среда, 6. мај 2020.

Korona i podzemlje: Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka, zajedno sa Osobama “od ranije poznatim policiji” u akciji kršenja mjera fizičke distance


Karać, Stanarević, Vuković, Grubišić
Piše: Slobodan Vasković

Slobodan Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj skupštini i predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a, prekršio je mjere fizičkog distanciranja i okupljanja, 30.04. ove godine. (Šef DFEMOS-a je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skuopštine RS).

Taj dan, Stanarević je sa trojicom banjalučkih “opasnih momaka” organizovao druženje uz pivo i mezetluke, a tu priliku iskoristili su za zajedničko fotografisanje, čvrsto stisnuti jedan uz drugog, tako da su prekršili naredbe Republičkog štaba za vanredne situacije RS o načinu ponašanja tokom pandemije, kao i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Iako je naredba da se građani strogo moraju poštovati mjere međusbne fizičku udaljenost, za bahatog primitivca Stanarevića to pravilo ne važi, kao ni mnoga druga.

Igor Radojičić, šef Gradskog štaba za vanredne situacije, najavio je da slijedi kažnjavanje onih koji krše donešene mjere, ali malo je vjerovati da će se Radojičić usuditi da na bilo koji način kazni Stanarevića. Prije će Stanarević kazniti njega, jer je riječ o osionoj, drskoj, bahatoj i bezobraznoj osobi. Stanarević ne preza da verbalno i fizički nasrne na saradnike u Gradskoj skupštini.


Stanarevića je stvorio tajkun Slobodan Stanković, po njegovoj preporuci je i postavljen na čelo pomenutog Odjeljenja, ali mu je, nakon nekog vremena, Stanarević okrenuo leđa i sada je intimus Bude Stankovića, Dodikovog kuma i kriminalca koji je oteo stotine dunuma gradskog građevinskog zemljišta.


Najbolji prijatelj i partner mu je Goran Osnovac Selak, koji je pod Dodikovom nalogu razvalio SP i napravio nosu stranku SPS. Selak je direktor zatvora KPZ Tunjice pa fotografija koju objavljujem ima i tu simboliku i razloge. Premda, i Stanarević i Selak bi trebali biti stanovnici te ustanove, mnogo duži rok nego Stanarevićevi drugari sa slike.

Stanarević uživa puno povjerenje Milorada Dodika i očito je da smatra kako može i u vrijeme pandemije kršiti mjere bez straha da bi mogao odgovarati, iako je kršenje mjera direktno ugrožavanje života i trebali bi oni koji ih čine krivično odgovarati.


Posebno se to odnosi na nosioce funkcija koji svojim bahatim ponašanjem, nepoštivasnem mjera, pokazuju svoj prezir prema narodu koji dva mjeseca zatočen u kućama, čeka dobre vijesti o borbi protiv virusa, koje, nažalost, posljednjih sedam dana postaju sve gore i gore.

A ponašanje Stanarevića, kao i Staše Košarca, koji je dernečio u Sarajevu, svjedoči da mjere najviše krše pripadnici vlasti, iako čelnici te iste vlasti lažno optužuju narod da je kriv za produženje korona agonije.


Najveći krivci za eskalaciju korona virusa sjede u vlasti, o čemu svjedoči i Stanarevićevo korona druženje sa “opasnim momcima”; Očito je da Stanarević smatra da mu osobe sa druge strane zakona pružaju dovoljnu garanciju da neće biti kažnjen.

Sa Stanarevićem na slice se nalaze (s lijeva na desno) - Jovica Karać, potom Stanarević, koji ima masku na licu, ali ne drži fizičku distancu, zatim Milorad Luis Vuković i krajnji desno je Đorđe Grubišić.


Svi oni imaju podeblji policijski dosje, što svjedoči o snažnoj sprezi vlasti i krim miljea, iako bi, treba biti pošten, Stanarević sam imao deblji dosje nego sva trojica drugih zajedno kada bi policijski i pravosudni organi radili svoj posao. Nažalost, ne rade, a maska na Stanarevićevom licu više služi kao vježba za moguće akcije u kojima bi učestvovao, a ne zaštita.

Milorad Luis Vuković hapšen je nekoliko puta, dovodi se u vezu sa vrlo prljavim kriminalnim poslovima, a ima dobre konekcije i sa braćom Arminom i Nerminom Ćulumom iz Sanskog mosta. Januara 2007. ranjen je u nogu u obračunu u banjalučkom kafiću “Ski”. 

Jovica Karać optužen je u predmetu “Trezor” zbog sumnje da je bio dio sedmočlane organizovane grupe koja je od 2008. do 2011. godine počinila više razbojništava na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa. Terete ih da su ukrali blizu dva miliona maraka. Između ostalog, optuženi su i za pljačku 1.035.230 KM iz Komercijalne banke u centru Banjaluke. Ovaj sudski proces vodi se još od oktobra 2017, više puta je odgađan i nije još priveden kraju.

Đorđe Grubišić je bio vođa navijača “Lešinara”; Davne 1993. je procesuiran za krađe, a 2007. godine je prijavljen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Nakon toga je odlučio da se posveti politici pa je na listi NDP-a bio kandidat za odbornika u banjalučkoj skupštini na izborima 2016. godine.


Tada je objavljena njegova fotografija na kojoj pozira sa pištoljem ispod albanske zastave.

Divno i opako društvo koje Stanareviću garantuje da neće biti kažnjen, jer je riječ o pripadnicima “mreže podrške” vlastima u Banjaluci i RS.

Što se tiče stanovništva za njih su predviđene još oštrije kazne ukoliko ne budu poštovali mjere, koje ne važe za Dodikovu palanačku političkokriminalnu elitu koja radi šta joj se prohtije.

Što se Stanarevića tiče, objavljena fotografija je njegov istinski CV!!!