субота, 27. октобар 2018.

Kukić bi, osim Ilića, mogao i Vreću otjerati na robiju

piše: Slobodan VaskovićSvjedočenje Alena Kukića na ročištu u Osnovnom sudu Banjaluka, održanom 26.10., dalo je novu dimenziju učešću Dalibora Vreće u prikrivanju Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih nalogodavaca.

Okružni sud Banjaluka ukinuo je, prije par dana, Rješenje o pritvoru Alenu Kukiću zbog bitnih povreda postupka, između ostalog, i zbog toga što odbrani nije dozvoljen uvid u spis predmeta i vratio predmet na ponovno odlučivanje Osnovnom sudu.

Još nije odlučeno o produženju pritvora.

Već ranije sam objavio, a to je potvrđeno i zvaničnim dokumentima da je Đorđe Rađen, u ime MUP RS, vodio “istragu” i prikupljao snimke nadzornih kamera - sa objekata “Apartmani Vesto” i “MK”.

Takođe sam dokazao da je Rađen morao dati te snimke Darku Iliću, načelniku Uprave za organizovani kriminal, koji je dan poslije lažno tvrdio da je David Dragičević opljačkao kuću. I iznio niz drugih neistina i gnusoba u jezivom pokušaju da kriminalizuje Žrtvu Ubistva.

Kukić je, prema ranijem svjedočenju, izjavio da je snimke, narezane na CD-ove, predao Rađenu 26.03. oko pola deset ujutro. 

Međutim, na ročištu održanom, 26.03., u Osnovnom sudu, Kukić se prisjetio da je već 25.03., u popodnevnim časovima, dao snimke Rađenu, ali na USB-u.

To, praktično, znači da je Rađen USB sa snimcima izvjesno dao Iliću, kako bi se taj kriminalac u policijskim redovima, “pripremio” za zločinački pres 26.03.

Na ovom mjestu dolazimo do ključnog momenta: U popodnevnim časovima Dalibor Vrećo, tužilac, koji u tom trenutku nije imao nikakve ingerencije u vezi sa slučajem Ubistva Davida Dragičevića ostvaruje komunikaciju sa Ilićem nešto prije 18 časova, 25.03.

Vrećo nije komunicirao sa Ilićem putem njegovog službenog brroja, već preko telefona Mesne industrije” u Ilićevom vlasništvu “D+V” Agros, što je jasan znak da su htjeli da sakriju komunikaciju. 

Vrećo se, nakon konsultacija sa “Mesnom Industrijom”, ponovo uključuje na mrežu tek u šest časova ujutro, što apsolutno uključuje mogućnost da je tokom cijele noći osmišljavao sa Ilićem njegov nastup na presu 26.03.!

Posebno je to važno naglasiti, jer Kukić u viber poruci Rađenu, 25.03., navodi da ponese USB.  
Ostatak priče je o CD-ovima, njihovoj nabavci, koje je Kukić predao Rađenu 26.03. 

Svaka nezavisna i profesionalna istraga, izvan svake razumne sumnje, pokazala bi duboku involviranost Ilića u zločin Likvidacije, a Vreće u zataškavanje Ubistva.

Važno je podsjetiti i na tekst u nastavku.

Darka Ilića, naredbodavca Likvidacije Davida Dragičevića, potpuno raskrinkava svjedočenje Alena Kukića, koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru; Rađen, video snimke koje je Kukić skidao sa nadzornih kamera, nosio Iliću (07.10.2018.)


piše: Slobodan Vasković

Darko Ilić
1.
Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, naredio je Ubistvo Davida Dragičevića; Akciju likvidacije sproveo je Dubravko Kremenović, njegova desna ruka.

Dubravko Kremenović

2.
Nema nikakve dileme da je Ilić naredbodavac, a da je, pored Kremenovića, njegov najbliži saradnik u zločinu Teškog ubistva, Đorđe Rađen.

Đorđe Rađen
3.
Prije nego pojasnim, naglašavam da kuća Đorđa Rađena uopšte nije obijena, kako je to tvrdio Ilić. To su mi potvrdili izvori iz MUP RS. Uz to, na predmetima izuzetim iz kuće nisu pronađeni tragovi DNK Davida Dragičevića, već samo Rađena i njegove supruge.Biološki tragovi Ubijenog Davida nisu pronađeni ni u kući ni oko kuće Rađena.

4.
Svi tvrde da nema dokaza da se Ilić i pomagači zatvore, ali ima: Ključni dokazi su u svjedočenju Alena Kukića, Rađenovog komšije, koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru, jer je, prilikom presnimavanja zapisa sa nadzornih kamera, dio obrisao. 


Alen Kukić
Istina, taj dio snimaka je, kako tvrdi, ponovo vratio u računar firme “MK”, ali je istina i da je vrlo precizno naveo datume i vrijeme kada je sve od njega i ko tražio da presnimavao te video zapise - ulaska četiri osobe u kuću Rađenovih u noći 17/18.03.

5.
Krenimo od apartmana “Vesto”, čiji je vlasnik Vujadin Savanović.

6.
Savanović mi je rekao, u vrlo neprijatnom razgovoru vođenom 30.04., da je kod njega (nakon lažirane pljačke) 18.03. bio Rađen. Izvjesno da pogleda snimke nadzornih kamere.

Sasvim je realno da je Rađen ponešto i snimio telefonom od tih video zapisa. A onda je pozvao Kukića, koji je elektroinženjer, da on prebaci kompletan video.7.
Kukić kaže da je snimke sa Savanovićevih kamera presnimio 20.03. i dao ih Rađenu 21. 03., koji mu je rekao da mora da ih odnese u policiju.

