четвртак, 21. мај 2020.

Ekskluzivno/Fotografija kombija MUP RS u kojem se nalazi oprema za ilegalno prisluškivanje; Dodik je 20.05. potvrdio da MUP RS, po nalogu Lukača, nezakonito prisluškuje političke oponente Režima


Piše: Slobodan Vasković

Na fotografiji se nalazi kombi “Volkswagen” u kojem je smještena ilegalma oprema za prisluškivanje koju zloupotrebljava MUP RS, po nalogu ministra Dragana Lukača. 

Fotografija kombija za ilegalno prisluškivanje je snimljena zimus.

Kombi i oprema su u vlasništvu MUP RS. Kombi je registrovan na MUP RS, a tablice su J-19-A-079. Broj tablica bez poslednja tri borja objavio sam 20.05., Sada objavljuem kompletnu tablicu.

Najnovija oprema kupljena je prije pola godine u Izraelu, a prije nje se koristila oprema nabavljena prije nekoliko godina, o čemu sam pisao.

Sve ovo javno je potvrdio Milorad Dodik na sjednici parlamenta RS, 20.05., kada je rekao da mu Lukač donosi snimke razgovora opozicionih poslanika. Uz to, Dodik je čak prepričavao dijelove tih razgovora i tako demonstrirao da je ilegalno kriminalno prisluškivanje konstanta zločinačkog djelovanja njegovog nenarodnog, anticivilizacijskog Režima.

Dodik je u verbalnom naletu na Nebojšu Vukanovića potvrdio da je slušao poslanike opozicionog SDS-a, ali i drugih partija.

Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš?
Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Žali se Transparensiju i svome babi.
Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći.
Nosite se dođavola!”, rekao je, zimeđu ostalog, Dodik.

Dodik je jasno stavio do znanja cjelokupnoj javnosti da zajedno sa Lukačem već jako dugo učestvuje u činjenju krivičnih djela, ali i da se smatra nedodirljivim, te da ta nedjela može javno objaviti.

Dodikov istup na parlamentu pokazao je da je on spreman i na nasilje bez presedana, a psovanje mrtvog oca Nebojši Vukanoviću potvrđuje da se Dodik pretvorio u Monstruma spremnog i da naredi oduzimanje života.

Prije opreme iz Izraela koristila se, takođe ilegalno, vrhunska oprema kupljena 2014. godine od njemačke firme “Rohde&Schwarz” iz Minhena. 

Ta oprema se sastojala od statičnog dijela i čletiri “kofera”.

“Statični” dio opreme bio je smješten u Banjaluci, a pokretnim “koferima” pokrivala se cijela teritorija RS, njene ključne tačke. 

Oprema je korištena s ciljem praćenja politički nepodobnih lica, NVO, institucija međunarodne zajednice, novinara koji nisu pod kontrolom… 

Opremu je koristio Odjel za prevenciju, a prisluškivanje nepodobnig vrši se duže od decenije.

Prvu kvalitetniju opremu za ilegalno prisluškivanje nabavio je nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo, 2011. godine.

 Ta oprema plaćena je 1,5 miliona KM.

Da postoji pravna država u BiH, njenom entitetu RS, Dodik bi već bio prisiljen da zbog jezive afere giganstkih razmjera, demisionira; Budući da ne postoji sasvim je realno očekivati da Monstruozni Dodik izazove teške fizičke sukobe sa nesagledivim posledicama. 


Nasilnik Dragan Lukač, koji naređuje kriminalna djela nezakonitog prisluškivanja, pokušao je da demantuje ono što je Dodik javno potvrdio.

Lukač je rekao da MUP RS ne prisluškuje poslanike opozicije. 



“Bila je to samo politička igra srpskog člana Dragan Predsjedništva BiH Milorada Dodika, politička loptica koju je bacio opoziciji”, rekao je Lukač i potvrdio koliko je neinteligentan, plitak, ali i drzak, bahat, beskrupulozan, smatrajući da je dovoljno da on izađe sa demantijem i da se sve završi na tome.

Njegov poziv skupštinskom odboru za nadzor nad radom MUP-a RS da istraži cijeli slučaj je farsičan, pošto je taj odbor pod njegovom strogom kontrolom. Umjesto da podnese ostavku i pokaže da ima zrno morala, Lukač je po ko zna koji put potvrdio da je kriminalac na čelu policije. Uostalom, javno je to saopštio Milorad Dodik koji je u parlamentu potvrdio da Lukač po njegovom nalogu ilegalno prisluškuje opozicione poslanike i da zajedno preslušavaju snimke.

Lukač je nasilnik, koji divljaštvo javno demonstrira; On je fizički nasrnuo na poslanika Draška Stanivukovića, krajem prošle godine, i slagao da ga nije udario. Riječ je o patološkom lažovu, nasilniku, zaštitniku kriminalaca, koji je i sam predugo sa one, kriminalne, strane zakona.