среда, 10. октобар 2018.

Lični dokumenti Ubijenog Davida bili kod Ubica; Ubijenom Davidu lični dokumenti i veći dio predmeta ubačeni/podmetnuti u džepove njegove odjeće ili tokom Uviđaja 24.03. ili prije obdukcije; Kada je tijelo uzvučeno iz Crkvene (24.03.), pregledani su džepovi i u njima je bio samo “elzet ključ sa privjeskom, 180 KM i ništa više”



piše: Slobodan Vasković

“Džepovi na odjeći koja je bila na tijelu Ubijenog Davida Dragičevića, kada je izvučen iz kanalizacije Crkvena, su pretreseni na licu mjesta, prije početka Uviđaja”, tvrde očevidci cijelog događaja.

Prema njihovim riječima, u džepovima je nađeno 180 KM (nisu mogli da se sjete u kojim apoenima) i “elzet ključ sa privjeskom”.

“U džepovima nije bilo više ništa osim toga”, tvrde očevici cijelog događaja.

"Elzet ključ" nije od kuće porodice Dragičević, a tokom obdukcije ukradeno je i deset KM, što je krađa dokaznog materijala. Očito je prvobitno bilo planirano da se samo ove stvari nađu u njegovim džepovima, ali su se Ubice iz nekog razloga predomislile.
Predmeti potureni u džepove Ubijenog Davida (180 KM)

Predmeti potureni u džepove Ubijenog Davida (170 KM)


To praktično znači da su svi ostali predmeti, kao i lični dokumenti Ubijenog Davida Dragičevića, koji se vide na fotografijama koje je uradio “patolog” Željko Karana, kao i krim tehničari MUP RS, podmetnuti ili tokom Uviđaja ili u periodu od Uviđaja do početka obdukcije.

To isto znači da su ti predmeti bili u rukama onih koji su Ubili Davida Dragičevića, a zbog čega su se odlučili da naknadno sve ubace u njegove džepove, ukazuje da su htjeli da bude odmah prepoznat, ali i da bude lažno optužen za izmišljenu pljačku kuće Đorđa Rađena.

Prema riječima očevidaca, tijelo Ubijenog Davida je bilo ukočeno, a moglo se odmah, na licu mjesta ocijeniti da se radi o Ubistvu.

Uznemirujući sadržaj: Tijelo Ubijenog Davida tokom Uviđaja (kaiš skopčan)
Oni dalje navode da je tijelo bilo položeno na stomak, te da su na licu mjesta bila dva policajca i dvije djevojke, koje su za sebe tvrdile da su iz Agencije za traženje nestalih lica.

I ova svjedočenja, do kojih se došlo, ukazuju da je Ubistvo bilo organizovano, da je tijelo namjenski položeno na suhu pješčanu površinu, kako bi se insceniralo da ga je donijela kanalizacija Crkvena iz dijela gdje protiče pored ulice Velibora Janjetovića Janje (u kojoj se nalazi kuća Rađenovih), kao i da je zataškavanje Naručenog Ubistva Davida Dragičevića i dalje u punom kapacitetu i da se ne prestaje sa namjerama da se Naručioci Ubistva, Ubice i njihovi saučesnici zaštite od odgovornosti. 

Da podsjetim, kaiš na pantalonama u kojima je nađen Ubijeni David bio je otkopčan, a zatim ga je neko skopčao, čak i toku očistio - i sve to ili prije Uviđaja ili tokom njega.

Uznemirujući sadržaj:Tijelo Ubijenog Davida tokom Uviđaja (kaiš otkopčan) 
Takođe, donji veš Ubijenog Davida ukrao je inspektor Siniša Kojdić, nakon obdukcije 25.03. Isti taj Kojdić bio je i na Uviđaju 24.03.

Uznemirujući sadržaj: Tijelo Ubijenog Davida prije obdukcije


Falsifikovao je Zapisnike i sa Uviđaja i sa obdukcije.