8.
Rađen ih nije odnio u policiju, ali ih je dao, izvan svake razumne sumnje, Darku Iliću. Kao i snimke sa "MK" objekta.

Darko Ilić na zločinačko presu MUP RS, 26.03.
Zašto to tvrdim: Zato što je Ilić na pres konferenciji rekao sledeće:
“Daljim kretanjem lica utvrđeno je sljedeće: u 02:50 časova, video nadzorom sa objekta preduzeća MK koje se nalazi u ulici Velibora Janjetovića Janje snimljeno je lice koje se kreće tom ulicom i konzumira pecivo u papiru. Prethodno, par minuta prije toga, lice koje je prepoznato kao Dragičević David od strane radnika pekare Zmijanjeje kupio burek u pekari Zmijanje i nakon što je prije 02:50 kupio burek kreće se ulicom Velibora Janjetovića Janje. Sledeće ga u toj ulici, imamo sledeće u ulici istoj toj Velibora Janjetoviće Janje, snimljen je kamerom sa apartmana Vesto, gdje se on vidi u 02 (kašlje) i 52, kako ulazi, kako ga ta kamera snima u toj ulici. Ponovo u 03:42, pošto mi je ovdje greška štamparska, ista ta kamera iz objekta Vesto snima lice koje se nalazi u toj ulici, i kreće se nazad tom ulicom, kreće se nazad tom ulicom, ponovo ka kameri preduzeća MK; koje ga još jednom snima kako napušta, kako napušta tu, lokaciju”.

9.
Ključan je snimak sa “MK” i vrijeme njegovog presnimavanja i predaje Rađenu.

Kada je Ilić mogao sve to da utvrdi, ako se iz Kukićeve izjave jasno vidi da je on snimke kamera sa “MK” presnimio 25.03. i da je Rađen tražio da ih obriše.Kukić je snimke sa "MK" dao Rađenu 26.03. oko 9 časova i 30 minuta.Još mu je Rađen, prema svjedočenju, rekao da mu je policija naložila da te snimke mora da ima do 10 časova, 26.03. Nije Kukiću rekao “koji inspektor to radi”!

10.
Taj dan, 26.03., je održana, tačno u podne, zločinačka pres konferencija, na kojoj je Darko Ilić pokušao da kriminalizuje Davida, optužujući ga za pljačku kuće. I na kojoj se Ilić poziva na snimke sa objekta “MK”, koji, u tom trenutku, policija nije uopšte izuzela. Jeste Rađen, ali policija ne! Inspektori to čine isti taj dan, ali tek u kasnim popodnevnim časovima.

11.
Ko je Iliću dao snimke sa “MK”? Mogao mu je dati samo Rađen, preko nekog Ilićevog izaslanika ili direktno; Prije će biti preko izaslanika, jer je Ilić tada bio na sastanku na kojem se odlučivalo na presu.

Kada je dobio snimke, bez ikakve provjere, Ilić je lažno optužio Ubijenog Davida.

David Dragičević, kojeg je likvidirala NarkoMafija, u čijim redovima su i pojedini pripadnici MUP RS
Provjera mu nije ni trebala, jer je lažnu pljačku kuće on i režirao, kako bi se prikrilo da je Ubistvo Davida, ali i činjenica da je Naručeno!

12.
Ono što je još bitnije, Kukić navodi da ga je isti taj dan, oko 16 časova i 15 minuta pozvao vlasnik “MK” Milan Dakić, koji je rekao da je tu policija i da traži snimke video-nadzora.Zašto bi policija tražila snimke sa video nadzora “MK” u 16 časova i 15 minuta, kada je Ilić tačno u podne rekao da je na snimcima kamera sa “MK” utvrđeno da je lice koje su kamere snimile upravo David?!

13.
Zato što je Ilić htio da se “pokrije” i prikrije da mu je snimke sa aprtamana “Vesto” i “MK” dostavio Rađen, kako bi mogao plasirati iskonstruisanu priču do kraja i lažno opužiti Davida, a, sasmim tim, i pokušati prikriti Ubistvo. U čemu nije uspio,

14.
Marinko Matijević i Neđo Ždrnja su bili ti inspektori koji su došli da traže snimke. Po čijem nalogu su došli? Pa po Ilićevom i/ili Kremenovićevom, jer je i sam Ilić lično, nakon pres konferencije 26.03., bio u kući Rađena da bi “sagledao” mjesto lažne pljačke odakle je ukradena i noktarica. Baš posao za načelnika Uprave policije.

15.
Ilić je bio oko 15 časova kod kuće Rađenovih. 

16.
Kukić je Matijeviću i Ždrnji snimke na USB prebacio kod svoje kuće, u kasnim popodnevnim časovima, a isto je učinio i 31.03., kada je cijela ekipa inspektora bila “bogatija” za Dubravka Kremenovića. 

Marinko Matijević
17.
Interesantno je i da Đorđe Rađen u svojoj izjavi, datoj nakon hapšenja Kukića, (22.09.) tvrdi da je snimke video nadzora snimao po nalogu inspektora, Bojana Karanovića i Duška Purišića, ali ne navodi i da im je te snimke predao. 

Izjava Rađena
Predao ih je Iliću, u to nema nikakve sumnje!

18. 
Tek sada je pitanje zašto je Kukić u pritvoru? Da li zbog tajminga koji je precizno iznio i koji potpuno ruši Ilića, a zajedno sa njim i Rađena?! (nastaviće se)