понедељак, 7. јун 2021.

Dodik prisiljava Cvijanovićku da podnese ostavku: Brutalno je ucjenjuju naručioci likvidacija Klen Radišić i Budo Stanković, Dodikovi kumovi; Cilj “šok terapije” su vanredni predsjednički izbori i pokušaj Dodika da pobijedi na njima i tako se pokuša spasiti; Zoran Tegeltija u strahu od prijetnji iz Režimskih redova tvrdi da mu je “život ugrožen” - Raspad Nenarodnog Režima uveliko je u toku


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je u razornoj panici zbog gubitka vlasti koji mu slijedi na opštim izborima 2022. godine; Rejtinzi, koje sprovodi agencija za istraživanje, koju je unajmio SNSD, pokazuju da Sekta tone kao kamen, a SDS i PDP rastu.


Dodik i krpenjača Cvijanović

2.

SDS i PDP već su u zbiru pretekli SNSD, kojeg, kako stvari stoje, čeka sumorna opoziciona pozicija; Kako je do izbora još duže od godinu dana, Dodik, u panici, razmatra sve opcije ne bi li zaustavio pad.


Najveći problem mu je što je njegov lični rejtingu u dramatičnom padu, a tendencije ukazuju da će on preći u fazu slobodnog pada i potpunog raspada.


3.

Dodik uopšte ne sumnja da će njega i njegovog kandidata (za člana Predsjeništva BiH) na sljedećim redovnim opštim izborima zbrisati kandidati opozicije Jela Trivić (u trci za predsjednika RS) i Milan Miličević (u borbi za Predsjedništvo BiH).


Trivić i Dodik

4.

Dodik, ta neopjevana kukavica, lažov, manipulant, sklon svakoj vrsti nelegalnog djelovanja, svjestan je da se njegov kraj nazire i, bez kompleksnih i kvalitetnih analiza, izbacuje razna rješenja koja bi ga mogla spasti sigurnog poraza u oktobru iduće godine. 


Davitelj Republike Srpske i njegova kriminalnoklijentelističkaulizička nomenklatura, koja nemilosrdno steže svilen gajtan oko “vrata” entiteta zajedno sa njim, uz čiju pomoć vlada, histerično traže rješenja kako bi ga spasili.


5.

Posljednji u nizu Dodikovih konfuznih planova za opstanak na sceni, koji on već provodi u djelo, je uklanjanje Željke Cvijanović sa pozicije predsjednika RS.


6.

Na taj način bi se, njenom ostavkom, otvorio prostor za izbor novog predsjednika RS, (koji se moraju održati u roku ne kraćem od 90 dana), a Dodik bi se prijavio na taj “konkurs”, vjerujući da će na njemu pobijediti. Namještaljke su mu uvijek bile jača strana.


7.

Da bi ostvario svoj naum, Dodik već pritišće Cvijanovićku da podnese ostavku, a, istovremeno, je njegovi prljavi igrači, poput Mileta Radišića Klena ucjenjuju da ode, prijeteći da će u javnost pustiti snimke i dokaze koji svjedoče o teškim kriminalnim radnjama članova njene porodice i na taj način je prisiliti da odstupi.


Mile Radišić Klen

8.

Uz Klena, najopakiji udarač na Cvijanovićku, u ovom trenutku, je Budo Stanković, mesar, nasilnik, naručilac ubistva novinara (koji su završili, srećom na pokušaju), koji najmonstruznijim metodama daje signale Cvijanovićki da bi morala da se povuče.


9.

Sasvim je logično da Dodik na Cvijanovićku morbidno dejstvuje preko svoja dva najbeskrupuloznija Kuma Zločinca, spremnim na sve, pa i na likvidacije, jer ni Radišić, po pitanju naručivanja egzekucija, ne zaostaje za Stankovićem.


Budo Stanković

10.

Cvijanovićka se, trenutno, nalazi u Paklu, koji je i zaslužila: Potpuno je razlupana tajno (vrlo lako joj se može desiti i javno), a njena pozicija je dodatno oslabila, jer je, po Dodikovom nalogu, javno ponizila svog donedavnog najjačeg zaštitnika Dragana Lukača, čijeg je igrača iz MUP RS Danijela Kovačića prvo unaprijedila u Generalnog inspektora, da bi mu, potom, za samo četrdeset dana, oduzela čin potpuno nezakonito.


Danijel Kovačić

11.

Kovačić je podnio tužbu za upravni spor protiv Cvijanovićke, što najbolje svjedoči o tome da su odnosi u vrhu Režima metastazirali i idu, nezaustavljivo, ka dubljim raspadima, jer je nezamislivo da je Kovačić bez Lukačevog odobrenja podnio tužbu protiv Cvijanovićke sa namjerom da je javno ponizi.

Tužba za pokretanje upravnog spora Kovačića protiv Cvijanovićke


Cvijanovićka je doslovno izbačena iz cipela kada je saznala za tužbu, ali i svjesna da je Lukač sa njom tek krenuo da završava. Njeni strahovi su već paranoje, ništa manje od Dodikovih.


12.

Lukač, čije su aspiracije na poziciju predsjednika RS već poznate još od 2017., sigurno neće sjediti skrštenih ruku na najnoviji Dodikov atak na njega. Lukač zna da bi eventualna realizacija Dodikovog mračne “Šok terapije”, u završnici značila njegovu smjenu i kraj snova o funkciji predsjednika RS, jer bi došlo do formiraja nove Vlade RS u kojoj za njega ne bi bilo mjesta.

