среда, 17. октобар 2018.

No3/Javno svjedočenje: Miodrag Bajić, na osnovu Vrećinog Prijedloga za produženje pritvora Kukiću i dokaza na koje se u njemu poziva, MORA odmah pritvoriti Darka Ilića; Iz Vrećinog dokumenta jasno je da je Ilić direktno sarađivao sa Rađenom i ostalim koji prikrivaju Ubistvo Davida Dragičevića

piše: Slobodan Vasković

Đorđe Rađen nije svjedočio na ročištu za produženje pritvora Alenu Kukiću; Tužilaštvo nije dalo dozvolu i sud je to prihvario. Tužioci na ročištu su bili Dalibor Vrećo, koji i dalje štiti Đorđa Rađena, kao i Željka Fabić.

Tužilaštvo nije dostavilo nijedan novi dokaz. već se drže Prijedloga za određivanje pritvora. 

Odluka o produženju pritvora Kukiću biće donesena 18.10..

Sada je pitanje da li će Bajić zvanični dokument Okružnog tužilaštva, zvanične izjave inspektora MUP RS, iz kojih je jasno da je Ilić lagao 26.03., ignorisati i, kao i dosad, nastaviti da štiti Ilića, (kao što to, uostalom, čini i Vrećo) ili će nastaviti da progoni potpisnika ovih redova?!

Uskoro ćemo imati i detaljnu analizu stranih Svjetski poznatih i priznatih eksperata sudske medicine, koji tvde da “nije moguće da je tijelo, koje bi bilo bačeno u kanalizaciju Crkvena, u ulici Velibora Janjetovića Janje, doplutalo do ušća u Vrbas”? Ali o tome uskoro opširnije.1.
Miodrag Bajić, po funkciji zamjenik Republičkog javnog tužioca i šef Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, MORAO bi odmah pritvoriti Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS.

2.
Bajić ima izuzetno čvrstu osnovu za pritvaranje Ilića, kao najodgovrnije osobe za likvidaciju Davida Dragičevića, u Prijedlogu za produženje pritvora Alenu Kukiću, koji je tužilac Dalibor Vrećo dostavio Osnovnom sudu u Banjaluci 12.10. ove godine.

3.
Ukoliko Bajić pažljivo pročita Vrećin podnesak, shvatiće da on ne optužuje samo narečenog Kukića i Đorđa Rađena, već da teško (iako ga ne pominje) optužuje Ilića da je na pres konferenciji, 26.03., Javno slagao da je utvrdio “na osnovu kamera i video zapisa” da je David Dragičević “opljačkao kuću Rađena.

4.
Illić je tada izjavio sledeće: “Što se tiče provalne krađe u toj kući rekao sam vam dokaze koje sam vam iznio, koji nesporno ukazuju da je lice prije nego što je smrtno stradalo izvršilo tu provalnu krađu. To je činjenica”! 

Činjenica je i da je ilić tri sata nakon ove Javne laži, izgovorene na presu 26.03., koji je održan u 12 časova i trajao nešto preko pola sata, otišao do Kuće Đorđa Rađena, da bi “sagledao” mjesto lažne pljačke odakle je ukradena i noktarica. 

Ilić je bio oko 15 časova kod kuće Rađenovih, 26.03.

Prema mojim informacijama, Duško Purišić, u to vrijeme zamjenik načelnika PS Lauš, je svjedočio/dao izjavu da Ilić jeste bio u to vrijeme, 26.03., u i oko Kuće Đorđa Rađena; Purišić je, kako sam obaviješten, naveo da je po njega došao tebi odlično poznati Dubravko Kremenović, koji mu je rekao da odmah krenu do kuće Đorđa Rađena kako bi je pokazao Darku Iliću, odnosno da bi se Darko ilić uvjerio da li ima tragova provale i kako bi se izvršio pregled užeg i šireg lica mjesta. Sa njima je bio i Marinko Matijević, inspektor Ilićeve uprave.

