петак, 14. април 2017.

Tačno u Podne

piše: Slobodan Vasković

1.
SAD imaju “Majku svih bombi”, Rusi posjeduju “Oca svih bombi”, a u Republici Srpskoj vlada “Bombaš” svih “Bombaša”. Milorad Dodik.

Šta je sve taj slagao, ne bi, kada bi se na kamaru sve te neistine stavile, ni stotinu “Majki svih bombi” i još stotinu “Očeva svih bombi” mogli tu količinu uništiti. I to da se odjednom detoniraju.

2. 
“Bombaš” svih “Bombaša” trenutno je u “Minskom polju” sopstvene stranke, a nema dana da mu neko od njegovih ne postavi neku vrlo opasnu “Nagaznu minu”. Bilo da je riječ o blokadi “Alumine” (tri miliona gubitka dnevno), bilo da je riječ o neizboru Srđana Kondića za direktora Agencije za bankarstvo RS ili o Pobuni drvoprerađivača na Sokocu.

3.
Oko “Alumine” se tuku dvije Dodikove struje, a prodao ga je njegov omiljeni “utemeljitelj” Don Vito. 

Epilog ove tuče vrlo lako može da bude 1.400 radnika “Alumine” bez hljeba i još 2.000 komintenata, koji trenutno žive od te firme, bez posla. Preciznije - mrtav Zvornik.

Dodik ništa godinama nije preduzimao, iz “Birča” (kojem pripada “Alumina”), ukradeno je, prema riječima Zorana Tegeltije, milijardu maraka; Niko nije procesuiran, jer to Dodik nije dozvolio; Sada preostali interesi dolaze na naplatu. I to interesi koje je Dodik potakao.

4.
Budimo realni: “Pavgorda” i akciju “Dugovi UKIO” je odobrio/inspirisao Dodik; Kada se Dodik uplašio mogućih posledica prevare, izmakao se, a ostavio “Pavgorda” da potone. “Pavgord” je u akciju, koju je Dodik odobrio, spiskao dobrih 20 miliona KM. 

Kada je shvatio da ga je Dodik u zajedničkoj prevari izvarao, Gordan Pavlović, vlasnik firme “Pavgord”, odlučio je da povuče sve za sobom. I “Aluminu” i Zvornik, ako treba.

Jadan li je taj Dodik gdje je doveo i Zvornik i “Aluminu” i njene radnike. A i sebe.

5.
Ništa nije bolja ni druga strana, koja sada vodi “Aluminu”. Pisao sam o tome već. I oni su Dodikova služinčad i oni izvlače velike pare, od kraja januara do početka marta pola miliona KM, ali problem je veliki kada se lakeji otvoreno potuku, a plaća Narod. 

Poseban problem je što “Bombaš” sve slabije svojim “bombama” uspijeva sanirati brutalne obračune unutar SNSD-a, koji su svi, odreda, direktna posledica njegovih prljavih planova i još prljavijih poslova; Želje da se dočepa miliona, koje će njegovi podređeni izvući, a njemu donijeti u kešu. 

6.
Ukoliko računi ostanu blokirani, “Alumina” će izdahnuti, Zvornik biti satrven: Najveći krivac za to je Dodik, ostali su tek izvođači smrtonosnih radova.
Standardna postavka uništenja ovog entiteta.

Neka Dodik isplati “Pavgorda” iz svog džepa, jer bi konačno bio red da tikve, koje je sa njim sadio, puknu o njegovu, Dodikovu, glavu, a ne o narodnu.

7.
Odvratno mi je bilo slušati nedavne Dodikove prijetnje da će na “svaki novi Protest odgovoriti Kontramitingom”. 

U utorak, 18.04. o.g., Tačno u Podne, ima odličnu priliku za to.

U Sokocu je Protest, jer je po Dodikovom nalogu za direktora ŠG “Romanija” postavljen Rajko Bulajić, Kriminalac. Dodik je imenovanje dogovorio sa Kriminalcem Mirkom Čolovićem.

8.
Pobunio se narod, ali i dio SNSD-a, SDS, DNS - čitavo jedno poglavlje za Dodikovu “Crnu knjigu” nepodobnih sa kojima se Mafijaška frakcija te stranke, koju “Bombaš” predvodi, treba obračunati.

Na Sokocu se, u utorak, Tačno u Podne, ukoliko Bulajić ne bude “poništen”, očekuje 100 -150 kamiona i oko dvije do dvije i po hiljade ljudi.

9.
Izvanredna prilika za Kontramiting: Dodik, Čolović, Bulajić i Šljam koji ih podržava mogu doći na Traktorima. Da se zna ko je čiji.

Procjena MUP-a RS je da bezbjednosna situacija na Sokocu nije dobra, što daje još veću draž Dodikovom dolasku.

Nabrijani drvoprerađivači, Nabrijan i Dodik. Mogao bi i Mali Alek da pripomogne, preko Vaskršnjih praznika da “pripusti” svoje medije na Sokočane, Rogatičane, Paljane, Hanpjesačane… i sve one koji će u utorak Tačno u Podne blokirati magistralne puteve oko Sokoca, da bi odbranili pravo na goli život, koji Dodik hoće da im oduzme sa Čolovićem i Bulajićem.

10.
Ukoliko Dodik istraje na Bulajiću, u srijedu slijede još radikalnije mjere. Pa sve dan za danom…

Balvan Revolucija, stari srpski recept.

11.
Silno ću biti razočaran ako Dodik ne održi Kontramiting - samo što je obećao da hoće, ispašće Šmizla. Da ne kažem nešto karakterno teže.

12.
Nisam zaboravio ni neuspjeh sa Srđanom Kondićem - tu je Dodika “pomeo” Tegeltija. Toliko snažno da je Dodik taj događaj, u užem krugu, okarakterisao kao “državni udar”. Hibridni Tegeltija u Obojenom ataku na Agenciju.

Kad smo već kod Agencije i prenosa njenih nadležnosti na državni nivo, uopšte nije jasno zašto se iko zbog toga buni. Šta će nam Agencija kada nemamo domaće Banke. Ovo što se zove domaćim Bankama su samo “Bobar 2” i “Bobar 3”. 

Uopšte nije pitanje da li će propasti, već da li će se to desiti sutra ili za par mjeseci! Sapunica bankarske propasti. 

13.
Važno je da IT usluge idu kao na vatru.

14.
Ostanite sa mnom.