недеља, 21. октобар 2018.

No6/Javno svjedočenje S.V.: Izjava inspektora Marinka Matijevića koja potvrđuje da Darko Ilić, naredbodavac likvidacije Davida Dragičevića, nije pogledao nikakve snimke MUP RS, prije zločinačkog presa 26.03.; Pitanje za Kostreševića: Da li Vujadin Savanović ima policijska ovlaštenja za tonsko snimanje osoba sa kojima razgovara

piše: Slobodan Vasković


-Bajiću, novo Javno svjedočenje za tebe:

Marinko Matijević, inspektor Uprave za organizovani kriminal MUP RS, na čijem čelu se nalazi Darko Ilić, dao je Izjavu tužiocu-zločincu Daliboru Vreći, 20.09.2018. godine.

Iz te Izjave je sasvim jasno, kada se uoče datumi koje Matijević navodi, da Darko Ilić nikako nije mogao na presu tvrditi da je utvrdio kretanje Davida Dragičevića, kobne noći 17/18.03., na osnovu snimaka video-nadzora, koje je izuzeo MUP.

Matijević navodi da su po snimke otišli tek 26.03., a poslao ih je "neposredni rukovodilac", odnosno Dubravko Kremenović, koji je sproveo Ilićevu naredbu o likvidaciji Davida Dragičevića u djelo.

Ilić je do snimaka mogo doći samo preko Rađena ili nekog kome ih je Rađen dao.

Matijević, koji je po Ilićevoj naredbi, pratio šta se dešava na obdukciji 25.03., kako bi njegov šef stalno kontrolisao sve što se dešava oko obdukovanja tijela Ubijenog Davida, čak u svojoj Izjavi tvrdi da im je "Rađen potpisao potvrdu o privremenom izuzimanju predmeta", odnosno snimaka video nadzora sa objekta "Apartmani Vesto", čiji je vlasnik Vujadin Savanović, kao i sa radnje "MK".






Pitanja za Sinišu Kostreševića, načelnika UKP-a
G. Kostreševiću, prema informacijama koje mogu potvrditi, Vujadin Savanović, vlasnik apartmana "Vesto", koji se nalaze u ulici Velibora Janjetovića Janje, putem telefona zvao je Vas, Davora Dragičevića i mene 30.04. ove godine.

Vujadin Savanović
Sve razgovore je posnimao, a zatim ih emitovao na raznim mjestima i raznim osobama.

Sada Vas pitam: Da li je Vujadin Savanović ovlašten da tajno snima razgovore, a potom i da ih emituje gdje stigne? Da li ih montira?

Ja lično sam svoj razgovor prepričao u tekstu koji sam objavio 01. maja ove godine, ali i dalje ostaje pitanje šta Savanović želi sa tim snimljenim razgovorima, posebno sa onim kada je snimio Vas, načelnika Uparve krim policije MUP RS?

Kome je sve odnio Savanović te razgovore?

Da li ih je, možda, dao Rađenu, pa ih ovaj odnio Iliću?