уторак, 16. октобар 2018.

No2/Javno Svjedočenje: Nastavak Nesebične Javne Pomoći Slobodana Vaskovića Miodragu Bajiću u istraživanju zločina njegovog prijatelja Darka Ilića, naredbodavca Ubistva Davida Dragičevića

Piše: Slobodan Vasković


1.
Bajiću, nastavljam da ti pomažem, iako ti nastavljaš da štitiš Darka Ilića, naredbodavca Likvidacije Davida Dragičevića.

2.
Dana 15.10. Javno sam Svjedočio o tome da je Ilić, 26.03.2018. godine, oko 15 časova otišao do kuće Đorđa Rađena, da bi se, prema svjedočenju Duška Purišića, tadašnjeg zamjenika komandira PS Lauš, “uvjerio da li ima tragova provale i kako bi se izvršio pregled užeg i šireg lica mjesta”.

3.
Tri sata prije toga, Ilić je optužio Ubijenog Davida da je opljačkao kuću Đorđa Rađena, što samo svjedoči da je to uradio lažno, podlo, podmuklo, jezivo, neljudski, zločinački… kako bi zaštitio Naručioce Ubistva, Ubice Davida Dragičevića i njihove saučesnike.

Još da napomenem da su sa Ilićem, sem Purišića, bili Dubravko Kremenović i Marinko Matijević, oba iz njegove Uprave za organizovani kriminal.

4.
Bajiću, znaš li gdje je Ilić otišao iz Ulice Velibora Janjetovića Janje, u kojoj se nalazi kuća Rađenovih?!!!

5.
Bajiću, otišao je na Pobrđe. To je iznad kuće Rađenovih.

6.
Na Pobrđu je kuća Davora Dragičevića i njegovog ubijenog sina Davida.

7.
Bajiću, šta je Ilić radio kod kuće Dragičevića na Pobrđu, 26.03., iza 15 časova?

8.
Bajiću, da li je Ilić htio da likvidira Davora Dragičevića, jer je za to veče pripremao mirno okupljanje građana koji će tražiti Istinu o Naručiocima Ubistva, Ubicama Davida Dragičevića i njihovim saučesnicima?

9.
Bajiću, da li je Ilić htio da provjeri “navode” iz viber prepiske između Đorđa Rađena i inspektora-kriminalca Bojana Karanovića, od 19.03. o.g.?
Između ostalog i sledeće - što Rađen, Ilićeva desna ruka u ovom zločinu, piše Karanoviću: “Da li vam je poznato Dragicevic David. Zivi na pobrdju, mogao je vidjeti kuću sa brda+po fejzbuk profilu je klosar narkoman.”.



10.
Bajiću, osim što primjećuješ da je Rađen pismen koliko i ti, smatraš li da je Ilić upravo provjeravao da li se kuća njegovog saradnika vidi od kuće Dragičevića? Kako bi mogao nastaviti sa zataškavanjem. 

Da te podučim: Sa Pobrđa, gdje je kuća Davora Dragičevića i njegovog Ubijenog Sina Davida, ne vidi se kuća Rađena.

11.
Bajiću, sad iznenađenje za tebe.

12.
Citiranu poruku je Rađen poslao Karanoviću u 14 časova i 17 minuta.

13.
Drugu poruku o odjeći, za koju tvrdi da je u njoj bio David, poslao mu je u 14 časova i 37 minuta!

14.
Bajiću, ako si naučio “na sat” možeš da pratiš dalje.

15.
A to dalje glasi: Da li je Rađen sam osmislio ove poruke u kojima optužuje Ubijenog Davida za lažnu pljačku njegove kuće ili mu je Neko sugerisao baš takve zaključke i slao takve poruke, koje je Rađen prosleđivao Karanoviću ili su takve poruke dogovorene između Osobe koja ih je slala Rađenu, Rađena i ostalih koji su učestvovali u Likvidaciji Davida?

16.
Evo sada Tebi Bajiću rok do 20.10. da nađeš ko je Osoba koja je sugerisala Rađenu citirane poruke, odnosno da otkriješ da li je Rađen te sugestivne poruke možda falsifikovao?!!!
Poruke postoje.