Već ranije sam dokazao, upravo na osnovu Kukićevog svjedočenja, koje su svojim iskazima potvrdili i inspektori iz MUP RS, da Ilić nije nikako istragom došao do bilo kakvih video zapisa o kojima je govorio na presu 26.03., već da mu je te snimke (dijelom obrisane, kako se tvrdi) mogao da preda jedino Đorđe Rađen. 

5.
To praktično znači da je Ilić saučesnik Rađena, ali i Kukića, kojeg optužuje Vrećo.

6.
To je kristalno jasno upravo iz Vrećinog  Prijedloga za produženje pritvora Kukiću, odnosno iz izjava inspektora na koje s eon u tom prijedlogu poziva.

7.
Sve navedeno ja sam precizno pojasnio u tekstu: “Darka Ilića, naredbodavca Likvidacije Davida Dragičevića, potpuno raskrinkava svjedočenje Alena Kukića, koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru; Rađen, video snimke koje je Kukić skidao sa nadzornih kamera, nosio Iliću” (07.10.2018.)!

Umjesto da Bajić istraži sve ono što sam naveo, on je, po nalogu Ilića, Milana Tegeltije i drugih, pokušao Javno da se obračuna sa mnom, šaljući mi NEZAKONITO Javni poziv za saslušanje.

8.
Ne mogu prihvatiti nezakonito ponašanje i djelovanje institucija, jer mi je to znak da žele da me ućutkaju u najbukvalnijem smislu te riječi.

9.
Međutim, Vrećin Prijedlog za produženje pritvora Kukiću je zvaničan dokument, koji Bajić MORA kao takav i tretirati i zato MORA odmah pritvoriti Ilića, kao ključnog saradnika Đorđa Rađena. Kukić je radio ono što mu je Rađen naređivao, što ga ne opravdava ni za šta, ako je obrisao dio snimka.

10.
Ako je to i učinio, taj dio se može vratiti, ali Ilić do tada mora biti u pritvoru, jer je i On taj koji može da utiče i na svjedoke i na tužilaštvo i na MUP RS, mnogo više nego Kukić.

11.
Sada je pitanje da li će Bajić zvanični dokument Okružnog tužilaštva, zvanične izjave inspektora MUP RS, iz kojih je jasno da je Ilić lagao 26.03., ignorisati i nastaviti, kao dosad, da štiti Ilića, (kao što to, uostalom, čini i Vrećo) ili će nastaviti da progoni potpisnika ovih redova?!

12.
Vrećo, kako bi spasao dio Vrha MUP RS, među njima i Ilića, koji već sedmi mjesec štite Narućioce Ubistva, Ubice i njihove saučesnike, i dalje tvrdi da je David Dragičević Ubijen u ulici Velibora Janjetovića Janje. 

13.
Uskoro ćemo imati i detaljnu analizu stranih Svjetski poznatih i priznatih eksperata sudske medicine, koji tvde da “nije moguće da je tijelo, koje bi bilo bačeno u kanalizaciju Crkvena, u ulici Velibora Janjetovića Janje, doplutalo do ušća u Vrbas”? Ali o tome uskoro opširnije. 

14.
U nastavku ponovo tekst o tome kako je Kukićevo svjedočenje potpuno raskrinkalo Ilića, ali i kompletan Prijedlog za određivanje pritvora Kukiću, koji potvrđuje dodatno sve što je u tom tekstu navedeno oko načina na koji je Ilić “došao” u posjed video zapisa i na osnovu njih izvršio “istragu”. Iza tog teksta, ponovo emitujem i Vrećin Prijedlog  u kojem su navedena sva imena svjedoka - inspektora, koji potvrđuju da Ilić nikako nije na zakonit način došao do snimaka iz Ulice Velibora Janjetovića Janje i da je njegov kompletan istup na pres konferenciji 26.03., kada je Javno kriminalizovao Žrtvu Zločina laž bez presedana!

