среда, 16. јун 2021.

Dodikov privatni kriminalni “parlament”: Lažna Narodna Skupština u funkciji Kriminalnih Gangova; Zbog Kuma Grada Droge Medelina Zorana Stevanovića mijenjaju se zakoni, kako bi mogao što efikasnije prati novac, a Ranko Karapetrović, član Sekte, “pogubljen” po Dodikovom nalogu, jer se usprotivio bezakonju


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik, lider sve slabijeg, trulijeg i ofucanijeg SNSD-a (koji je u slobodnom padu), Sekte koja je uništila sve čega se dotakla, ključna je ličnost što je omogućila potpunu kriminalizaciju entiteta.


Dodik je tačka u kojoj počinju i završavaju svi Klanovi koji gospodare ovim entitetom.


Samim tim i Klan Medelina - Grada Droge, čije Kumove on lično štiti. Jedan od načina opisaću u tekstu koji slijedi, ali nije tu samo riječ o zaštitti, već potpunom satiranju institucija kako bi bile u funkciji zločinaca, a ne naroda.



Dodik je omogućio da Zvornički Kriminalni Klan koji predvode Zoran Prokleti Lihvar Stevanović, Siniša Psiho Mijatović i Dejan Hijena Ilić pere novac i u energetskom sektoru.


2.

Ranije sam u nizu tekstova dokazao da je Klan Grada Droge, koji predvodi pomenuti Triling Kumova, samo dio mnogo većeg i opasnijeg Zločinačkog Krakena, koji su vodili Siniša Kokeza (jedan krak) i Veljko Belivuk (drugi krak).


3.

Najveći  dio Monstruoznog Krakena demontirale su agencije Republike Srbije, još uvijek rade na otrkivanju svih njegovih članova, ali Gang Grada Droge ostao je netaknut.


4.

Oni i dalje nemilosrdno i nesmetano pljačkaju i peru novac zarađen prljavim poslovima, između ostalog i trgovinom narkoticima.


5.

Osim ogromnog upliva u građevinarstvo, gdje se pare najbrže peru, Trio Kumova Grada Droge “uplivao” je i u energetski sektor, a zbog njih se čak mijenjaju zakoni kako bi pranje para bilo što efikasnije; U ovom slučaju to je omogućavanje povećanja snage Mini hidroelektrana, čijom izgradnjom to čine.


6.

Ništa to ne bi moglo da se dešava bez pomoći najužeg vrha Republike Srpske i Milorada Dodika lično, koji je, svojevremeno, Stevanoviću dao poziciju tadašnjeg načelnika Zvornika za dug od pola miliona KM.


7.

“Politika” Sekte, pokazuje to i ovaj detalj, samo je kriminal, uništenje i bezočna pljačka, sa jednim ciljem - biološkim istrebljem naroda u Republici Srpskoj.


Nažalost, na korak su od realizacije tog užasnog, jezivog, beščasnog procesa. 



8.

Zoran Prokleti Lihvar Stevanović zadužen je za izgradnju MHE; Ono što je važno naglasiti, jeste da je gradi na području opštine Laktaši, na rijeci Vrbas, što direktno znači da to nije mogao učiniti bez Dodikove dozvole.  


9.

Svjedoči o tome i nastavak priče: Zbog njegovih megalomanskih zahtjeva, jer mu je potrebna što veća snaga MHE, kako bi se što više novca, sa jedne strane izvuklo iz budžeta RS, kroz finansijsku podršku tom sektoru, a, sa druge strane, opralo što više para izgradnjom objekta velikih gabarita i snage, “glavu” je izgubio Ranko Karapetrović, načelnik Laktaša u periodu 2016.-2020. godina.



10.

Karapetrović je eliminisan kao kandidat za načelnika opštine na izborima 2020. godine, a umjesto njega predložen je Miroslav Bojić, koji je i pobijedio u trci za načelnika.





Karapetrović nije ponovo imenovan za kandidata za načelnika, jer se zamjerio Dodiku i Stevanoviću, pošto nije dozvoljavao gradnju MHE od dva MW, budući da je to protivzakonito.


11.

Upravo Stevanović stoji iza izgradnje pomenute MHE i to preko firme “Waserkraft”.


“Waserkraft” d.o.o. osnovana je u Republici Srpskoj početkom 2016. godine, a njeni navodni osnivači su dvije italijanske firme. Riječ je o lažnom predstavljanju, jer je firma "tašna-mašna", a iza svega stoji Stevanović.


Zatražili su od opštine Laktaši koncesiju za izgradnju MHE i dodijeljena im je na 249 kWh.



12.

Međutim, to je Stevanoviću, koji ima velike planove pranja novca preko pomenute MHE, bilo malo i krenuo je u izgradnju šest puta veće i jače MHE - od dva megawata (MW).





13.

Karapetrović, svjestan da opština može izdati koncesiju za izgradnju MHE, snage do 250 kWh, nije dozvolio izgradnju MHE od dva MW, poslao je inspekciju na gradilište i to ga je koštalo “političke glave”.



Karapetrović je bio uporan, a onda je Dodik naložio da se promijeni Zakon o koncesijama, što je i učinjeno.


14.

Tako je donešen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o koncecijama kojim je omogućeno Stevanoviću da poveća snagu MHE, a da ponovo ne traži koncesiju na potpuno novi objekat.



Praktično, omogućeno mu je da koncesiju koju je dobio od opštine i koja maksimalno iznosi 250 kWh, nakon izmjena Zakona, jednostavno pretvori u koncesiju od dva MW, što je Prokleti Lihvar i učinio.


Jednostavnije rečeno, omogućeno je “pravilo” - ko već ima dodijeljenu koncesiju ne treba tražiti dozvolu za veću snagu MHE.


15.

Novi Zakon, koji je usvojen samo zbog Prokletog Lihvara Stevanovića, donijela je urušena Narodna skupština RS 02.07.2020. godine.



Odmah po donošenju ovog kriminalnog akta, Stevanović je krenuo u izgradnju MHE ogromne snage i novo veliko pranje para.



Takođe, nakon usvajanja kriminalnog zakona, "Glas Laktaša" objavio je "ekskluzivno" da je Miroslav Bojić novi kandidat za načelnika Laktaša, što je bila svojevrsna politička osmrtnica za Karapetrovića!



16.

Ovaj slučaj pokazuje u kolikoj mjeri je Dodik satrao institucije RS, samim tim i Narodnu skupštinu RS, koja je poodavno takozvana, a njen puni naziv je Dodikov privatni parlament.


17.

Većina koja odlučuje u njegovom privatnom parlamentu, na čelu sa sve slabijom Sektom, čiji je Dodik predsjednik, direktno ide u korist kriminalaca, zlikovaca, trgovaca narkoticima, pljačkaša svih vrsta, a, u kontinuitetu od petnaest godina, protiv naroda koji bi trebala da predstavlja, a ne uništava, što Sekta beskrupulozno čini. (nastaviće se)