четвртак, 13. април 2017.

Pobuna: Novi protest u sledeći utorak; Današnji okončan bez incidenata; Ultimatum Dodiku i Cvijanovićevoj

piše: Slobodan Vasković

Na Sokocu je završen protest drvoprerađivača, koji su blokirali na sat vremena sjedište JP "Šume RS" i ŠG "Romanija".

Protest je protekao bez ijednog incidenta, a novo okupljanje drvoprerađivača najavljeno je za utorak, 18.04.

Tada će, prema najavama, biti blokiran cijeli Sokolac, ali i svi magistralni putevi.

Drvoprerađivači sa Sokoca najavili su za utorak dolazak svojih kolega sa kamionima iz drugih opština.

Očito je da se cijela regija digla na noge nakon što je Risto Marić, generalni direktor JP "Šume RS", odlučio da drvoprerađivačima ne izda količine potrebne za cijelu godinu, već da im dodijeli samo trećinu sirovine. Razlog je reketiranje drvoprerađivača.

Dara je prevršila mjeru kada je Milorad Dodik, u dogovoru sa Mirkom Čolovićem, naložio da se na čelo ŠG "Romanija" ponovo postavi Rajko Bulajić, koji ima 11 krivičnih prijava u Tužilaštvu, koje se ne rješavaju godinama. Kada je hapšen u novembru 2007., njegovo obezbjeđenje ranilo je policajca, ali Bulajić nije odgovarao.

Mirko Čolović je za ponovno imenovanje Bulajića platio pola miliona KM.

Dodik je u ovom slučaju pokazao sav jad i bijedu politike koju vodi, jer djeluje po nalogu notornih kriminalaca, što Čolović i Bulajić jesu.


Dodik je za žaliti kada je sebi dozvolio da Mirko Čolović upravlja njime i odlučuje o tome da kriminalci zauzmu vodeće funkcije u JP "Šume RS".

Sva ova dešavanja dokaz su mafijaškog karaktera Režima, ali i da je mnogim dogorilo do nokata, bez obzira na stranačku pripadnost.

Drvoprerađivači sa Romanije, koji se nalaze u grupi što treba da se sastane sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, postaviće im ultimatum: "Ukoliko Bulajić ostane na čelu ŠG Romanija, onda ćemo prestati kupovati oblovinu u Republici Srpskoj. Nećemo dozvoliti reket"!