среда, 26. април 2017.

Nezvanično: "Pavgord" podnio zahtjev za deblokiranje "Alumine"?!

piše: Slobodan Vasković


Firma "Pavgord", kako nezvanično saznajem, uputila je Osnovnom sudu u Zvorniku podnesak, a pretpostavlja se da je riječ o zahtjevu da se odblokira račun  "Alumine".

Istina je da je dogovor o deblokadi postignut sinoć, a da li je "Pavgordov" podnesak i poštivanje dogovorenog, saznaćemo još tokom dana. 

Ukoliko je zaista o tome riječ, račun bi trebao biti deblokiran tokom dana, do kraja radnog vemena Suda.

"Pavgord" može, i nakon eventualne deblokade, ponovo račune "Alumine" blokirati kad god hoće.

"Pavgord" je 12.04. blokirao račune te firme.

Moji izvori tvrde da "Pavgordu" i Gordanu Pavloviću, vlasniku te firme, nisu učinjeni nikakvi kontraustupci zbog (moguće) deblokade računa, a povodom njegovih potraživanja od 155 miliona KM, koja su fiktivna.

Malo je realno da nije bilo ustupaka, jer je činjenica da je dolazak Pavlovića na pregovore u Vladu RS svojevrsno priznanje da bi se njegova potraživanja mogla u određenom trenutku proglasiti validnim.

Na tom sastanku, kako sam već objavio, premijerka Željka Cvijanović podržala je ulazak "Alumine"  u proces stečaja, jer u predstečajnom postupku nema blokada računa.

Takav stav Cvijanovićeva je iznijela na sastanku u Vladi RS, kojem su, osim nje, prisustvovali  Zoran Tegeltija, ministar finansija, ministar privrede Petar Đokić, Milorad Motika, šef UO "Alumine", stečajni upravnik firme "Birač" Lazo Đurđević, Zoran Stevanović, načelnik Zvornika i Gordan Pavlović, vlasnik "Pavgorda".
Zoran Tegeltija, ministar finansija, najavio je deblokadu računa, ali i pregovore sa Pavlovićem.


Moj izvor još navodi da Motika neće da popusti, da će UO "Alumine", 26.04., odbiti pregovore sa "Pavgordom", jer, kako je naveo, poslije presude Suda u Bijeljini, koja je bila u korist "Birča", "nemaju o čemu da razgovaraju".

Moj izvor navodi i da je premijerka Željka Cvijanović izričito protiv pregovora i da insistira na stečaju.Motika je istakao da  da je UO "Alumine" donio odluku da nema pregovora sa "Pavgordom", na šta mu je Tegeltija uzvratio: "Vlada preuzima pregovore sa Pavgordom, bićeš odblokiran".