петак, 15. мај 2020.

MUP RS: U Dragočaju izvršeno krivično djelo „Teško ubistvo“


piše: S.V.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva vrše uviđaj u banjalučkom naselju Dragočaj, gdje je danas od strane nepoznatog izvršioca ili više njih iz vatrenog oružja izvršeno krivično djelo „Teško ubistvo“ na štetu Slaviše Ćuluma. 



Operativnom dežurstvu Policijske uprave Banjaluka danas oko 13,12 časova prijavljeno je  da se na putu, u blizini porodične kuće ubijenoga nalazi njegovo izrešetano vozilo.  

Policijski službenici preduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca navednog krivičnog djela, a više lica je privedeno od strane inspektora Uprave za organizovani i teški kriminalitet i toku je kriminalistička obrada istih”, saopšteno je iz MUP RS.

Fotografija lica koja MUP RS dovodi u vezu sa likvidacijom Ćuluma
(Foto-MUP RS)
Ćulum je likvidiran u svom automobilu “Golf 6”, a policiju je, kako se tvrdi, obavijestila njegova majka. Ubijen je iz automatskog oružja.

Na terenu su jake policijske snage, blokirani su izlazi iz Banjaluke, a taj dio nadlijeće i policijski helikopter.

Ćulum je pripadnik banjalučkog podzemlja, a nedavno je izišao iz zatvora. 

Njegov brat Nedeljko Ćulum (19) ubijen je prije deset godina u razmjeni vatre sa suparničkom kriminalnom grupom.