среда, 13. мај 2020.

Foto/ Dubočanin, policajac sa kriminalnim dosjeom, surovo je pretukao Mijatovića u karantinu u Milićima udarajući ga palicom po glavi i njegovom glavom o pod; Prijetio mu je da će ga likvidirati


piše: Slobodan Vasković

Zoran Mijatović preživio je pravi pakao u karantinu u Milićima, kada su ga surovo prebili policajci Čedo Dubočanin i Risto Rončević.

Mijatovićev jedini grijeh je bio što je dvojici policajaca, koji su tukli Željka Đuričića, rekao da ga ne udaraju toliko, jer će ga ubiti.

Mijatović i Đuričić su vozači kamiona, vozili su za jednu hrvatsku firmu iz Varaždina po Njemačkoj; Nakomn što su završili vožnje, vratili su se u Miliće, gdje žive i sprovedeni su u obavezni karantin.


Đuričić je prethodno izazvaom incident, jer je bacio flašu na policajca koji je čuvao karantin, a ovaj je pozvao Dubočanina i Rončevića.

Nakon Mijatovićeve molbe, Dubočanijn i Rončević su miu naredili da legne na pod, a potom ga udarali nogama i palicama po cijelom tijelu. Dubočanin ga je uhvatio za glavu i njom udario nekoliko puta o pod; I to mu je bilo malo pa je Mijatovića udarao palicom po glavi, o čemu svjedoče i nove fotografije koje objavljujem."Hoćeš da te likvidiram pištoljem; Mogu to nekažnjeno učiniti, vanredno je stanje", prijetio je Dubočanin nesretnom Mijatoviću.

Nakon batina, Mijatović urinira krv, a nisu mu u Milićima htjeli dati ljekarski nalaz; Obraloženje je da nema ljekara. 

Premlaćivanje je naredio Slavko Bošković, komandir Policijske stanice Milići.

Slavko Bošković
Dubočanin ima kriminalnu prošlost - prije nego je postao policajac bavio se obijanjem automobila. Zbog toga je privođen nekoliko puta, ali je siledžija ipak postao pripadnik MUP RS; Takvi kao on su idealni za stranačku falangu, u šta je MUP RS pretvorio Dragan Lukač po nalogu Milorada Dodika.

Nasilnik Dubočanin
Surovo satiranje građana, kako u Banjaluci, tako i drugim brojnim mjestima u RS nisu nikakvi incidenti, već sistematska, dugotrajna akcija zlostavljanja i progona kako bi se narod što više zastrašio i satjerao u mišiju rupu.

VIDEO/FOTO: Obračun policije sa osobama iz karantina u Milićima: Đuričić izazvao incident; Policija brutalno premlatila i Đuričića i Mijatovića, koji nije učinio nikakav prekršaj; Mijatoviću napukao pršljen, a njegovom glavom policajci udarali o pod  

Piše: Slobodan Vasković
Policija u Milićima uhapsila je Željka Đuričića i Zorana Mijatovića, jer su, kako tvrde, 10.05. napali policijske službenike u karantinu na koje su galamili, vrijeđali ih, te bacali staklene flaše prema njima.
"Policijskoj stanici Milići, 10. maja oko 21.35 časova, prijavljeno je da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane lica koja se nalaze u prostorijama karantina u Milićima. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici PS Milići su izlaskom na lice mjesta zatekli lica Ž.Đ. i Z.M. koja su nastavila sa narušavanjem javnog reda i mira galamom i vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega su fizički napali policijske službenike, nanijevši jednom policijskom službeniku tjelesne povrede", saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik, 11.05.o.g..Još su naveli da će nadležnom tužilaštvu biti podnesen Izvještaj za krivično djelo "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti” protiv Đuričića i Mijatovića.
Međutim, prema video zapisu i fotografijama koje sam dobio nije se sve odigralo kako to tvrde iz PU Zvornik.

Sve je počelo oko 21 čas i 30 minuta kada je Đuričić tražio da bude pušten kući i bacio flašu na policajca koji je dežurao u karantinu.
Dežurni policajac je nakon toga pozvao pojačanje, a došli su policajci Čedo Dubočanin i Risto Rončević, poznati i kao svirepi batinaši.
Odmah su počeli da žestoko tuku Đuričića, a Mijatović je rekao: “Nemojte tući čovjeka tako, ubićete ga”.

Nakon toga su Dubočanin i Rončević naredili Mijatoviću, koji ništa nije uradio, sem što je opomenuo policajce da ne masakriraju Đuričića, naredili d alegne na patos i počeli ga premlaćivati palicama i šutati nogama.


Dubočanin ga je, kako se tvrdi, uzeo Mijatovića za glavu i njome udario dva puta od pločice; Potom mju je podigao glavu i pljunuo ga u lice.

Zapamtićeš ti mene, ja sam Čedo Dubočanin”, rekao je nesretnom Mijatoviću.

Čedo Dubočanin
I zaista će ga Mijatović zapamtiti, jer mu je od siline batina koje je dobio napukao jedan pršljen.

Đuričić je nesporno kriv što je bacio flašu na policajca, ali sila koja je primijenjena i nad njim i nad Mijatovićem je nesrazmjerna i svjedoči o brutalnosti pojedinih pripadnika policije, posebno zbog činjenice da Mijatović nije napao policajce. 

Policijska uprava Zvornik saopštila je da osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja. Ne bi bilo loše da se i policajci suzdrže od životinjskog premlaćivanja građana, posebno onih koji nisu ništa učinili.

A kako ti građani prolaze svjedoče fotografije i video zapis koje objavljujem.