среда, 12. април 2017.

Zadnja vrata A6. Desna.

piše: Slobodan Vasković

1.
Prolazim juče kraj Akademije nauka i umjetnosti RS: iz zgrade izađe NN osoba u izvrsnom odijelu, cipele crne, nove, otključa A6, na zadnje sjedište stavi tašnu. Kožnu.

Očekujem da zatvori ta zadnja vrata i sjedne za volan, “akademac” mi je nepoznat, ali ništa - čeka kraj otvorenih zadnjih vrata. Desnih.

Nakon minut izlazi Rajko Kuzmanović, nekadašnja krpa Milorada Dodika na poziciji predsjednika RS, sadašnja krpa MD na poziciji predsjednika ANURS, sjeda na zadnje sjedalo. Desno. Vrata se zatvaraju.

Uglađeni “akademac” sjeda na poziciju šofera i odvozi Kuzmanovića na prijepodnevni odmor.

2. 
Tužna slika srpske političke elite - Kuzmanović i dalje jeste krpa, a šofer mu djeluje kao intelektualac. ANURS je poodavno prazan skup. 

3.
Takav raspored je svugdje - Krpe su na strateškim mjestima, intelektualci ne postoje sem u klijentelističkim epizodama, tišina je sveobuhvatna; Kupljeni za sitne usluge, za pozicije koje zadovoljavaju nevelike ambicije služinčadi, prilježni pisci tomova Enciklopedije “Ja tebi Ti meni”, jedino snuju san o Šoferu, A6 i zadnjem sjedištu. Desnom.

4.
Sloboda ih ne interesuje. Kultura ih ne interesuje, nauci ionako nisu vični; Pisce naše i ne znamo. Jer ih ni nema, sem Gorana Dakića.

5. 
“Intelektualci” ovdašnji, taj šljam i ološ, priželjkuju jedino A6, blistav, crn, pa da jurnu u slobodu perverzije; Dokazivanja sopstvenog Ja limom, bojom, slovom i brojem.

I šoferom.

6. 
Nije za preveliku utjehu to što nam bar šoferi izgledaju uljudno. 

7.
A6 je ovdašnji intelektualni kondom.

Kad ga navuku ili smatraju da su blizu navlačenja, ne postoji ta sila Gravitacije, Crne Rupe, Antimaterije… koja taj šljam i ološ može izvući iz Rektuma Uzurpatora.

8.
Nije ni do Uzurpatora, a ni do njegovog Rektuma, već do onih koji su ga stvorili. Uzurpatora sa tolikim Rektumom da u njega može stati na hiljade. Malih, opakih, pokvarenih gmazova, spremnih na sve za zadnja otvorena vrata A6. Desna. I šoferom kraj njih.

Nije Uzurpator stvorio njih; Oni su stvorili njega. 

9.
Otud tišina kada ubijaju, kada difamiraju, kada čereče, optužuju za plaćeništvo. Zapadno, Američko, Soroševsko…

Na sve je spremna ta Ološ elita kako bi sakrili sopstvenu mentalnu bijedu, neznanje i nesposobnost. Zato i ćute na javne egzekucije i čerečenja.

10. 
Kad smo već kod plaćenika, šta je sa onim Ruskim?! Koji haraju!

I koji su angažovali sav šljam devedesetih, ubice, masovne ubice, naručioce likvidacija, monstrume… kako bi ovdje izazvali haos. I koji nam nameću taj Džugašvilijevski način djelovanja i vladanja, modernim jezikom zvan Putinizam.

11.
Nameću ga uz pomoć dijela EU, spremnog da podrži svakog Tiranina koji garantuje trenutnu bezbjednost, jer ni kratkoročne nema. O dugoročnoj ne vrijedi ni sanjati.

EU je ovdje izgubila kompas - akcize jesu valjda važne, ali važniji su standardi. Važnije je postojanje institucija, važniji je sistem.

12.
Lars Gunar Vigemark je finih manira, uljudan čovjek, veoma kulturan, što ne znači da mi se ne gadi zbog svoje spremnosti da žrtvuje demokratiju, institucije, sistem, vladavinu prava… za akcize. Za 15 pfeninga po litri.

13. 
Njegov stav je da smo svi mi ovdje Horda i da nam je potreban neki Batinaš da nas vodi. Tako vučićevski banalno. I toksično do uništenja.

14.
EU je ovdje bespovratno zaglavljena između zadnjih lijevih i desnih vrata A6. Rasturena, sva u modricama, aktiviranim erbagovima.  

Problem EU u BiH je što misle da voze, a strpani su u gepek. Od lokalne jalije.

15.
Kurvini sinovi haraju. I kurvarevi.

16.
Opozicija je jalova i bez ikakvih znanja. Odavno upokojena, onesposobljena za bilo kakvu suvislu misao, projekat, proces. Trajno zaglavljena u ličnim omrazama, bezidejna, impotentna i lak plijen za ruiniranog, izlizanog, potrošenog Uzurpatora razvaljenog Rektuma, od silnih prijema i slavlja Ološ elite.

17. 
Koga uopšte još interesuje da se ovdje plaća pola miliona za dolazak na čelo ŠG prevejanog kriminalca sa 11 krivičnih prijava i, ujedno, smjena nepodobnog načelnika CJB?!

Kome je to interesantno, dok šofer čeka kraj otvorenih zadnjih vrata A6. Desnih.

Ili dok čekaju na svoj red za A6. I zadnja vrata. Desna.