca i presudio u korist FG "Birač"

piše: Slobodan Vasković



1.
Vrhovni sud RS je prije nekoliko dana, odlučujući po reviziju u sporu litvanske “Ukio banke” protiv zvorničkog FG “Birač”, odbio reviziju Litvanaca, te time definitivno potvrdio da famozni litvanski dug od 155 miliona KM, kao ni kriminalne zaloge prema zvorničkim firmama, ne postoje. Praktično, sva priča o tome bila je magla i prevara. 

2.
Informacija mi je potvrđena iz najviše pravosudne instance u RS.

3.
Ovim je potvrđena odluka o nepostojanju duga i zaloga koju je prvostepeno hrabro donio Okružni privredni sud u Bijeljini u aprilu 2017. godine, a potvrdio Viši privredni sud u Banja Luci krajem 2017. godine. 

4.
Odluka Vrhovnog suda RS je i moja satisfakcija, jer više od dvije godine pišem o kriminalu koji su, u pogledu tih zaloga i potraživanja od 155 miliona KM, preduzeli litvanski i srpski banditi i monstrumi: Kriminalni klan na čelu sa Gordanom Pavlovićem Nesitim i Zoranom Stevanovićem Gladnim. 

5.
Pisao sam o decenijskom kriminalu, dok su drugi moralisali i/ili radili za Kriminalni klan. Prijetili su i meni i mojoj porodici zbog toga. Prijete i dalje. 

6.
Gladni je u nekoliko navrata prijetio da će ubiti i mene i moju porodicu. Niko nije reagovao. 



7.
Nojevi, poput Gorana Abazovića, načelnika PU Zvornik, i njegovih šefovi svaki put bi utihnuli.

8.
Ali, zato brane narko dilera Elvisa Kelmendija, kojem su u avgustu promptno izdali lične dokumente u Zvorniku, po nalogu Gladnog.

9.
Ništa čudno, jer je to prirodno okruženje i Gladnog i Noja. I Glavnih Nojeva u vrhu MUP RS.

10.
Kako god, odluka Vrhovnog suda dokazuje da je pravda spora, ali dostižna.

11.
Sa druge strane, mogu li Milorad Dodik ili Željka Cvijanović javnosti objasniti zašto su podržavali i podržavaju i dalje Kriminalni klan sa namjerom otimanja Alumine?! 

12.
Da li je to izdaja narodnih interesa za potrebe privatnih interesa Kriminalnog klana? 

Mogu li demantovati da su zaštitnici i dio Kriminalnog klana?! 

13.
Kriminalni klan je, da podsjetim, pokušao na prevaru da otme “Aluminu”; Ključno,je da su to činili i još uvijek čine uz upotrebu najprizemnijih, najprvljaviji, najbrutalnijih sredstava, koja su se često ogledala i u vidu teških premlaćivanja: Podsjetiću na slučaj neistraženog napada na direktora “Alumine” Mileta Matića, žestokog protivnika preuzimanja “Alumine” od strane Kriminalnog klana. 

14.
Odluka Vrhovnog suda znači da još uvijek, djelimično, postoji i održava se zdravo tkivo u pravosuđu koje je uspjelo da se odupre uticaju politike, raznih Gladnih, Nesitih i Nezasitih. 

15.
Ataci na sudije koji su odbili da postupe po planu Klana su bili brutalni, a neki od sudija su zaradili i optužnice, kao što je to bio slučaju sa sudinicom Alidom Nađ Mađarac: Upravo je ona, kao stečajna sudinica, vodila stečaj FG “Birač”. 



16.
Klan je uložio mnogo da je pokupšaju kompromitovati i udaljiti sa funkcije; Nije im uspjelo - prvostepeno i drugostepeno je proglašena nevinom! To je drugi težak udarac u kratkom roku za Klan. 

17.
Međutim, Klan neće odustati od nasilne otimačine “Alumine” i čeka se da izbori prođu.

18. 
Ima Klan i dalje svoje zločinačke sudije, marke "Lepir-Vrećo", ima ih u Osnovnom sudu u Zvorniku, kao i na još po nekoj višoj instanci. O svim imenima ću usoro i opširno.

19.
Pritisci i prijetnje se nastvljaju na sudije drugih sudova; Zajedno sa Pavlovićem kidišu na Viši privredni sud u Banjaluci kako bi ih prisili da firmu “Pavgord” svrstaju u red povjerilaca u stečaju FG “Birača”… Da bi se vratili u igru iz koje su izbačeni.