уторак, 9. октобар 2018.

Darko Ilić preko inspektora Marinka Matijevića kontrolisao tok obdukcije Ubijenog Davida; inspektor Siniša Kojdić slao, putem vibera, fotografije podmetnutih predmeta u džepove Žrtve Teškog Ubistva

Zašto Ilić i njegovi nisu istraživali da li je David Ubijen? Zato što su znali da je Likvidiran, jer su to oni, na čelu sa Ilićem, kao naredbodavcom, i učinili. I to po narudžbi, a za zločinački pres 26.03., na kojem je Ilić pokušao kriminalizovati Žrtvu Ubistva, plaćeni su milion maraka

piše: Slobodan Vasković

1.
Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, koji je naredio Likvidaciju Davida Dragičevića kontrolisao je sam tok obdukcije preko sebi podređenog inspektora Marinka Matijevića, koji radi u Odjeljenju za droge.

2.
Ranije sam objavio da je Ilić imao direktnu komunikaciju sa “patologom” Željkom Karanom 24.03., na dan kada je pronađeno tijelo Ubijenog Davida i izvršen Uviđaj, koji je vodio saučesnik u prikrivanju Ubistva inspektor Siniša Kojdić.

Kojdić je ukrao donji veš Ubijenog Davida kako bi prikrio da je Mladić zadavljen/ugušen.

3.
Ilić je, osim 24.03., razgovarao sa Karanom i 26,27,28.03. i to u niz navrata, što je vrlo vrlo indikativno, jer se iz tih razgovora uočava da Ilić pomno prati i kontroliše tok uviđaja, a kasnije i nalaza obdukcije i reobdukciju.4.
Takvo ponašanje nije niti uobičajeno, niti normalno, jer obdukcioni nalaz ide tužiocu: Obducent uradi nalaz i tužilac vodi istragu i komunicira sa njim. Međutim, to se dešava u normalnim zemljama, dok u entitetu u kojem dio vrha MUP RS, kao i najznačajniji funkcioneri Pravosudnih i institucija vlasti, otvoreno prikrivaju Likvidaciju i štite Naručioce Ubistva i Ubice, normalnost ne postoji. 

Nezapamćeno je da se patolog pojavi na presu  MUP RS, kao što je to učinio Karan, zajedno sa Ilićem, 26.03. Jasno je i zašto: Trebalo je "pogurati" njegovu lažnu priču i pokušati zataškati ubistvo.

5.
Ilić nije razgovarao sa Karanom 25.03., na sam dan obdukcije, što je trebalo da pokaže njegovu “nezainteresovanost”, ali nije bilo nezainteresovanosti: Ilić je u obdukcionoj sali imao svog čovjeka - Marinka Matijevića.Matijević se pojavljuje na svim ključnim mjestima tokom perioda 24.-31.03., kada se maksimalno radilo na zataškavanju likvidacije.

6.
S njim je o toku obdukcije, kao i o predmetima ubačenim u džepove Ubijenog Davida, iz lažirane pljačke kuće Đorđa Rađena, Ilić komunicirao preko posrednika - svoje desne ruke Dubravka Kremenovića, koji je sproveo likvidaciju Davida.7.
Matijević je zvao Kremenovića, ovaj izvještavao Ilića. I ta komunikacija odvijala se oko podneva 25.03.

Matijević je pozivao Kremenovića iz obdukcione sale nekoliko puta, a Kremenović nakon toga Ilića.   

8.
Naglašavam da posjedujem dokaze za navedeno, kao što posjedujem i dokaze o tome kako je tačno išla viber prepiska (slane slike podmetnutih predmeta) od obdukcione sale, 25.03., u kojoj je obdukavno tijelo Davida Dragičevića, pa do Đorđa Rađena, čija je kuća navodno opljačkana i koji je jedan od najznačajnijih saučesnika u Likvidaciji Davida Dragičevića.9.
Naglašavam da kuća nije ni obijena, kamoli opljačkana, već da je iz nje iznijet dio predmeta i podmetnut u džepove već Likvidiranog Davida Dragičevića.

10.
Iako tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo i Zorica Baroš posjeduju svu dokumentaciju, koja dokazuje da je Iliću i njegovim podređenim, kao i pripadnicima PU Banjaluka, 25.03. bilo važnije “dokazati” da je David pljačkaš, a ne saznati da li je Ubijen, nisu ništa preduzeli na privođenju odgovornih.

11.
Zašto Ilić i njegovi nisu istraživali da li je David Ubijen? Zato što su znali da je Likvidiran, jer su to oni, na čelu sa Ilićem, kao naredbodavcom, i učinili. I to po narudžbi, a za zločinački pres 26.03., na kojem je Ilić pokušao kriminalizovati Žrtvu Ubistva, plaćeni su milion maraka.12.
Nazovi MUP RS radi ubistva, novi je moto te “institucije”!!!

13.
Vratimo se viber porukama. Predmete podmetnute u džepove Ubijenog Davida slikao je inspektor Siniša Kojdić. Kojdić je uposlen u Odsjeku za seksualne i krvne delikte PU Banjaluka. On i Matijević dokaz su sprege Željka Spasojevića, načelnika PU Banjaluka, Darka Novkovića, načelnika Sektora krim policije PU Banjaluka, sa Ilićem.14.
Kojdić je te fotografije slao inspektorki Adrijani Banika, koja ih je proslijedila Dušku Purišiću, tadašnjem zamjeniku PS “Lauš” (Purišić je kasnije smijenjen, “zbog propusta”); Purišić je slike iz obdukcione sale, na kojima su se nalazili i predmeti podmetnuti u Davidove džepove, proslijedio inspektoru PS Lauš Bojanu Karanoviću, a ovaj Đorđu Rađenu, koji je potvrdio da je riječ o predmetima, navodno ukradenim iz njegove kuće.15.
Bila je to “igra” kako bi Ilić sutradan, 26.03., na zločinačkoj pres konferenciji lažno optužio Davida Dragičevića da je “pojeo burek, opljačkao kuću i pao u kanalizaciju Crkvena, gdje se i utopio”.

Video “dokaze” za njegove zločinačke tvrdnje nisu dostavili iz MUP RS, već mu ih je “dodao” Đorđe Rađen, što sam već objavio.

16.
Budimo realni, Darko Ilić nije ljudsko biće, kao ni oni koji ga podržavaju.

17.
Sve što sam naveo u ovom tekstu mogu dokumentovati; To još uvijek ne činim iz određenih razloga, ali vrlo brzo ću objaviti sve te dokumente.18.
Svi ti dokumenti i dokazi su u posjedu Tužilaštva, ali Lepir, Vrećo, Baroš, kao i njihovi naredbodavci Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca i Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, ne dozvoljavaju nikakvu istragu niti privođenje i hapšenje Darka Ilića, Dubravka Kremenovića, Đorđa Rađena, Siniše Kojdića, Bojana Kremenovića, Željka Karana… - za početak. 

19.
Ne, Režim i dalje nastavlja da čuva Naručioce Ubistva i Ubice Davida Dragičevića, njihove saučesnike, kao i one što ih prikrivaju. I neće prestati da to čini.

Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.
Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)