субота, 15. април 2017.

Veliki Majstor&Hulje protiv Naroda

piše: Slobodan Vasković

Edvard Munk-Vrisak
1.
Kontramiting koji je Milorad Dodik organizovao 14. maja 2016. godine, kako bi pokušao spriječiti pravo građanima (nezadovoljnih njegovom autokratskom vlašću) na slobodu izražavanja, bio je Prolog sukoba koji su sada već podgrijani do fizičkog obračuna.

Taj Prolog snažno je podržao i Aleksandar Vučić, monstruozno napadajući, preko svojih pitbul medija, sve one koji su se odlučili da Protestom izraze stav i ništa više od toga.

Vučić je direktan Dodikov saučesnik za pripremanje sukoba, koji, jednaest mjeseci nakon tog 14. maja, samo što nisu buknuli.

2.
Žarišta su brojna, jer Hulje su krenule u konačan obačun sa Narodom.

Veliki Majstor svih Hulja ovog entiteta se ne oglašava: Dodik, koji na dnevnom nivou komentariše sve - od globalnih kretanja do dešavanja u Mjesnim zajednicama - ni riječi nije progovorio o blokadi “Alumine” i milionskim gubicima, protestu drvoprerađivača i njihovom otvorenom reketiranju od vođstva JP “Šume RS”, ali jeste dodatno i vrlo svjesno zažario situaciju oko prodaje rudnika Ljubija, koja će se, izvan svake razumne sumnje, uskoro pretvoriti u pravi plamen. 

3.
Ohrabreni podrškom iz Beograda, snažno podvučenom Dodikovim zajedničkim “Onesvješćivanjem” sa Vučićem; Impotentnošću opozicije, njenom nesposobnošću da uopšte reaguje, čak i postfestum; Podržani lično Dodikom, Hulje su krenule da otmu ono malo preostalih resursa.

4.
Otišli su toliko daleko da namjeravaju eutanazirati cijeli jedan grad - Zvornik.

Princip je jednostavan - zaustaviš rad “Alumine”, otmeš joj pare za rad, usmrtio si Zvornik.

5.
Strane sukobljene oko “Alumine” i njenih miliona su Dodikove - i jedna i druga. Zašto Dodik ćuti i ne oglasi se o likvidaciji Zvornika koja je u toku?!

I na kojoj je on to strani - Likvidatora ili onih drugih svojih koji kontrolišu “Aluminu”, izvlače iz nje novac, ali nisu još namjerni da je i odstrijele.

I da li je Dodik na strani “Pavgorda” i onih što stoje iza  njega, koji su naložili  blokadu računa “Alumine” i, prema saopštenju te firme, već joj nanijeli štetu od deset miliona KM?!

6.
Čim se nije još uvijek oglasio, Dodik čeka razrješenje - Mogućnost da iz cijele priče izađe i “Pavgord” sit i “Alumina” koliko-toliko na broju, što nije realno. Nije moguće.

Radnici “Alumine” trebalo bi da se pripreme za proteste, kako bi spasli goli život. 

Samo je jedna prava adresa za njih - Dodikova. On je taj koji je omogućio pljačku “Birča” i koji kontroliše obje sukobljene strane oko te firme. I koji je Gordana Pavlovića&co poslao u Kaunas da dogovore “Ukio uništenje”! 

Protest na bilo kom drugom mjestu, sem pred Dodikovim vratima, je pogrešan; Ako radnici pristanu da njima manipulišu, tako što će ih jedna Dodikova struja usmjeravati protiv druge Dodikove struje, onda su samo još jednom poslužili kao topovsko meso Hulja u njihovom međusobnom obračunu.  

7.
Nemojte da vas iznenade vijesti oko napada na nekog od aktera žarišta - Hulje su spremne na sve, pa i na najcrnje vrste manipulacije, podmetanja, čak i fizičkih napada, ali i njihovog insceniranja.

Takvu akciju već pripremaju na Sokocu Čolovićevi batinaši.

Njihov cilj je da zaustave najavljeni protest drvoprerađivača, zakazan za utorak.

Kontramiting su već najavili: Mafija na Kontramitingu protiv opljačkanog Naroda - to je ta Dodikova i Vučićeva “demokratija”.

8. 
I na Sokocu, kao i u Zvorniku, sukobljene su dvije SNSD-ove struje: Ona koju predvodi Čolović i druga koju predvodi ništa bolji Milan Jolović Legenda.

Sudar Čolovića i Jolovića samo je djelić ukupne slike Beznađa, koja je refleksija dugogodišnjeg iscrpljivanja drvoprerađivača (i njihovih radnika) od vrha Režima.

Nebitno je kojoj stranci preferiraju drvoprerađivači - listom su reketirani, listom otpuštaju radnike, listom ih tjeraju u ambis. Od Dodika do Riste Marića. Čolović je samo jedan u nizu izvođača radova uništenja sarajevskoromanijske regije.

Ljudi se tu, kao i u Zvorniku, bore za goli život; Za biološki opstanak.

9.
Bitka za goli opstanak slijedi i u Prijedoru.

Dodik namjerava da “Ljubiju” proda špekulantima i otjera “Arcelor Mital”.

Ni oni nisu bez aferima, dapače; Transfernim cijenama prisvojili su više nego što im pripada, ali bar Rudnik radi i radnici primaju plate. Transferne cijene dozvolila je vlast RS; Priznala je to i vajna premijerka, tvrdeći da je vlast nemoćna! 

Nije nemoćna, već kleptokratska.

“Mital” je za na ranu priviti šta Dodik dovodi - osobe koje će zatvoriti rudnik, jer ih taj posao ne interesuje, ali ih itekako interesuje da od “Mitala” preuzmu dio neprikazane dobiti.

Ko stoji iza ove trgovine?
Dodik!

Koji ćuti o svemu. I čeka najbolje ponude. Makar one značile i smrtne presude Zvorniku, Prijedoru, Sokocu, Palama, Rogatici…

Jedino mu je važno da bude zadovoljen njegov kleptokratski interes. I interes Hulja kojima je Veliki Majstor.

10.
Hoće li Prijedor ustati da se brani?

Trebalo bi ako im je do života stalo! 

11.
Vučić može biti prezadovoljan - stvorio je sve uslove za brojne sukobe u Republici Srpskoj. Imaće ponovo posla za Onesvijestiti se. 

Uz to su Hulje iz SNS-a odvukle stotine miliona maraka iz ovog entiteta u Srbiju. Posve nelegalno, primarno preko M:tela!

Šta više poželjeti od života autokratskog!

12.

Da ne bude da nisam najavio: Neka se pripremi Brod na bitku za biološki opstanak!