недеља, 13. јун 2021.

Uškopljeni Dodik manji od “makovog zrna” na tajnom sastanku sa Palmerom; O Dodikovom špijunu iz ambasade Njemačke u BiH; Kredit MMF-a nije bez uslova i sasvim očekivan Fijasko lažnog humaniste Đajića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Dr Tilu Lilu Vlado Đajić doživio je pravi fijasko prvog dana turnira koji je organizovao za ličnu promociju, nikako kao humanitarnu akciju. 


Đajić je turnir je organizovao preko Savjeta za sport SNSD-a Banjaluka, a na njemu, prema tvrnjama iz Sekte, učestvuje više od 30 ekipa.


2.

Sudeći prema fotografijama, nisu došli ni članovi svih tih ekipa, a sem nešto dokonih Sektaša, koji su morali po partijskom zadatku prihajati, na tribinama i oko stadiona je bila promaja, koja će dovesti samo do novih padavina - Sekte ispod 20 posto. I to je, sada je to već fizički opipljivo.


3.

Broj osoba koje su prisustvovale prvom danu turnira je sljedeći: 80% su igrači timova,10% organizatori i izvršioci, koji moraju biti tu i još 10% “ostalih”.


Broj gledalaca na turniru bio je manji od broja Đajićevih stanova stečenih kriminalom i korupcijom. Svi su mogli stati u jedan od njih. Dvoiposoban.


4.

Đajić je održao “prigodan” govor po principu da ono malo prisutnih nisu mogli zaključiti da li je “doš’o ili poš’o”, što je njegov standardni politički “obrazac”, direktna posljedica popunjenosti nosne šupljine.


Pokazalo se da je i njena “popunjenost”/“nepopunjenost” nebitna za šire mase, osim za samog Đajića, kojem te bijele količine stvaraju fantazije bitnosti. 


Najavio je Đajić, jedan u nizu grobara zdravstva i prvi grobar Sekte u Banjaluci (ovo drugo je pozitivna grobarska akcija) “da će biti još turnira, te sportskih i humanitarnih akcija”. Preciznije, njegovih novih potpunih promašaja.


5.

Do koje mjere je Đajić odlutao “bijelim poljima”, bez ikakvih šansi da se vrati, svjedoči i podatak da su me kontaktirali čitaoci iz raznih gradova RS koji su dobili njegove uznemirujuće poruke da se učlane u Gradski odbor SNSD-a.


Šta Fočaci, Višegrađani, Bijeljinci i ini imaju sa Gradskim odborom SNSD Banjaluka? Ništa, ali Đajić je slao, kako se čini, vapaje, a ne poruke.


Isti su pozivani i da prisustvuju turniru na Petrićevcu u Banjaluci. Savjet za sport SNSD Banjaluka djeluje po Đajićevim suludim principima - bitno je da su poslali poruke, sve ostalo je nevažno.

6.

Sad će dugogodišnji Dežurni Idiot Sekte da napiše “prigodan” tekst o “organizaciji” stranke; Preciznije, prepiše, jer on nema pojma o organizaciji ničega, kamoli partije, pa matora ofucana resavska drtina copy paste odakle stigne. 


7.

Sekti su na raspolaganju preostale ofucane drtine i nasilnici svih kategorija; Dr Tilu Lilu, koji se navodno bavi humanitarnim radom, kada ne prikriva samoubistva pacijenata na UKC RS i njihova ubistva, poput trudnice Ilijane Manojlović i njenog nerođenog djeteta, ostatak vremena provodi prisilnim učlanjivanjem radnika te zdravstvene institucije (onih koje nisu uspjeli dosad natjerati ucjenama, priticima, kaznama, progonima…) u Sektu.


Posebno su na udaru oni koji su manje od četiri godine na poslu, jer, kako smatraju, sve ih je Sekta udomila.Što se tiče jednokratne pomoći za medicinske radnike od 500 KM, još uvijek nije isplaćena i, kako se čini, neće ni biti.


8.

“Bijeli” Đajić, crn da crnji ne može biti, došao je na čelo GO SNSD BL zahvaljujući odluci Čelnika Sekte Milorada Dodika koji mu je na taj način vratio dvije usluge - dvostruko “tajno” ispumpavanje “napumpanog svim i svačim” Dodiku vrlo bitnog sektaša i činjenici da je dr Tilu Lilu oprao za prethodne opšte izbore 800.000 KM preko lažnog projekta “prevencija moždanog udara”.


Đajić je “ekspert” za moždani udar samo kada dobro “popuni nos”, pa otpočnu “senzacije”, inače je po tom pitanju pravi dunđer. 


Onih 800.000 izvučeni su iz budžeta predsjednika RS, dok je Dodik bio na toj funkciji i iskorišteni za kampanju Sekte 2018. godine.


9.

