четвртак, 7. мај 2020.

Dodikovi zločinački pikovi: Stanarević, Đugum, Luis… prijete eksplozivom

Stanarević, Dodik, Selak
Piše: Slobodan Vasković

1.
Milorad Dodik za najbliže saradnike bira individue koje imaju čvrste veze sa zločinačkim organizacijama ili, pak, imaju sopstvene kartele. 

2.
Slobodan Bobi Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u Gradskoj upravi Banjaluka, jedan je od Dodikovih pikova, pored Nenada Nešića, kriminalca koji vodi DNS, Gorana Selaka, kriminalca koji je, po nalogu lidera SNSD-a, razvalio Socijalističku partiju i osnovao vlastitu - SPS.

3.
Dodik je svim navedenim dozvolio da nesmetano pljačkaju entitetske resurse, a zauzvrat traži bespogovornu poslušnost.

Nešić i Dodik
4.
Tako je Nešić, koji je iz JP “Putevi RS”, opljačkao destine miliona KM, otvoreno iznuđuje novac od putarskih firmi, čvrsto uvezan sa narko klanovima, za rušenje Marka Pavića kao nagradu dobio ostanak na čelu JP “Putevi RS”, a bonusi su imenovanje Mlađena Božovića, notornog gangstera na poziciju finansijskog direktora “Puteva”, te kandidatura Miloša Lučića za funkciju Ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

5.
Božović je punac Nešićevog brata, a Miloš Lučić je brat Nešićevog kuma Mladena Lučića; Nešić i Lučić vlasnici su firme “Legend”, zajedno sa Aleksandrom Glavašem, narodnim poslanikom, preko koje bukvalno otimaju novac od putarskih firmi - deset posto od svakog ugovora.

Sada Nešić i Lučić pripremaju izgradnju apartmana u opštini Trnovo, a novac je obezbijeđen, kao i obično, iznudom. O cijelom planu pljačke pisaću uskoro opširnije.

6.
Selak, o kojem sam detaljno pisao, je KPZ “Tunjice” pretvorio u svoj privatni zatvor i otima milionske iznose, a da bi nastavio sa svojim prljavim poslovima mora u potpunosti i bespogovorno biti lojalan Dodiku.


Selak I Dodik
7.
Treći Dodikov pik je Slobodan Bobi Stanarević, predsjednik banjalučkog Gradskog odbora “DEMOS”, čiji je šef Nedeljko Čubrilović, prvi čovjek Narodne skupštine RS. 

Stanarević će, kada mu to Dodik naloži, krenuti u rušenje Čubrilovića; Zauzvrat, nastaviće da, kao i dosad, iznuđuje novac od firmi koje se bave građevinskim poslovima na području Banjaluke.


Budo Stanković

8.
Stanarević i Selak su u izvrsnim odnosima sa Budom Stankovićem, Dodikovim kumom, poznatom po nasilništvu, dok je Nešić direktno naslonjen na Veljka Vukelića, sivu eminenciju, koji upravlja brojnim procesima iz svoje jazbine u Inđiji; Selak je, takođe, konektovan na Vukelića, o čemu sam već pisao. Sve te konekcije u prevodu znače izvlačenje milionskih sredstava iz Republike Srpske, o čemu ću uskoro iznijeti brojne nove detalje.


Dodik i Vukelić
9.
Selak mi je prijetio oktobra prošle godine, što sam objavio u tekstu “Pisamce Osnovcu i nekoliko pitanja”; Ono što nisam objavio jeste da je Selak tada angažovao kriminalnu grupu što operiše u Beogradu koja mi je prijetila, o čemu posjedujem i dokaze.

10.
Nakon što sam objavio fotografiju, koja svjedoči da je Stanarević prekršio mjere koje su donesene u borbi protiv epidemije, uslijedile su morbidne prijetnje i napadi pripadnika zločinačke organizacije sa kojom je u veoma bliskim odnosima.


Karać, Stanarević, Luis i Grubišić
11.
Riiječ je o zločinačkoj organizaciji „United Tribuns“, koju je njemačka policija proglasila mafijaškom i trećom po opasnosti u Evropi; Šefovi tog kartela su braća Armin i Nermin Ćulum. MUP RS ih je obojicu privodio 23.04.2019. u vezi sa ubistvom Slaviše Krunića, biznismena, koji je, zajedno sa pratiocem Žarkom Pavlovićem, likvidiran 22.04.2019. 

