четвртак, 25. октобар 2018.

Izjava inspektora Milana Tomazovića/Javno svjedočenje No9; Bizarno: Pravosudne funkcije se dijele “po mjeri” Tegeltijinih novih zuba

piše: Slobodan Vasković



1.
Nastavljam da emitujem izjave pripadnika MUP RS koje, odreda, ukazuju na javašluk, nerad i nezakonitosti u radu te institucije; Takođe, sve te izjave direktno potvrđuju da Darko Ilić, 26.03., kada je na pres konferenciji lažno optužio Žrtvu Teškog Ubistva Davida Dragičevića, nije nikako mogao znati da je David Dragičević navodno bio, kako je to Ilić tvrdio, u kući Đorđa Rađena, jer u tom momentu nije bilo nikakvih zakonito izuzetih snimaka.

2.
Snimke, preciznije njihove dijelove koji su odgovarali namjeravanoj i izrečenoj manipulaciji, je Iliću dao Rađen, koje je za njega presnimio Alen Kukića.

3.
Prema izjavama svjedoka-inspektora i njima je Kukić dao snimke, a nisu ih oni izuzeli, što, osim navedenog, javno svjedoče i o neradu pripadnika policije. Ipak, niko od njih nije kažnjen, ali je Kukić još uvijek u pritvoru, premda je Okružni sud poništio Rješenje Osnovnog suda o produženju pritvora i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

4.
Iako se, nakon čitanja izjava Duška Purišića, Marinka Matijevića, Bojana Karanovića, Jasmine Jokić, sada i Milana Tomazovića, vrlo precizno uočava da Ilić nije mogao imati snimke 26.03., izuzete po pravilima institucije kojoj pripada, NIKO Ilića nije pozvao na odgovornost zbog vrijeđanja Žrtve, izrečenih laži, javnog stavljanja institucije u poziciju Zločinačke organizacije…

5.
Ilić je, samo na osnovu izjava inspektora koji rade u Upravi za organizovani kriminal, na čijem je on čelu, trebalo da bude suspendovan, saslušan i pritvoren, jer je, u najmanjem, privatizovao dio institucije, sprovodeći istragu sa kriminogenim licima poput Đorđa Rađena, koji nemaju nikakve veze sa MUP-om RS; Ali imaju sve moguće veze sa Ilićem. 



6.
Sam MUP RS, kroz izjave svojih pripadnika, demonstrira da funkcioniše u sivoj zoni, da ne rade posao u skladu sa pravilima i da otvoreno lažu javnost.

7.
Međutim, sve to ne bi moglo da se događa bez sprege sa najvišim funkcionerima pravosudnih institucija: Taj krak hobotnice je ključan u zataškavanju brojnih kriminalnih djela, u ovom slučaju pokušaja prikrivanja likvidacije Davida Dragičevića, koja je naručena i organizovana i u kojoj su učestvovali i pojedinci iz vrha MUP RS. 

8.
Već sam objavio, ali nije naodmet ponoviti da pravosudnu hobotnicu predvode Milan Tegeltija i Miodrag Bajić, koji su se, zloupotrebom institucija enormno obogatili.



9.
Kako njih dvojica da rade pravosudni posao kako treba, kada je Tegeltija nerijetko prisutan u društvu narko dilera, o čemu posjedujem fotografije, ali sve u svoje vrijeme.

10.
Uz to, prostitutke i stomatolozi direktno utiču na sudska/tužilačka imenovanja, a VSTS, koji Tegeltija vodi je, manje više, pretvoren u njegovu privatnu instituciju. 

11.
Privatizacija VSTS je do te mjere vulgarizovana da glavnu riječ u Federaciji BiH, prilikom imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija vodi - Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu. 

12.
Poziciju moći da odlučuje o funkcijama zaslužio je tako što je Tegeltiji i članovima njegove porodice ugradio najskuplje implante i zube. Bizarno, ali, nažalost, istinito, kao što je tačno i da prostitutke, koje su na cijeni, itekako imaju uticaj na pravosudna imenovanja.


13.
I najpovršnija istraga bi lako sve navedeno otkrila, a posebna priča je svjesno davanje tajnih podataka.  

14.
Takav Tegeltija zaslužuje za partnera jednog Miodraga Bajića, sa kojim je uništio pravosuđe RS. 

15.
Njih dvojica su Glavni Kontrolori kriminala i kriminalaca i njih dvojica ne dozvoljavaju rješavanje Ubistva Davida Dragičevića, odnosno čine sve da se zaštite Naručioc Ubistva, Ubice i Saučesnici. (nastaviće se)


Izjava inspektora Milana Tomazovića