четвртак, 20. април 2017.

Čolovićevi Hibridi haraju: ŠG "Romanija" ima dva direktora

piše: Slobodan Vasković

Dodik i Hibrid Golijan
ŠG "Romanija" od sutra će imati dva direktora: Rajka Bulajića, koji nije podnio ostavku i Jovana Golijana, kojeg bi Risto Marić, generalni direktor JP "Šume RS", morao da postavi za v.d. direktora ŠG "Romanija".

Marić se našao u ogromnom problemu, jer mora napisati direktorsko rješenje Golijanu, budući da mu je to naređeno iz SNSD-a, a Bulajić već ima rješenje o imenovanju na tu funkciju. Koje je, takođe, prije nekoliko dana, potpisao Marić.

Upravo zbog Bulajića održan je protest drvoprerađivača na Sokocu, 18. 04. o.g., sa kojeg je poručeno da se ni po koju cijenu neće dozvoliti da on ponovo vodi ŠG.

Takođe je rečeno da ni Golijanu neće biti dozvoljeno da bude direktor, zato što je  i on Čolovićev "hibrid".

Drvoprerađivači su na protestu dali rok od tri dana da se ispune njihovi zahtjevi. Rok ističe u petak, 21. 04., pa će biti interesantno vidjeti da li će i šta će preduzeti posle isteka tok roka.

Jedan od zahtjeva je bio i smjena kompletnog menadžmenta Šuma RS, sa Ristom Marićem na čelu.

Iza protesta je stajao Milan Jolović Legenda, koji je bio na razgovoru kod Milorada Dodika 17. 04. i tada mu je obećano da će biti ispunjeni njegovi zahtjevi.

Međutim, Dodik se poigrao sa Legendom, što je bilo i očekivano. I neće mu ispuniti nijedan zahtjev zato što se pobunio protiv njegovih odluka.

Dodik je u svom kabinetu primio Golijana, pa su se zajedno i slikali. A i Legenda može da se "slika", što se Dodika tiče. Posebno zbog činjenice da je Golijanu naloženo da za savjetnika imenuje Rada Dangubića, koji je do prije par mjeseci za Čolovićem sjekao sve redom. Uz Golijanovu asistenciju.