уторак, 30. октобар 2018.

Pomoć Bajiću, vrlo Nesebična

piše: Slobodan Vasković



1.
Bajiću, zašto još uvijek nisi uhapsio svog prijatelja Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS, koji je ključna osoba u predmetu “Likvidacija Davida Dragičevića”, u kojoj je on i direktan učesnik, a, osim toga, nastavlja da čini druga brojna krivična djela, kao što su prikrivanje Naručilaca Ubistva, Ubica i saučesnika.

2.
Bajiću, da te podsjetim, sve ukazuje da je Ilić naredio likvidaciju Davida Dragičevića. Poznat mi je motiv, ali znam da je poznat i tebi, a kako ništa ne činiš na hapšenju Ilića, Dubravka Kremenovića, Dalibora Vreće, Želimira Lepira, Đorđa Rađena i drugih (poznat ti je njihov tačan broj), ti si Zaštitnik Naručilaca Ubistva, Ubica i Saučesnika. Zajedno sa MIlanom Tegeltijom, šefom VSTS.



3.
Bajiću, istina je da imaš neke mikromogućnosti da se izvučeš od teških optužbi za zločine koje činiš, ali da bi se to i desilo, da bi ti dobio nadu da ćeš se izvući, moraš uhapsiti Ilića&co. Nema ti druge ili ćeš zauvijek ostati Nečovjek, koji je spriječio kažnjavanje Ubica Djeteta, kao i onih što su to naručili. 

Tvoj izbor.

4.
Bajiću, dokazao sam da Ilić nije do snimaka sa “Apartmana Vesto” i “MK” došao zakonitim putem, sve to kasnije potvrdili su brojni inspektori, a na kaju je cijelu tu priču verifikovalo Vijeće Osnovnog suda Banjaluka.



U njihovom Rješenju o puštanju Alena Kukića na slobodu, sve ćeš to da nađeš. Rješenje je na linku.

5.
Bajiću, čitaj nešto - bar sudska Rješenja, zvanične dokumente, koji teško terete tvog štićenika Ilića i tvog lakeja Vreću. Uzgred, Vrećo je ponovo počeo djelovati kao bot - očito je potpuno van sebe.

6.
Bajiću, obrati pažnju na dio u kojem Vijeće piše o tome da Rađen u ime policije izuzima snimke video-nadzora.

“Nije jasno zbog čega je on (Đorđe Rađen, op.aut.) postupao po nalozima policijskih službenika i za njih prikupljao dokaze, kada on nije službenik policije niti po bilo kom drugom osnovu za to ovlašten”, navodi Vijeće u Rješenju. 



7.
Navedeno je takva šamarčina policiji, od koje će im obrazi bridjeti još decenijama. 

Navedeno, što je i važnije, pokazuje da se sve činilo kako bi se zločin zataškao.

8.
Bajiću, bitno je sledeće - Rađen je snimke, koje je neovlašteno prikupio, predao Darku Iliću; Sve mu ih je predao na USB stiku (25.03.), na osnovu čega je tvoj štićenik napravio lažnu priču i 26.03. pokušao kriminalizovati Žrtvu Ubistva i to Javno, što je Zločin ravan Ubistvu. 

Bajiću, kako god okreneš, Ilić je Ubica!

9.
Bajiću, ja radim tvoj posao i to nije u redu - Budi pristojan uzmi sve izjave inspektora, uzmi Rješenje Vijeća Osnovnog suda i kreni da radiš nešto konkretno.

10.
Bajiću, sada mali čas analitike, koji će ti, bez sumnje pomoći, da kvalitetno otpočneš posao.



Bajiću, obrati pažnju na zločinački pres MUP RS, održan 26.03., kojem su prisustvovali Ilić, Željko Karan, Željko Spasojević i Darko Novković, odreda saučesnici u prikrivanju Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića.

11.
Bajiću, primijetićeš da Ilić čita sa papira, što znači da mu je sve laži neko fino otkucao da ne bi šta zaboravio; Taj neko može biti: sam Ilić, Ilić i Rađen ili Ilić, Rađen i Vrećo, jer, ne zaboravi, da su ta dva zločinca, Ilić i Vrećo, imali komunikaciju 25.03. u popodnevnim časovima; kao i da je u popodnevnim časovima tog istog dana Rađen Iliću ili njegovom posredniku predao USB na kojem su bili svi snimci; Vrećo se, 25.03, isključuje za mreže, nakon komunikacije sa "Mesnom industrijom" (Bajiću, ti čitaj Ilić) u 17 i 45, a uključuje tek u 5 časova i 58 minuta, 26.03.

Bajiću, provjeri!!!

12.
Bajiću, Ili Vrećo prerano ustaje, što ne bih rekao; Ili je bio negdje tokom cijele noći. "Mesna industrija", Kočićevo/Nova topola?!

Nemoj da sad ja moram skidati i podatke sa baznih stanica. Privedi Vreću i Ilića i saslušaj ih.

13.  
Bajići, imaj u vidu da je Rađen predao narezane CD-ove sa snimcima nadzornih kamera zločincu-inspektoru Siniši Kojdiću 26.03., te da Ilić nikako nije mogao na osnovu njih iznijeti sve što je prezentovao na zločinačkom presu 26.03. (počeo u 12 časova), i to sa otkucanim “hodogramom”, ali i slikom navodnog Davidovog kretanja. Sve što je rekao Ilić tog 26.03. je laž, ali je došao pripremljen da laže - otkucan lažni izvještaj i na tabli lažirano Davidovo kretanje. Plus laži o baznim stanicama. 

Bajiću, Kojdić je CD-ove predao Iliću 26.03. u večernjim časovima.

Bajiću, snimci video-nadzora sa objekata “Vesto” i “MK” nikada nisu zakonito izuzeti.

14.
Bajiću, da te podsjetim da nema tragova DNK Davida Dragičevića na predmetima izuzetim iz kuće Rađena, nema ih ni u kući, ni oko kuće.

15.
Bajiću, da te podsjetim da je zločinac Karan rekao da je Potvrda o smrti (koja je, kako je u njoj naveo, nastupila u 04 časa ujutro), tek administrativni dokument, bez ikakvog sudskog značaja (što i jeste, jer je nemoguće utvrditi tako precizno vrijeme smrti), ali da je isti taj Karan u svom jadnom obdukcionom nalogu naveo da je Vrijeme smrti nastupio u periodu od 18.-24.03.; U svih sedam dana, koliko je trajao Davidov nestanak, dok nije pronađen Ubijen; Tijelo mu je bilo položeno u kanalizaciju Crkvena.

Bajiću, da li shvataš da je bilo kog od tih dana David mogao biti ubijen, čak i prema Karanovom obdukcionom nalazu?!

16.
Bajiću, shvataš li šta to znači; Shvataš li išta?

17.


Bajiću, trebaš uhapsiti i Kojdića, da ti, osim brojnih zločina koje je počinio, pojasni kako je kaiš na pantalonama, koje su bile na tijelu Ubijenog Davida tokom uviđaja 24.03., prvo otkopčan, pa potom zakopčan, a toka očišćena?!



18.
Bajiću, nastaviće se…