Darka Ilića, naredbodavca Likvidacije Davida Dragičevića, potpuno raskrinkava svjedočenje Alena Kukića, koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru; Rađen, video snimke koje je Kukić skidao sa nadzornih kamera, nosio Iliću (07.10.2018.)


piše: Slobodan Vasković

Darko Ilić
1.
Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, naredio je Ubistvo Davida Dragičevića; Akciju likvidacije sproveo je Dubravko Kremenović, njegova desna ruka.

Dubravko Kremenović

2.
Nema nikakve dileme da je Ilić naredbodavac, a da je, pored Kremenovića, njegov najbliži saradnik u zločinu Teškog ubistva, Đorđe Rađen.

Đorđe Rađen
3.
Prije nego pojasnim, naglašavam da kuća Đorđa Rađena uopšte nije obijena, kako je to tvrdio Ilić. To su mi potvrdili izvori iz MUP RS. Uz to, na predmetima izuzetim iz kuće nisu pronađeni tragovi DNK Davida Dragičevića, već samo Rađena i njegove supruge.Biološki tragovi Ubijenog Davida nisu pronađeni ni u kući ni oko kuće Rađena.

4.
Svi tvrde da nema dokaza da se Ilić i pomagači zatvore, ali ima: Ključni dokazi su u svjedočenju Alena Kukića, Rađenovog komšije, koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru, jer je, prilikom presnimavanja zapisa sa nadzornih kamera, dio obrisao. 


Alen Kukić
Istina, taj dio snimaka je, kako tvrdi, ponovo vratio u računar firme “MK”, ali je istina i da je vrlo precizno naveo datume i vrijeme kada je sve od njega i ko tražio da presnimavao te video zapise - ulaska četiri osobe u kuću Rađenovih u noći 17/18.03.

5.
Krenimo od apartmana “Vesto”, čiji je vlasnik Vujadin Savanović.

6.
Savanović mi je rekao, u vrlo neprijatnom razgovoru vođenom 30.04., da je kod njega (nakon lažirane pljačke) 18.03. bio Rađen. Izvjesno da pogleda snimke nadzornih kamere.

Sasvim je realno da je Rađen ponešto i snimio telefonom od tih video zapisa. A onda je pozvao Kukića, koji je elektroinženjer, da on prebaci kompletan video.7.
Kukić kaže da je snimke sa Savanovićevih kamera presnimio 20.03. i dao ih Rađenu 21. 03., koji mu je rekao da mora da ih odnese u policiju.

8.
Rađen ih nije odnio u policiju, ali ih je dao, izvan svake razumne sumnje, Darku Iliću. Kao i snimke sa "MK" objekta.

Darko Ilić na zločinačko presu MUP RS, 26.03.
Zašto to tvrdim: Zato što je Ilić na pres konferenciji rekao sledeće:
“Daljim kretanjem lica utvrđeno je sljedeće: u 02:50 časova, video nadzorom sa objekta preduzeća MK koje se nalazi u ulici Velibora Janjetovića Janje snimljeno je lice koje se kreće tom ulicom i konzumira pecivo u papiru. Prethodno, par minuta prije toga, lice koje je prepoznato kao Dragičević David od strane radnika pekare Zmijanjeje kupio burek u pekari Zmijanje i nakon što je prije 02:50 kupio burek kreće se ulicom Velibora Janjetovića Janje. Sledeće ga u toj ulici, imamo sledeće u ulici istoj toj Velibora Janjetoviće Janje, snimljen je kamerom sa apartmana Vesto, gdje se on vidi u 02 (kašlje) i 52, kako ulazi, kako ga ta kamera snima u toj ulici. Ponovo u 03:42, pošto mi je ovdje greška štamparska, ista ta kamera iz objekta Vesto snima lice koje se nalazi u toj ulici, i kreće se nazad tom ulicom, kreće se nazad tom ulicom, ponovo ka kameri preduzeća MK; koje ga još jednom snima kako napušta, kako napušta tu, lokaciju”.

