среда, 19. април 2017.

Bulajić još nije podnio ostavku na mjesto direktora ŠG "Romanija"

piše: Slobodan Vasković

Rajko Bulajić još uvijek nije podnio ostavku na mjesto direktora ŠG "Romanija" Sokolac, iako je prije dva dana objavljeno da je on odustao od te funkcije.

Imenovanje Bulajića izazvalo je proteste drvoprerađivača u Sokocu, na kojima s eokupilo oko dvije hiljade ljudi, a dovezeno je i 115 kamiona.

Iza imenovanja Bulajića, koji ima 11 krivičnih prijava, stoji Mirko Čolović, predsjednik OO SNSD Sokolac, koji ima četiri krivične prijave.

Imenovanju Bulajića oštro se suprotstavio i Milan Jolović Legenda, uticajni član SNSD-a sa Sokoca.

Risto Marić, generalni direktor JP "Šume RS", najavio je da će na čelo ŠG "Romanija" biti imenovan Jovan Golijan, ali od toga nije bilo ništa do ovog trenutka.

Golijan je, takođe, osoba od najvećeg povjerenja Mirka Čolovića, tako da Čolović ni u ovoj  varijanti ne gubi.

Drvoprerađivači su zatražili i ostavku Marića i kompletnog menadžmenta JP, dali im rok od tri dana, ali ostavki nema ni u najavi.

Marić je, kako saznajem, veoma uvrijeđen što je raskrinkan kao reketaš, a drvoprerađivači su potvrdili, na protestu, da je od njih iznuđivao 10 KM/m3.

Sokolačka saga sve više postaje Sumrak saga koja svjedoči da kriminalne organizacije haraju i da im ništa ne može.

Dodik je Joloviću, kako je ovaj naveo, obećao sređivanje stanja u ŠG "Romanija", ali je Dodik isto tako naložio imenovanje Bulajića, nakon što ga je "kovertiranim potezom" u to ubijedio Čolović.

Bulajić je imenovan naprasno, bukvalno preko noći, nakon Čolovićeve intervencije, a umjesto Strahinje Baševića, koji je bio v.d. direktora Š.G..

Baševiću je bila obećana direktorska pozicija, ali su ga pomeli Dodik i Čolović, uz asistenciju Luke Petrovića, genseka SNSD-a.

Dodik se, po svemu sudeći, poigrava sa Jolovićem i nema nikakvu namjeru da odustane od Čolovića i njegove ekipe!