Dan nakon privođenja, Ćulumi su pušteni, a ponovo su privedeni, iz drugih razloga, 10.05.2019., kada su im oduzeta dva skupocjena automobila; Nakon privođenja su pušteni, a vraćeni su im i automobili.

12.
Pripadnik zločinačke organizacije “United Tribuns” je i Milorad Vuković, zvani Luis. Upravo sa njim se fotografisao Bobi Stanarević, u vrijeme kada je Vuković bio u izolaciji, nakon povratka iz Njemačke, gdje “operiše” u Minhenu. 


Nermin Ćulum i Milorad Vuković Luis
13.
Nema dileme da je Stanarević veoma čvrsto uvezan sa zločinačkom organizacijom “United Tribuns,” o čemu upravo svjedoči njegova zajednička fotografija sa Miloradom Vukovićem zvanim Luis.

Stanarević I Milorad Vuković Luis
Tako Dodik, preko Stanarevića, ima direktnu vezu sa tim kartelom.

14.
Nakon što sam objavio tekst “Korona i podzemlje: Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka, zajedno sa Osobama “od ranije poznatim policiji” u akciji kršenja mjera fizičke distance”, uz fotografiju koju je na svom FB profilu objavio Đorđe Grubišić, sitni kriminalac koji je, svojevremno, “pao” u Njemačkoj i to radeći za Luisa, uslijedile su prijetnje upućene preko FB. 
15.
Uputili su ih rijetko neinteligentna individua Grubišić, teški kriminalac Milorad Vuković Luis, pripadnik zločinačke “United Tribuns” i njihov potrčko Radojica Ritan, koji ima čak umjetničko ime “Richi”, kao da je striper, a ne jedan od “Samuraja” iz opakih “predgrađa” Kneževa, gdje se obučavao Grubišić koji je dokazao da mu je IQ na tako niskom nivou, da ga je teško uočiti i “Hablom”!
16.

U njihovo ime, i u ime zločinačke organizacije “United Tribuns”, oglasio se član tog kartela Sado Seferović koji se još predstavlja i kao Sado Đugum.


Sado Seferović Đugum
17.
Seferović je zaprijetio da ću završiti kao Ivo Pukanić, koji je raznesen 23.10.2008. godine u Zagrebu.

“Ivo Pukanić je isto mislio da je pametan… Izgleda da je samo on to mislio…”, napisao je ispod teksta Sadoo Seferović, alijas Đugum.


Seferovićeve, a i Đugumove prijetnje

18.
Nema dileme da je Đugum ovu prijetnju poslao nakon dogovora sa Luisom i Stanarevićem; Đuguma nisam nigdje pomenuo čak ni kao Ibrik ili Džezvu, pa je jedini osnov za napisanu prijetnju to što su i on i Vuković i Stanarević pripadnici “United Tribuns”, te je proradila banditska solidarnost.


Stanarević i Luis
19.
Đugum je baš ponekad Džezva, jer je, nekako, shvatio da ne posjeduje algoritam kojim bi me mogao raznijeti preko FB-a, te je svoj bijedni, nasilnički i prijeteći komentar izbrisao.


Braća Ćulum i Đugum

20.
Međutim, snimio sam ga prije Đugumovog odustajanja od pokušaja da me preko FB raznese; Sada je pitanje da li će Stanarević, Luis, Đugum i ostali steroidni debili oprobati na meni tradicionalna sredstva - plastični eksploziv, TNT ili neki od sličnih materijala?!

21.
Čvrsto vjerujem da imaju iskustva u likvidacijama, kao što imaju prebogatu karijeru u trafikingu, narkoticima i ostalim prljavim poslovima.

22.
Nakon svega ostaje činjenica da je Stanarević, visoki funkcioner banjalučke Gradske uprave, ujedno i pripadnik “United Tribuns”, zločinačke organizacije i da je spreman atakovati i na mrtve i na stare, kao i na potpisnika ovih redova.


Stanarević
23.
Takav Stanarević, gnjida bez presedana i ogavni ljudski gnoj, je pokazni primjer neinteligentnog nasilnika, bahatog primitivca spremnog i na zločin samo da bi se pokazao dostojnim Dodikovog povjerenja i ostao njegova poluga spremna na svako zlo. A Dodik je tu da svako počinjeno zlo zataška!

24.
Dok Stanareviću i pripadnicima zločinačke organizacije “United Tribuns”, kojoj pripada, ne pođe za rukom da me raznesu, nastaviću da raskrinkavam njihove zločinačke radnje, veze i poslove. (nastaviće se)