Dragan Lukač

13.

Da podsjetim, Dodik je prvo planirao da u septembru ove godine napusti poziciju člana Predsjedništva BiH i postane premijer RS, ali je odustao od te opcije, jer u budžetu RS nedostaje 900 miliona KM potrebnih da Republika Srpska održi likvidnost do izbora iduće godine.


14.

Cvijanovićka ne može da računa ni na pomoć Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, koji je u velikom strahu od prijetnji što mu stižu iz Režimskih redova, a uslijedile su nakon njegovih tajnih susreta sa predstavnicima zemalja Zapada.


Da podsjetim, već sam objavio da je Tegeltija ponudio da bude svjedok Dodikovih kriminalnih radnji, a da mu se, zauzvrat, garantuje bezbjednost. Na njegove prijedloge nije odgovoreno.


Zoran Tegeltija

15.

Tegeltija posljednjih nedelja, u kuloarima, tvrdi da je “životno ugrožen”, a njegovo načinjanje počelo je objavljivanjem velike afere sa Ruskim špekulantima, koji tvrde da ih je njegov zet Milan Keserović opljačkao i čak im prijetio likvidacijom. Riječ je o pljački RAOP-a teškoj 280 miliona KM.


Tegeltija je, doslovno, kleknuo od tog snažnog udarca.


Dmitri Kuznecov i Milan Keserović

Najradije bi on pobjegao iz svega, ali ne smije nigdje maći; Strah u kojem živi je njegova robija.


16.

Nije Tegeltija jedini pripadnik Režima kojem iz tog istog Režima prijete: “Treba eliminisati sve one koji izdaju, kao i članove njihovih porodica”, nova je matrica preostalih Dodikovih zapjenušanih, krvožednih pristalica! 


Ukoliko se odluči za potpuno provođenje mračne platforme, ispunjene konfuzijom, histerijom, nervozom i neracionalnim pretpostavkama, koja podrazumijeva odstupanje Cvijanovićke i raspisivanje vanrednih predsjedničkih izbora, Dodik uveliko rizikuje da sa političke scene ode prije svih očekivanja.


Jelena Trivić već sada ima dovoljan rejting i popularnost da ga pobijedi!!!


Jelena Trivić

17.

Treba podsjetiti da je Dodik već jednom primijenio šok terapiju: Istraživanja su 2014. godine ukazivala da će SNSD biti poražen na opštim izborima. 


Tada su Dodik i Budo Stanković došli na ideju da primijene šok terapiju: Natjerali su u junu 2014. godine načelnika opštine Laktaši Milovana Topolovića da podnese ostavku. 


Topolović

Izbori za novog načelnika su organizovani mjesec dana prije opštih izbora, 28.09.2014. Miroslav Kodžoman je pobijedio kandidata opozicije i režim je to dobro iskoristio, jer je poraz djelimično demoralisao opozicione birače. 


Kodžoman

Naravno, Dodik je išao na opštinu u kojoj ne može izgubiti. Da su izgubili u Laktašima, pretrpili bi katastrofalan poraz u oktobru te godine. Na kraju su se jedva izvukli na tim izborima.


18.

Šok terapiju, čija je glavna žrtva Cvijanovićka, ne treba isključiti ni zbog još jednog neuobičajenog akta - povećanje plata u neizbornoj godini jasno govori da istraživanja koja radi SNSD pokazuju da tonu. 


Svjesni su da će za godinu i po totalno potoniti. 


19.

Zato uopšte ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Dodik i Kumovi Likvidatori zaista natjeraju ŽC da podnese ostavku, na čemu intenzivno rade. Potom bi Dodika isturili kao kandidata. Ako bi pobijedio, (sasvim pogrešno, jer neće pobijediti ni u ovoj varijanti), računaju da bi to demoralisalo opoziciju i birače, te bi, na kraju, opozicija eventualno pretrpila poraz 2022. godine. 


Dodik i krpenjača Cvijanović

20.

Imali smo prilike vidjeti jedan ovakav neuspješan primjer “šok terapije”.


Boris Tadić je sličan potez povukao u maju 2012. godine; Išao je u taj rizik u istoj situaciji u kojoj se nalazi sada Milorad Dodik, ali je poražen od Tome Nikolića.


Nikolić i Tadić

Njegova Demokratska stranka danas postoji samo u rijetkim tragovima i sjećanjima, a Tadić je jedna od najmarginalnijih političkih figura u Srbiji.


21.

Dodika i SNSD čeka ista sudbina, bilo da se odluči za “šok terapiju” ili, pak, sačeka redovne opšte izbore. 


22.

Dodikovo podvijanje repa, javno pokazivanje straha od silaska sa političke scene, praćeno suludim političkim prijedlozima, uništavanje Republike Srpske, enormna pljačka, rušenje svih segmenata društva…, slaba su preporuka za njega. 


23.

Dodik cijelu navedenu strategiju sprovodi na osnovu rejtinga koji su rađeni za SNSD i koji su “našminkani”, iako pokazuju i njegov i pad popularnosti stranke; Stvarni rejtinzi po njega su pogubni i garantuju mu izvjestan poraz i na eventualnim vanrednim izborima. Koji će dodatno pojačati činjenica da je ponovo uklonio predsjednika RS da bi spasao svoju bezvrijednu kožu!


24.

Nakon svega, Dodiku su ostale samo prijetnje - nekada najbližim saradnicima. I one će trajati dok mu ne uzvrate; Kao Lukač koji je već krenuo na njega, nimalo nježno… (nastaviće se)