17.
Evo ti i vremena kada je ta Osoba, koju ti, Bajiću, treba da otkriješ, uputila sugestivne poruke Rađenu:
-14 časova 02 minuta
-14 časova 03 minuta    
-14 časova 04 minuta
-14 časova 06 minuta
-14 časova 08 minuta
-14 časova 11 minuta
-14 časova 34 minuta

18.
Bajiću, sva vremena slanja poruka se odnose na 19.03., a ima ih i narednih dana!

19.
Bajiću, sada pokaži koliko si sposoban i otkrij Ko je slao sugestivne poruke Rađenu, koje je ovaj potom upućivao Karanoviću. 

20.
Bajiću, moram ti još malo pomoći - među sugestivnim porukama ima i fotografija! Šta misliš čijih?!

21.
Bajiću, imaš rok do 20.10. u 18 časova da odgovoriš Javno na ova pitanja.

22.
Idemo dalje, vraćamo se tvom prijatelju Iliću.



23.
Bajiću, sa Pobrđa je Ilić zvao Dubravka Kremenovića, koji nije sa njim došao do kuće Dragičevića, a potom se počeo spuštati ka Banjaluci i iz auta je zvao Darka Novkovića, načelnika Sektora krim policije u PU Banjaluka. 

24.
Znam tačna vremena, ali moraš i ti nešto da radiš. 

25.
Odgovori na postavljena pitanja? Javno Odgovori!

    
Darko Ilić preko inspektora Marinka Matijevića kontrolisao tok obdukcije Ubijenog Davida; inspektor Siniša Kojdić slao, putem vibera, fotografije podmetnutih predmeta u džepove Žrtve Teškog Ubistva (09.10.2018.)

Zašto Ilić i njegovi nisu istraživali da li je David Ubijen? Zato što su znali da je Likvidiran, jer su to oni, na čelu sa Ilićem, kao naredbodavcom, i učinili. I to po narudžbi, a za zločinački pres 26.03., na kojem je Ilić pokušao kriminalizovati Žrtvu Ubistva, plaćeni su milion maraka

piše: Slobodan Vasković

1.
Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, koji je naredio Likvidaciju Davida Dragičevića kontrolisao je sam tok obdukcije preko sebi podređenog inspektora Marinka Matijevića, koji radi u Odjeljenju za droge.

2.
Ranije sam objavio da je Ilić imao direktnu komunikaciju sa “patologom” Željkom Karanom 24.03., na dan kada je pronađeno tijelo Ubijenog Davida i izvršen Uviđaj, koji je vodio saučesnik u prikrivanju Ubistva inspektor Siniša Kojdić.

Kojdić je ukrao donji veš Ubijenog Davida kako bi prikrio da je Mladić zadavljen/ugušen.

3.
Ilić je, osim 24.03., razgovarao sa Karanom i 26,27,28.03. i to u niz navrata, što je vrlo vrlo indikativno, jer se iz tih razgovora uočava da Ilić pomno prati i kontroliše tok uviđaja, a kasnije i nalaza obdukcije i reobdukciju.



4.
Takvo ponašanje nije niti uobičajeno, niti normalno, jer obdukcioni nalaz ide tužiocu: Obducent uradi nalaz i tužilac vodi istragu i komunicira sa njim. Međutim, to se dešava u normalnim zemljama, dok u entitetu u kojem dio vrha MUP RS, kao i najznačajniji funkcioneri Pravosudnih i institucija vlasti, otvoreno prikrivaju Likvidaciju i štite Naručioce Ubistva i Ubice, normalnost ne postoji. 

Nezapamćeno je da se patolog pojavi na presu  MUP RS, kao što je to učinio Karan, zajedno sa Ilićem, 26.03. Jasno je i zašto: Trebalo je "pogurati" njegovu lažnu priču i pokušati zataškati ubistvo.

5.
Ilić nije razgovarao sa Karanom 25.03., na sam dan obdukcije, što je trebalo da pokaže njegovu “nezainteresovanost”, ali nije bilo nezainteresovanosti: Ilić je u obdukcionoj sali imao svog čovjeka - Marinka Matijevića.



Matijević se pojavljuje na svim ključnim mjestima tokom perioda 24.-31.03., kada se maksimalno radilo na zataškavanju likvidacije.

