недеља, 17. мај 2020.

Ubistvo Slaviše Ćuluma: Dosadašnja istraga bez konkretnih rezultata

Slaviša Ćulum, ubijen 15.05.
Piše: Slobodan Vasković

Dosadašnja istraga o likvidaciji Slaviše Ćuluma nije donijela nikakve konkretne rezultate, tvrde moji izvori iz MUP RS.

“Do ovog trenutka nisu pronađene puške iz kojih je ubijen, a nije nađen ni motor kojim su se, kako se pretpostavlja, ubice dovezle do naselja Dragočaj, gdje je Ćulum likvidiran ispred svoje kuće”, potvrđeno mi je iz nekoliko nezavisnih izvora.

Foto MUP RS: Motor koji su vozili osumnjičeni za ubistvo
Slaviša Ćulum ubijen je, u sačekuši, hicima iz automatskog oružja 15.05. ispred svoje kuće, nešto prije 13 časova; Likvidiran je nakon što je sjeo u svoj automobil “Golf 6”. 

Policija je raspisala potjernice za dvije osobe kako bi provjerili da li oni imaju neke informacije oko ubistva.


Potjernica je raspisana za Sinišom Šakićem zvanim Kinez, koji je dugi niz godina bio u sukobu sa likvidiranim Ćulumom.

Moji izvori navode da je policija utvrdila da Šakić već gotovo mjesec dana nije viđen u mjestu boravišta, te da se uopšte ne zna gdje se nalazi/o sve to vrijeme.

Oni još dodaju da u njegovoj kući nema snimača koji bilježi zapise sa kamera video nadzora, te da “niko ne zna gdje se on nalazi”.

Siniša Šakić Kinez
Ubijeni Ćulum nedavno je izišao iz zatvora, gdje je odsluživao kaznu za više teških krivičnih djela.

Njegov brat Nedeljko Ćulum (19) ubijen je, aprila 2010., u razmjeni vatre sa suparničkom kriminalmnom grupom Jovana Jošila, koji je tom prilikom ranjen.

Jošilo je ubio Nedeljka Ćuluma, ali je pravosnažno oslobođen, jer je Sud presudio da je “njegova reakcija bila odbrambena”.

Ćulum je, u julu 2011., osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jošila, te je dobio još godinu kazne zbog nedozvoljenog držanja oružja, tako da je kažnjen jedinstvenom kaznom od sedam i po godina zatvora. Pripadnik Ćulumove grupe Dejan Kostić takođe je osuđen zbog pokušaja ubistva Jošila, kao i Dejan Čajić zbog pomaganja u ovom krivičnom djelu; Osuđeni su na po pet godina zatvora.