понедељак, 8. октобар 2018.

Inspektor Kojdić je bacio donji veš Ubijenog Davida; Falsifikovao je Izvještaje sa obdukcije, lažno svjedočio…, ali ga i dalje štite Lepir i Vrećo, kako bi zaštitili Naručioce Ubistva i Ubice Davida Dragičevića

piše: Slobodan Vasković



1.
Optužnica protiv Zorana Bošnjaka i Mikice Marjanca, krim tehničara u MUP RS, koju je podigao tužilac-kriminalac Dalibor Vrećo, najobičnija je farsa, sračunata da se kupi vrijeme i zaštite pravi krivci.

2.
Bošnjak i Marjanac su optuženi da su bacili donji veš Davida Dragičevića, krunski dokaz da je Ubijeni Dječak zadavljen/ugušen.

3.
U međuvremenu, Zoran Bošnjak, krim tehničar MUP RS, optužio je inspektora Sinišu Kojdića da je on taj koji je bacio bacio donji veš Ubijenog Davida Dragičevića.



Bošnjak je podnio krivičnu prijavu, po advokatu Damiru H. Alagiću, 05.10. o.g. Okružnom tužilaštvu Banjaluka, u kojoj tereti Kojdića da je lažno svjedočio i da je upravo Kojdić taj koji je bacio donji veš Ubijenog Davida, uz morbidnu opasku "jebeš gaće, svi znaju da je imao gaće”.

4.
Treba objektivno sagledati cijelu ovu situaciju: Zašto bi Bošnjak bacio dokazni materijal koji je on ličnoi slikao (fotograf je) donji veš, a da, pri tom, nije uništio slike? Nema nikakve logike.

Uznemirujući sadržaj: Tijelo Ubijenog Davida Dragičevića prije obdukcije

Na taj način bi Bošnjak optužio sam sebe, a vjerovati je da nije toliko van pameti.

5.
Druga činjenica koja je važna jeste da krim - tehničari nisu ti koji vode istragu, već bi to trebali raditi inspektori; samim tim brinuti i o dokaznom materijalu. 

To je morao da čini Kojdić, ali on to nije radio, već upravo suprotno - učinio je da sve dokaze, kompletnu odjeću u kojoj se nalazilo tijelo Ubijenog Davida Dragičevića potpuno kontaminira i kao takvu učini  potpuno irelevantnom kao dokazni materijal.

6.
U Zavodu za sudsku medicinu, sva odjeća Ubijenog Davida Dragičevića je spakovana i predana policiji, rekao je Željko Karana, “patolog”.

7.
Ta spakovana odjeća nije se smjela nikako otvarati, već samo staviti u depozit, jer je riječ o dokaznom materijalu.

8.
Međutim, Kojdić je izjavio da je odjeća raspakovana kako bi se osušila!



Ko je to mogao da naredi? Sigurrno ne krim-tehničari, već samo Kojdić, koji je bio zadužen da bude prisutan na obdukciji, 25.03.o.g.. Kojdić je naložio raspakivanje predmeta da bi se sav taj dokazni materijal kontaminirao otvaranjem, njegovim prolaskom kroz razne ruke…

9.
Umjesto da je u pritvoru, Kojdić je Vrećin svjedok protiv Bošnjaka i Marjanca, što kristalno jasno svjedoči šta sve čini tužilac-zločinac Dalibor Vrećo da se istina o Naručenoj likvidaciji Davida Dragičevića ne sazna.



10.
Bitno je oko donjeg veša Ubijenog Davida naglasiti i sledeće - prije njegovog pakovanja, sa tog komada odjeće morali su se izuzeti svi patohistološki uzorci i pohraniti na sigurno; Isti takvi uzorci trebali su biti uzeti i iz tijela Ubijenog Davida.



Sa donjeg veša nisu uzeti, dok je iz tijela uzeto samo ono čime se ništa ne može dokazati. Karan je bio veoma detaljan u zataškavanju zločina.

11.
Kojdić je, čak, tokom saslušanja u UKP-u, kako se navodi u Krivičnoj prijavi koju je protiv njega podnio Bošnjak, izjavio da uopšte nije bio u prostoriji u kojoj se “vrši sušenje predmeta, niti istoj imam pristup”, što je laž, jer je u drugoj izjavi rekao da je bio u toj prostoriji, izlazio iz nje, telefonirao, zati se vratio, popisao sve predmete, slikao ih telefonom.… 

12.
Kojdić je lažno svjedočio, što je krivično djelo.

13.

Ono što posebno tereti Kojdića je činjenica da donji veš Davida Dragičevića nije uopšte unio u izvještaj o dokaznom materijalu - odnosno stvarima u kojima je bio Ubijeni Dječak, kada je tijelo pronađeno i predmetima koji su (potureni) u njegove džepove.

14.
Da nema gaća, primijetio je inspektor Mirko Živković, koji je, umjesto Kojdića, koji navodno nije mogao taj dan doći na posao (26.03.) potpisao da je primio dokazni materijal - odjevne predmete.



15.
Živković je, prema mojim saznanjima, primijetio da nema gaća, ali nije napravio nikakvu službenu zabilješku u vezi sa tim, što samo svjedoči o svjesnom “amaterizmu” policijskih službenika.

16.
Sada dolazimo do ključne stvari: U Dnevniku, koji se u MUP-u RS vodi svaki dan, vrlo je bitan datum 26.03. 

17.
Obratite pažnju na sliku Dnevnika, do koje sam došao - svi koji upisuju šta su radili, navode kao datum 26.03., dok jedino Kojdić, koji tog dana, navodno, nije mogao biti prisutan na poslu, upisuje datum 25.03. i kraj njega opis posla - obdukcija.



18.
Šta je Kojdić radio - Kojdić je falsifikovao zapisnik sa obdukcije, prepravljao neke stvari u njemu, a kako nije mogao napisati da je na poslu 26.03., jer je Živković umjesto njega potpisao da je preuzeo predmete, Kojdić je upisao 25.03., dan kada je on bio prisutan na obdukciji.

19.
Takvo što se nikada ne dešava, čak ni u MUP RS, i ovaj dokument je jedan od ključnih dokaza da Kojdić laže da nije bacio gaće, da lažno svjedoči, podmeće, ali i da je falsifikator.



Takođe svjedoči i da tužioci Želimir Lepir i Dalibor Vrećo i dalje opstruišu istragu o Teškom Ubistvu Davida Dragičevića, jer svi navedeni dokazi nalaze se i u njihovom posjedu.

20.
Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)