петак, 18. јун 2021.

"Mala matura" Perić i Džida, Zlatni Kroner sluganskog pravosuđa, jašu kako bi oteli ukupno 22 miliona KM - slijedi pljačka RUGIP-a


Piše: Slobodan Vasković


1.

Legenda kaže da je Mitar Perić, poznat i kao "Mala matura" - završio samo četiri razreda Osnovne škole, bio, do rata, "Inženjer na utovaru i istovaru"; gastarbajter, a onda mu je "rat postao brat": Iako nepismen, imao je nepogrešiv njuh gdje treba odnijeti. I koliko!


Taj instinkt mu i sada dobro "radi", jer je, kriminalom koji je počinio i čini i dalje, zaslužio bar trista godine robije, ali je i dalje na slobodi i nemilosrdno pljačka. 


2.

"Mala matura" Perić, obrazovan u mjeri kao i velika većina ovdašnjih “bizmismena”, nakon ratnoprofiterskih pljački, nastvalja sa "mirnodopskom" otimačinom; Prvo u Bijeljini, potom na teritoriji cijele Republike Srpske.  


3.

Iako duplo manje školovan od Osnovca Gorana Selaka (čelnika SPS-a koji ima doktrosku "diplomu" sa jedva završenom Osnovnom školom), što je bio i ključni razlog da ne osnuje svoju partiju, Perić sasvim se odlično snašao u razbojničkim vodama - Ima sveto Desperadosko pravilo - Nikada ne jaše bez Korumpiranog Sudije.


4.

Zato je Perić kao sujahača u pljačkaškim pohodima, praktično člana Bande “Zli Mali PoluOsnovac” uzeo Zorana Džidu, predsjednika Okružnog suda Bijeljina, sa kojim “Olovkom” umjesto pištoljem otima desetine miliona KM.


5.

Hm, ako treba spremni su i na upotrebu pištolja, bar potpisnik ovih redova ima takve naznake, ali me to njihovo jadno “Todorovo kur….” uopšte ne dotiče. Dapače. Tek će da osjete drugu stranu te "medalje". Idemo dalje!


6.

Bila je to mala digresija koja vrlo precizno opisuje toksični mentalni sklop Bijeljinskih Razbojnika, a u nastvaku slijedi vrlo uzbudljiva epizioda iz njihovog Banditskog Opusa u kojoj su se nameračili da od Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove RS otmu dva miliona KM.


7.

"Mala matura" Perić, poznat i kao “Perić Prevara” d.o.o., i predsjednik Okružnog suda u Bijeljini Džida, poznat i kao Zlatni Kroner, kako sam opisao u posljednja dva teksta, ojadili su nekadašnju “Hypo banku”, sadašnju “Addiko banku” i Bobar banku za više od 10 miliona KM.


8.

Učinili su to vrlo jednostavno, da ne kažem prosto - Perić nije vraćao kredite, a, istovremeno, je prebacio cjelokupnu imovinu na povezana lica i najbliže srodnike. Imovinu, koja je bila pod hipotekom i služila kao garancija za naplatu kredita. 


9.

U svemu tome pomogao mu je vrlo nesebično bijeljinski Zlatni Kroner, tako što je sve sudski opečatio svojim presudama za jednokratnu upotrebu - služe samo da on i Perić sklone založenu movinu Mitra "Malog maturanta" što dalje od Banaka.


10.

Pored navedene direktne štete koju je Perić, uz pomoć notornog Džide, napravio bankama, paralelno su zajedno osmisli plan kako doći do novih cca 10 miliona KM: Pao im je na um “genijalan” plan, koji sam već detaljno opisao: tužili su banke koje su već opljačkali (tako što Perić nije vratio kredite, a imovinu pod hipotekom sklonio od zapljene), zato što su usudile da “Perić prevara” firmama blokiraju račune u cilju naplate svojih kredita. 


11.

Jednostavnije rečeno, odlučili su da naplate “duševni bol” koji je doživio PoluOsnovac Perić, dok je činio teške kriminalne ranje - sklanjajući imovinu pod hipotekom, kako kredite ne bi vratio. 


12.

Ta pljačka je u toku, a, u međuvremenu, bahati Jahači krenuli su u pljačku RUGIP-a, utužujući ovu instituciju za navodnu štetu koju je navodno RUGIP počinila Periću time što nisu blagovremeno skidali “terete” sa njegove imovine. “Tereti” su razne hipoteke i zabilježbe banaka koje je, između ostalih, svojim presudama za jednokratnu upotrebu, potpuno nezakonito, uklanjao Džida u svom privatnom Okružnom sudu Bijeljina. 