6.
S njim je o toku obdukcije, kao i o predmetima ubačenim u džepove Ubijenog Davida, iz lažirane pljačke kuće Đorđa Rađena, Ilić komunicirao preko posrednika - svoje desne ruke Dubravka Kremenovića, koji je sproveo likvidaciju Davida.



7.
Matijević je zvao Kremenovića, ovaj izvještavao Ilića. I ta komunikacija odvijala se oko podneva 25.03.

Matijević je pozivao Kremenovića iz obdukcione sale nekoliko puta, a Kremenović nakon toga Ilića.   

8.
Naglašavam da posjedujem dokaze za navedeno, kao što posjedujem i dokaze o tome kako je tačno išla viber prepiska (slane slike podmetnutih predmeta) od obdukcione sale, 25.03., u kojoj je obdukavno tijelo Davida Dragičevića, pa do Đorđa Rađena, čija je kuća navodno opljačkana i koji je jedan od najznačajnijih saučesnika u Likvidaciji Davida Dragičevića.



9.
Naglašavam da kuća nije ni obijena, kamoli opljačkana, već da je iz nje iznijet dio predmeta i podmetnut u džepove već Likvidiranog Davida Dragičevića.

10.
Iako tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo i Zorica Baroš posjeduju svu dokumentaciju, koja dokazuje da je Iliću i njegovim podređenim, kao i pripadnicima PU Banjaluka, 25.03. bilo važnije “dokazati” da je David pljačkaš, a ne saznati da li je Ubijen, nisu ništa preduzeli na privođenju odgovornih.

11.
Zašto Ilić i njegovi nisu istraživali da li je David Ubijen? Zato što su znali da je Likvidiran, jer su to oni, na čelu sa Ilićem, kao naredbodavcom, i učinili. I to po narudžbi, a za zločinački pres 26.03., na kojem je Ilić pokušao kriminalizovati Žrtvu Ubistva, plaćeni su milion maraka.



12.
Nazovi MUP RS radi ubistva, novi je moto te “institucije”!!!

13.
Vratimo se viber porukama. Predmete podmetnute u džepove Ubijenog Davida slikao je inspektor Siniša Kojdić. 



Kojdić je uposlen u Odsjeku za seksualne i krvne delikte PU Banjaluka. On i Matijević dokaz su sprege Željka Spasojevića, načelnika PU Banjaluka, Darka Novkovića, načelnika Sektora krim policije PU Banjaluka, sa Ilićem.



14.
Kojdić je te fotografije slao inspektorki Adrijani Banika, koja ih je proslijedila Dušku Purišiću, tadašnjem zamjeniku PS “Lauš” (Purišić je kasnije smijenjen, “zbog propusta”); Purišić je slike iz obdukcione sale, na kojima su se nalazili i predmeti podmetnuti u Davidove džepove, proslijedio inspektoru PS Lauš Bojanu Karanoviću, a ovaj Đorđu Rađenu, koji je potvrdio da je riječ o predmetima, navodno ukradenim iz njegove kuće.



15.
Bila je to “igra” kako bi Ilić sutradan, 26.03., na zločinačkoj pres konferenciji lažno optužio Davida Dragičevića da je “pojeo burek, opljačkao kuću i pao u kanalizaciju Crkvena, gdje se i utopio”.

Video “dokaze” za njegove zločinačke tvrdnje nisu dostavili iz MUP RS, već mu ih je “dodao” Đorđe Rađen, što sam već objavio.

16.
Budimo realni, Darko Ilić nije ljudsko biće, kao ni oni koji ga podržavaju.

17.
Sve što sam naveo u ovom tekstu mogu dokumentovati; To još uvijek ne činim iz određenih razloga, ali vrlo brzo ću objaviti sve te dokumente.



18.
Svi ti dokumenti i dokazi su u posjedu Tužilaštva, ali Lepir, Vrećo, Baroš, kao i njihovi naredbodavci Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca i Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, ne dozvoljavaju nikakvu istragu niti privođenje i hapšenje Darka Ilića, Dubravka Kremenovića, Đorđa Rađena, Siniše Kojdića, Bojana Kremenovića, Željka Karana… - za početak. 

19.
Ne, Režim i dalje nastavlja da čuva Naručioce Ubistva i Ubice Davida Dragičevića, njihove saučesnike, kao i one što ih prikrivaju. I neće prestati da to čini.

Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)