среда, 13. мај 2020.

Ljubomir Mrda, savjetnik Staše Košarca, koji je zajedno sa njim dernečio u Sarajevu, prošao bez ikakve kazne; Mrda je to i zaslužio, jer je olakšao budžet RS za milione KM, što je za Dodika dokaz neprocjenjivog kvaliteta Ljube Polutke


Piše: Slobodan Vasković

Staša Košarac, ministar trgovine u Savjetu ministara BiH, ostao je na toj poziciji uprkos činjenici da se dernečeći (04.05.) u vrijeme dok su građani bili pod ključem zbog drakonskih mjera donesenih u borbi protiv pandemije maliciozno nasmijao u lice svima.


Stav Izvršnog komiteta SNSD, čitaj stav Milorada Dodika, licemjerstvo je bez presedana, jer je stanovništvo RS policija kažnjavala i kada bi ih uhvatila da bacaju smeće u vrijeme policijskog časa; Neke je i fizički polomila, kao Zorana Mijatovića u karantinu u Milićima (10.05.) ili, pak, maloljetnika P.M. kojem je policajac Ognjen Ćulum (11.04.) prijetio da će ga udaviti u rječici Suturliji, nadomak Banjaluke. Prije toga ga je brutalno pretukao.

Nekažnjavanje Košarca smjenom sa ministarske pozicije pokazuje količinu prezira Dodika i vladajuće klike spram stanovništva, ali i po ko zna koji put dokazuje da su pripadnici neinteligente osione bahate oligarhije iznad zakona i da ne dozvoljavaju kažnjavanje bilo koga od članova te otuđene manjine što stanovništvo doživljava kao roblje i prema njemu se tako i odnosi.



Košarac je svojim prisustvom na korona-derneku u Sarajevu zasjenio sve ostale, pa je ostalo potpuno neprimjećeno da je još jedan funkcioner SNSD-a bio prisutan na tom skupu, te na taj način prekršio sve mjere i zajedno sa Košarcem pokazao prezir prema građanima.

Riječ je o Ljubomiru Mrdi koji je savjetnik Košarca u ministarstvu trgovine.

O njemu Izvršni komitet SNSD-a nije uopšte raspravljao, iako je itekako visoko u hijerarhiji te interesne organizacije na području Istočnog Sarajeva.

Tompuščić Košarac “pokrio” je Mrdino prisustvo na korona -.derneku, iako je sarajevska policija kaznila i njegovog savjetnika.

Mrda nije u kleptokratskim krugovima bilo ko - član je Nadzornog odbora OC “Jahorina”, a sa funkcije direktora “Elektrodistribucije” Pale, koju je obnašao godinama, smijenjen je šest mjeseci nakon penzionisanja. Tih šest mjeseci imao je vrlo unosan menadžerski uigovor potpisan sa “Elektroprivredom RS”.

Očito je da SNSD nije htio da smijeni ni Mrdu, niti ga na bilo koji način kazni, kako bi mogao nastaviti “savjetovati” Košarca dok je u navodnoj samoizolaciji.

Mrda ima bolje veze od Košarca u SNSD-u, jer duže “doprinosi” pljačkanju resursa RS.


Mrda je veoma poznat u “biznis” krugovima, jer je preko svoje firme “Paniflex” sa Pala, čiji je osnivač njegova supruga Borka, ostao dužan tri miliona maraka, što entitetskom budžetu, što dobavljačima.

“Paniflex” se bravo preradom mesa, pa Mrdu zbog toga zovu Polutka.

Uz to, ojadio je “Banku Srpske”, koja više ne postoji, za dodatnih 300.000 KM; To je kredit koji je podigao i koji nikada nije vratio niti će vratiti.

Upravo su mu ovi “ručni radovi” bili najbolja preporuka za savjetničko mjesto kod Košarca, tog malog, otužnog lokalnog fićfirića koji je poziciju u SNSD-u i u državnoj vlasti zaslužio puzanjem pred Dodikom i izvršavanjem svih njegovih nezakonitih naredbi. (nastaviće se)