13.

Sada Perić, “pokriven” Džidom, tuži RUGIP, indirektno Republiku Srpsku i pokušava da otme dodatnih cca dva miliona KM, “jer uprava nije revnosno i u svakom slučaju postupala i skidala terete sa imovine Mitra Perića”, kako bi je hitno prenosio svojim najbližim srodnicima!!!


14.

Zvuči nevjerovatno, ali to jeste stvarno pravosuđe RS i to jesu stvarni pripadnici Sektaša koji vode entitet!


15.

U ovom sudskom postupku, matrica postupanja je ista kao i u svim drugim predmetima u kojima jaše Kriminalni Duo Perić i Džida: U postupku sudi Osnovni sud u Bijeljini, od kojeg ništa ne zavisi - može (a i mora) komotno da odbije ovu idiotsku tužbu; Međutim, važno je ko sudi u drugom stepenu, odnosno, važno je da po žalbi odlučuje Zoran Džida i par njegovih sudija poslušnika koji slijepo postupaju ko kriminalnim naredbama okorjelog Zlikovca - predsjednika suda. 


16.

Da rezimiram: Džida se zavjetovao Periću da će donijeti pravosnažnu presudu protiv RUGIP-a, kojom će Perić steći mogućnost brze naplate skoro dva miliona KM i to za nadoknadu nepostojeće štete!!! 


17.

Nakon toga, uopšte nije važno da li će Vrhovni sud RS da ovu presudu izmijeni, jer će kriminalni duo odjahati sa milionima maraka, a šanse za povrat ovih sredstava u budžet RS neće postojati!!! 


18.

Nejasna je, bar onim koji nisu upoznati sa stvarnim stanjem stvari u RS,  kakva je ovdje pozicija pravobranilaštva RS, kao i Okružnog tužilaštva u Bijeljini i zašto protiv Perića i Džide nisu inicirali/ne sprovode krivične istrage, iako je za to do sada bilo veoma razloga i još više dokaza.


Jasno je da to nisu učinili, jer su saučesnici kriminalnog dua. 


19.

O beskičmenjaštvu sudija koje sude u Okružnom sudu i ćute na sve Džidine zločinačke postupke suvišno je i pisati. 

 

Džida, nedostojni predsjednik Okružnog suda, zvijezda je kriminalnog sistema koji je instalisao Milan Tegeltija: Sistem koji je uspostavio Potkovani do sada je Džidu držao netaknutim, jer je bilo koji postupak iniciran protiv njega bio uzaludan iz dva razloga:  

-štiti ga to jezivo i duboko zloupotrebljeno slobodno sudijsko uvjerenje, 

-štitio ga je Tegeltijin sistem nepostojanja disciplinske odgovornosti za nedjela koja je počinio Džida i ostale džide 


20.

Kako je u konfuziji promjena u VSTS-u Džida pokušao da se izbori za poziciju Glavnog tužioca u Bijeljini, te kako bi sa te pozicije nastavio da urniše narod i privredu, ukazano je, konačno, da će nedostojni Džida biti sidro što vuče na dno već oronulo pravosuđe; Navedeno je i da bi njegovo postavljenje na čelo tužilaštva proizvelo jezive afere u kratkom roku, ništa manje od onih kojim se sada kiti, pa je odlučeno da ga se eliminiše iz trke za Glavnog tužioca OJT Bijeljina. 


Nažalost, ostao je predsjednik Okružnog suda, umjesto da, zajedno sa Perićem, bude zatvoren. 21.

Samo na dva primjera pokazao sam kako su Perić i Džida opljačkali cca dvadeset miliona KM, a na trećem kako se pripremaju za otimačinu još dva miliona maraka.


To je samo dio pljački u režiji Džide - gdje su ostali tajkuni… u čiju mkorist je izrekao brojne kriminalne presude i nanio teško mjerljive višemilionske štete.  


Razmjere pljački iza kojih stoji Džida su gigantske.


22.

Ništa manje nisu ni razmjere ostalih prevara "Malog maturanta" Perića, a nastaviću da pišem i o jednom i o drugom.


Prava otkrovenja i uzbuđenja tek slijede…