петак, 8. мај 2020.

Nasilnik Stanarević je pripadnik banjalučke građevinske mafije, suvlasnik CPK i uličar koji nasrće na druge zaposlene u banjalučkoj Gradskoj upravi


Piše: Slobodan Vasković

Slobodan Bobi Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u Gradskoj upravi Banjaluke, maksimalno je zloupotrijebio taj položaj kako bi došao do atraktivnih placeva.

Na jednom od njih, u Cerskoj ulici u Banjaluci, Stanarević je izgradio stambenoposlovni objekat, a zarada je milionska.

Stanarević je dio banjalučke građevinske mafije, ali i zločinačke organizacije “United Tribuns” i kada bi postojala pravna država, nadležni bi provjerili čiji je sve novac ugrađen u stambenoposlovni objekat u Cerskoj ulici, kao i iz kojih poslova potiče taj novac.


Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje stoji iza firme “Centar za projektovanje i konsalting” iz Banjaluke, preko koje obavlja prljave poslove iznude. Iako formalno nije u vlasničkoj strukturi CPK, javna je tajna da je vlasnik polovine tog društva sa ograničenom odgovornošću, a jedan od njegovih najbližih saradnika je Dragan Jokić, visoki funkcioner DNS-a.

Stanarević je predsjednik banjalučkog Gradskog odbora “DEMOS”-a i jedan je od plejade kriminalaca koji se nalaze u vrhu političkih stranaka, koje su krinka za njihove prljave poslove. 

Jokić je i formalno suvlasnik CPK-a i u toj firmi je i zamjenik direktora.

CPK se u Banjaluci tretira i kao Centar za pranje para!

Stanarević je nasilnik i ne preza od udara, kako verbalnih tako i fizičkih, na druge uposlenike uprave Grada.

Portalgerila.info" pisao je, 19.12.2019., o njegovim nasrtajima na Zorana Talića, predsjednika Skupštine Grada; Nekoliko odbornika im je posvjedočilo o brutalnom nasrtaju Stanarevića na Talića; Stanarević je sve negirao, a cijeli incident je zataškan.


Iza Stanarevića stoji lično Milorad Dodik, pa nije čudo da se narečeni ponaša kao uličar, primitivac i batinaš. Tim više, jer je direktno involviran u zločinačku organizaciju “United Tribuns”, čije članove, braću Ćulum, Armina i Nermina, su njemačke vlasti, svojevremeno, protjerale, označivši “United Tribuns” kao treći najopasniji gang u Evropi.

Stanarevićeva direktna veza sa “United Tribuns” je Milorad Vuković Luis, kriminalac koji operiše u Minhenu, a prije toga obavljao je prljave poslove, među kojima su i iznude, u Austriji, Gracu, za braću Ćulum.

Ćulum i Luis
Vukovića je 2006. godine Okružni sud u Banjaluci osudio na pet godina zatvora zbog trgovine narkoticima. Mediji su kasnije navodili da je, u daljim postupcima, oslobođen optužbi.

Veza Stanarevića i Luisa pokazuje pravo lice vlasti u RS: Duboko su isprepletene političke i mafijaške strukture koje ne prezaju ni od nasilja; Preciznije, nasilje je sastavni dio agende palanačke oligarhije koju predvodi autokrata Dodik.

Koliko su ubijeđeni da im niko ništa ne može, svjedoči i podatak da javno krše mjere donesene za borbu protiv pandemije; Objavljuju fotografije koje potvrđuju da mjere za njih ne važe, a kada se neko usudi, poput potpisnika ovih redova, da te fotografije prenese i zatraži adekvatnu reakciju nadležnih uslijede morbidne prijetnje dizanjem u vazduh i vrijeđanje mrtvih.

Jovica Karać, Stanarević, Luis, Đorđe Grubišić
Dovoljno to svjedoči o kakvoj žgadiji, ljudskom otrovnom gnoju je riječ; Dovoljno to svjedoči sa kim se sve okružio Dodik i kakve su njegove stvarne namjere prema stanovništvu - da ih, uz pomoć mafijaških struktura, zločinaca svih vrsta, drži u ropskom položaju; Sa jasnom namjerom da narod kuluči za njega i bagru do biološkog nestanka sa prostora BiH. 

Kakav surovi, neljudski ambijent je stvoren u RS najbolje svjedoči podatak da funkcioneri, među njima i Stanarević, sjede, slikaju se, emituju fotografije sa notornim kriminalcima, koji se dovode u vezu sa narkoticima i drugim nedjelima, i da se ni najmanje ne brinu za posljedice, Štaviše, posljedice trpe oni koji ukažu na takvo kriminalno djelovanje.

Prijetnja Seferovića, člana "United Tribuns" potpisniku
teksta da će biti raznesen kao Pukanić

Stanarević je, zajedno sa Luisom, prekršio epidemiološke mjere 30.04. 

Iz Okružnog tužilaštva su mi potvrdili da je dežurni tužilac naložio Policijskoj upravi Banjaluka da podnese Izvještaj o počinjenom krivičnom djelju protiv Luisa, što mi je potvrđeno i iz PU Banjaluka, 07.05.. 


Ukoliko će uraditi posao kako treba i protiv Stanarevića je neophodno podnijeti krivičnu prijavu, jer je svjesno prekršio epidemiološke mjere. Uz to, veliko je pitanje zbog čega Stanareviću nisu naložene mjere izolacije, jer se sastao sa Luisom, koji je u izolaciji nakon dolaska iz inostranstva.

Stanarević je morao biti izolovan, ali on se i dalje nesmetano kreće. Nije jedini pripadnik nasilničke vladajuće kaste za kojeg epidemiološka pravila ne važe. (nastaviće se)