четвртак, 17. јун 2021.

Potop Sekte u Banjaluci/Propala revizija članstva: Pokrenuta velika “akcija” falsifikovanja broja članova - upisuju kompletne porodice kao članove i ne pitajući ih

Piše: S.V.


Sekta Milorada Dodika u Banjaluci u potpunom je raspadu.


Najavljivana revizija članstva definitivno je propala, jer su “popisivači” jedva utvrdili (vrlo upitnih) desetak hiljada članova (ranije su tvrdili da imaju u Banjaluci nekoliko desetina hiljada članova), što je u Gradskom odboru Sekte, koji vodi beskrupulozni pljačkaš Vlado Đajić, dovelo do apsolutne konsternacije i nevjerice.


Nakon prvobitnog šoka uslijedio je strah od dramatičnog gubitka narednih izbora u Banjaluci, pa se pristupilo metodama koje Sekta najviše preferira - ucjenama i nasilnom učlanjenju.


Naloženo je svim imenovanim funkcionerima Sekte da provjere ko su članovi u javnim preduzećima i institucijama, koje vode.


Kako je odziv na Đajićev zahtjev bio minoran, ubrzano se krenulo u prisilno učlanjenje - ide se od zaposlenog do zaposlenog u javnim preduzećima i institucijama, sa sjedištem u Banjaluci, i zahtijeva od njih da potvrde da li su članovi Sekte.


Mnogi zaposleni u institucijama i javnim preduzećima u strahu za posao izjasnili su se da su članovi Sekte, iako tvrde da su to učinili sa velikim gađenjem i da više nikada neće glasati za njih.


Drugi dio ataka iz Gradskog odbora Sekte je da pozivaju zaposlene u javnim preduzećima i institucijama da dođu u prostorije i da potpišu da su za SNSD. 


Pritom traže da se daju informacije o ostalim članovima porodice, a ako su punoljetni, zahtijevaju od pozvanih da potpišu i za njih.


Nevjerovatan je način na koji se vrši “revizija revizije”, jer ovakvim pristupom nikada neće utvrditi tačan broj pristalica. Ali njima, očito, i nije do istine, već do nove laži kojima će pokušati prikriti sopstvenu bahatost, beskrupuloznost, nasilje, primitivizam i pljačkanje kojim su otjerali od sebe najveći broj glasača.


Sve navedeno ukazuje da će Sekta na izborima 2022. godine u Banjaluci doživjeti potpuni slom.