уторак, 11. април 2017.

Dodik poljoprivrednicima: Vi ste izdajnici

piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik je poljoprivrednike nazvao izdajnicima.

Desilo se to na sastanku vrha RS sa poljoprivrednicima, 06.04.o.g., kojem je prisustvovao i Dodik. 

“Vi ste izdajnici, jer idete u američku ambasadu, gostujete na FTV; Niste nikakve patriote, stalno dižete galamu ni zbog čega”, rekao je Dodik predstavicima Udruženja poljoprivrednika.

Vlada RS nije izmirila obaveze prema poljoprivrednicima za prošlu godinu niti im je išta isplatila za prvi kvartal 2017.

Nakon toga Dodik im je otvoreno zaprijetio sankcijama.
“Ako još jednom date izjavu za federalne medije ili odete na FTV, biće vam zabranjen ulazak u zgradu Vlade RS”, zaprijetio je Dodik.

Na sastanku je dogovoreno da će Dodik ove sedmice sa Udruženjima potpisati Pravilnik o raspodjeli 60 miliona KM, ako se Udruženja dogovore koliko će kome novca da pripadne. 

Osim što je njegova vlast poljoprivredu dovela na rub opstanka, sada Dodik poljoprivrednicima otvoreno i prijeti, što je pokazatelj njegove vjere da još uvijek sve segmente društva drži čvrstio pod kontrolom i da smatra da verbalno nasilje, zasad, daje rezultate.


Sasvim drugo pitanje je zašto Dodik potpisuje Protokol, jer je nejasno zbog čega uopšte postoji Ministarstvo poljoprivrede i šta će u njemu Stevo Mirjanić Metuzalem.