петак, 26. октобар 2018.

Tegeltijina i Bajićeva Pravosudna Zločinačka Organizacija - Načini djelovanja/Javno svjedočenje S.V.

piše: Slobodan Vasković



1.
Dragan Stanojlović, vlasnik više radnji sportske opreme iz Bijeljine, uspio je da sedam godina čeka da ode na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od tri i po godine i da to ne dočeka. Ne, nije mu se ništa desilo, već je pomilovan 10.10.2014. godine.

2.
Pomilovan je SEDAM godina nakon pravosnažnosti presude, koja je nastupila 29.03.2007. godine. 

3.
Stanojlović je presudom Okružnog suda u Bijeljini broj K-64705 od 15.05. 2006. godine bio osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina zbog krivičnog djela utaje poreza i 
doprinosa.


4.
Sudsko vijeće bijeljinskog Okružnog suda je izreklo presudu zbog utaje poreza i doprinosa u visini od 700.000 KM.

5.
Vrhovni sud Republike Srpske je 29.03.2007. preinačio presudu Okružnog suda i Stanojloviću smanjio zatvorsku kaznu na 3,5 godina.



6.
Stanojlović je trebalo da bude upućen na izdržavanje kazne, ali tada na scenu stupa Pravosudna Zločinačka Organizacija.

7.
Stanojlović je, treba to naglasiti, izuzetno bogat čovjek i imao se čime “odužiti” zločincima iz Pravosuđa.

8.
Osuđeni Stanojlović te 2007. trebalo je da bude upućen na izdržavanje kazne zatvora od Osnovnog suda u Bijeljini (Rješenjem), koji je po mjestu prebivališta presuđenog, zakonom za to bio nadležan. 

9.
U presudi Okružnog, ali i Vrhovnog suda, navodi se bijeljinska adresa.

10.
Međutim, Stanojlović, u sprezi sa Pravosudnom Zločinačkom Organizacijom, koju čine Milan Tegeltija, Miodrag Bajić, kao i lica iz bijeljinskih pravosudnih organa, fiktivno mijenja adresu i navodno se preseljava u Banjaluku.



11.
Nakon tog preseljenja, za upućivanje Stanojlovića na izdržavanje kazne postao je nadležan Osnovni sud Banjaluka, na čijem čelu je bio Milan Tegeltija.

12.
Stanojlović je, da ne bude zabune, mjesto prebivališta promijenio na dan kada je presuđen - 29.03.2007. godine.

13.
Međutim, Stanojlović je u cijeloj priči manje bitan - važno je uočiti rad Pravosudne hobotnice, koja uspijeva da Stanojlovića fiktivno odjavi u Bijeljini, fiktivno ga prijavi u Banjaluci i, naravno, počne da mu otima novac za usluge.  

14.
Nakon što je Stanojlović fiktivno promijenio mjesto prebivališta, Tegeltija vrši teške zloupotrebe sudijske funkcije, pozicije predsjednika suda i onemogućava da Stanojlović ode na izdržavanje kazne, zbog utaje poreza.

15.
Tegeltija je prihvatio sve što im je palo na um kao razlog da Stanojlović ne ode na izdržavanje zatvorske kazne. I nije otišao.

16.
Nije Tegeltija u svemu tome bio sam - radila je cijela hobotnica.

17.
Stanojlović je, 10.10.2014. godine, pomilovan od predsjednika RS i tako je završila ova sedmogodišnja pravosudna kriminalna sapunica, u kojoj se Tegeltija “brusio” za Kuma Mafije. 

Veoma je interesantno primijetiti da se u Odluci o pomilovanju, objavljenoj u Službenom glasniku, navodi da je Stanojlović "nastanjen u Banjaluci"!


18.
Indikativno je da je Sud koji je vodio prvostepeni krivični postupak dao negativno mišljenje za pomilovanje, ali je Ministarstvo pravde, bez obzira na to, dalo pozitivno mišljenje o traženju pomilovanja, prema kojem se izrečena kazna Stanojloviću zamjenjuje uslovnom osudom.


Najvažnije od svega je sledeće: Miodrag Bajić nije, svih tih SEDAM godina, uputio JAVNI POZIV da se na izdržavanje kazne javi Stanojlović, a sami možete zaključiti zašto. (nastaviće se)