Ne zna se, bar ne sigurno, na čemu je bio Dodik kada je pomahnitalom seksualnom predatoru Đajiću povjerio GO Sekte Banjaluka; Međutim, činjenica je da Dodik jeste na “nečemu”, jer mu je ponašanje ambivalento - jedan dan bi bio premijer (suštinski već jeste, ali bi to i formalizovao), nakon toga želi da bude predsjednik RS (suštinski već jeste, ali bi to i formalizovao), pa je organizovao prijetnje preko Mileta Radišića Klena i Bude Stankovića, svojih kumova (naručilaca nesupješnih egzekucija, što se zna), Željki Cvijanović, koja, uobičajeno, pristane na sve što Prvi Sektaš hoće.


Ipak, bude ljuta pa, uzgred, zabije Draganu Lukaču, svom donedavnom zaštitniku, nož u leđa raščinjavanjem njegovog gaulajtera Danijela Kovačića


10.

Zna se da je Dodik, uprkos “pojačivačima” svjestan da mora pokušati zaustaviti slobodni pad Sekte i da mu je zato neophodna “šok terapija”; Njegov najnoviji Glavni prevarant - “medicinska marihuana” savjetnik Kristijan Krezić, saradnik hrvatskih obavještajnih službi, pokolebao ga je u namjeri da ide u proces Cvijanovićkine abdikacije (previše komplikovano) i gura ga ponovo u pravcu preuzimanja premijerske pozicije. Vrtni Patuljak Radovan Višković opet je u fokusu za egzorcizam. Lukaču, ako Dodik konačno “sazna” šta hoće tek se priprema lomača, a imaju Dodik i Cvijanovićka još nekoliko tajnih procesa u toku, koje intenzivno vode preko Siniše Kostreševića, za skidanje njegove glave. 


Čak planiraju da Lukača zatvore, što bi bilo odlično, ali djeluje vrlo teško izvodljivo, sem u teorijama Dodika, Cvijanovićke i Kostreševića. 


11.

Za šta god se Dodik odluči, stvarno povlačenje sa pozicije člana Predsjedništva BiH znači potvrdu njegovog potpunog političkog debakla u Sarajevu, koji i eventualno nepovlačenje nikako ne može prikriti.


12.

Dok se Dodik lomi koju “šok terapiju” da primijeni, Bosnom i Hercegovinom se valja laž kako je MMF pristao da, bez ikakvih uslova, da novih 300 miliona evra kredita; Taman posla da je tako - I Dodik i partneri mu pristali su na mnogo šta - od usvajanja izbornog zakona, preko ustavnih promjena pa sve do provedbe presude suda u Strazburu “Sejdić - Finci”...


13.

O tome Dodik ćuti kao zaliven, posebno oko ustavnih promjena koje slijede, a, ako ćemo pošteno, i jeste zaliven i to vrelim olovom - odlukom Džoa Bajdena, predsjednika SAD-a, o proširenju sankcija.


Budući da Dodik posjeduje desetine firmi koje su preuzele budžet Republike Srpske, uplašio se njihovog stavljanja na “Crnu listu”, jer, kako je izračunao, ne bi mogao da “sastavlja kraj sa krajem”.

14. 

Čini se da je to glavni razlog zbog kojeg i dalje zaliveno ćuti o tajnom sastanku sa Metjuom Palmerom, specijalnim izaslanikom SAD za Balkan, održanom petog juna ove godine. Isti dan kada su Stefan Cvijanović i Srećko Radišić avionom Vlade RS odletili na Brač. 


Kakvo "vješto" odvlačenje pažnje sa tajnog sastanka na kojem je Dodik bio manji od makovog zrna. Zato su mu obećanja o poslušnosti i ustupcima bila itekako velika, dok je Palmer brisao njime pod.


15.

Uškopljeni Dodik obožava da priča javno priče o navodnim špijunima, njihovim porodicama, koji, kako tvrdi, listom rade protiv Republike Srpske.


Zato ne progovara ni riječi o sopstvenim stvarnim špijunima zasađenim u stranim ambasadama koji, za razliku od onih koje Dodik lažno optužuje, rade, odlično plaćeni, za njega.Jedan od njih je Boris Stjepanović, decenijski uposlenik ambasade Njemačke u Sarajevu, koji je Dodikov višedecenijski “taster”. Jedan od najznačajnijih.Stjepanović redovno javlja Dodiku aktivnosti njemačkih ambasadora, pojedinosti njihovih razgovora zatvorenih za javnost sa njegovim političkim protivnicima, ali i pripadnicima Sekte; Isto tako, Stjepanović, teško zloupotrebljavajući  svoju poziciju u ambasadi, kontaktira brojne političare iz raznih partija, visoke funkcionere Sekte, javne ličnosti, ispituje ih o trenutnoj situaciji, njihovom mišljenju o Dodiku, kojem, potom, sve vjerno prenosi. Mnogi su zbog Stjepanovića izgubili “glavu”, a on je sve to izvrsno finansijski kapitalizovao.


16. 

Njemačka bi trebala prvo očistiti bar dvorište sopstvene ambasade, pa onda preći na važnije poslove - sređivanja prilika na Balkanu, koji, kako skloni cinizmu tvrde, tretira kao sopstveni Bliski Istok!