9.
Ključan je snimak sa “MK” i vrijeme njegovog presnimavanja i predaje Rađenu.

Kada je Ilić mogao sve to da utvrdi, ako se iz Kukićeve izjave jasno vidi da je on snimke kamera sa “MK” presnimio 25.03. i da je Rađen tražio da ih obriše.Kukić je snimke sa "MK" dao Rađenu 26.03. oko 9 časova i 30 minuta.Još mu je Rađen, prema svjedočenju, rekao da mu je policija naložila da te snimke mora da ima do 10 časova, 26.03. Nije Kukiću rekao “koji inspektor to radi”!

10.
Taj dan, 26.03., je održana, tačno u podne, zločinačka pres konferencija, na kojoj je Darko Ilić pokušao da kriminalizuje Davida, optužujući ga za pljačku kuće. I na kojoj se Ilić poziva na snimke sa objekta “MK”, koji, u tom trenutku, policija nije uopšte izuzela. Jeste Rađen, ali policija ne! Inspektori to čine isti taj dan, ali tek u kasnim popodnevnim časovima.

11.
Ko je Iliću dao snimke sa “MK”? Mogao mu je dati samo Rađen, preko nekog Ilićevog izaslanika ili direktno; Prije će biti preko izaslanika, jer je Ilić tada bio na sastanku na kojem se odlučivalo na presu.

Kada je dobio snimke, bez ikakve provjere, Ilić je lažno optužio Ubijenog Davida.

David Dragičević, kojeg je likvidirala NarkoMafija, u čijim redovima su i pojedini pripadnici MUP RS
Provjera mu nije ni trebala, jer je lažnu pljačku kuće on i režirao, kako bi se prikrilo da je Ubistvo Davida, ali i činjenica da je Naručeno!

12.
Ono što je još bitnije, Kukić navodi da ga je isti taj dan, oko 16 časova i 15 minuta pozvao vlasnik “MK” Milan Dakić, koji je rekao da je tu policija i da traži snimke video-nadzora.Zašto bi policija tražila snimke sa video nadzora “MK” u 16 časova i 15 minuta, kada je Ilić tačno u podne rekao da je na snimcima kamera sa “MK” utvrđeno da je lice koje su kamere snimile upravo David?!

13.
Zato što je Ilić htio da se “pokrije” i prikrije da mu je snimke sa aprtamana “Vesto” i “MK” dostavio Rađen, kako bi mogao plasirati iskonstruisanu priču do kraja i lažno opužiti Davida, a, sasmim tim, i pokušati prikriti Ubistvo. U čemu nije uspio,

14.
Marinko Matijević i Neđo Ždrnja su bili ti inspektori koji su došli da traže snimke. Po čijem nalogu su došli? Pa po Ilićevom i/ili Kremenovićevom, jer je i sam Ilić lično, nakon pres konferencije 26.03., bio u kući Rađena da bi “sagledao” mjesto lažne pljačke odakle je ukradena i noktarica. Baš posao za načelnika Uprave policije.

15.
Ilić je bio oko 15 časova kod kuće Rađenovih. 

16.
Kukić je Matijeviću i Ždrnji snimke na USB prebacio kod svoje kuće, u kasnim popodnevnim časovima, a isto je učinio i 31.03., kada je cijela ekipa inspektora bila “bogatija” za Dubravka Kremenovića. 

Marinko Matijević
17.
Interesantno je i da Đorđe Rađen u svojoj izjavi, datoj nakon hapšenja Kukića, (22.09.) tvrdi da je snimke video nadzora snimao po nalogu inspektora, Bojana Karanovića i Duška Purišića, ali ne navodi i da im je te snimke predao. 

Izjava Rađena
Predao ih je Iliću, u to nema nikakve sumnje!

18. 
Tek sada je pitanje zašto je Kukić u pritvoru? Da li zbog tajminga koji je precizno iznio i koji potpuno ruši Ilića, a zajedno sa njim i Rađena?! (nastaviće se)


Prijedlog za produženje pritvora Alenu Kukiću, koji je 12.10., podnio Dalibor Vrećo (dokumenti)Podnesak Odbrane Kukića