четвртак, 13. април 2017.

Strah Režima od Protesta

piše: Slobodan Vasković

1.
Vrh Režima se prestravio nekoliko kamiona - šticara i dvjestotinjak okupljenih na protestu pred JP “Šume Srpske” u Sokocu, ogorčenih što je za direktora ŠG “Romanija” imenovan Rajko Bulajić, osoba sa 11 krivičnih prijava. 

2.
Risto Marić je nakon Pobune saopštio da Bulajić nije imenovan. 

Marić laže; Koliko juče, 12.04., Marić je zvao nekoliko puta Strahinju Baševića, v.d. direktora ŠG, da odmah preda dužnost Bulajiću.

Bulajić je 13.04. bio na sastanku u Banjaluci sa Marićem i drugim direktorima ŠG. I sa Kovertom koju je predao tamo gdje treba. 

Dan ranije Kovertirao je Čolović. Pola miliona. 

3. 
U Banjaluci su bili i drvoprerađivači, i oni sa Romanije, koji su Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović ultimativno stavili do znanja da oni neće trpiti Bulajića na čelu ŠG i da će, u tom slučaju, po sirovinu ići u Federaciju.

4.
Na sastanku su već znali da je novi protest zakazan za utorak, 18.04., kada bi desetine kamiona trebalo da blokiraju sve magistralne puteve oko Sokoca, ukoliko Bulajić pokuša da realizuje Rješenje direktorsko za koje Marić laže da ne postoji.

5. 
Najjača poruka i po Režim najopasnija jeste da Pobuna drvoprerađivača nije stranačka, već da su iz svih stranaka, pored onih nestranačkih. 

Pred JP “Šume RS” bili su i SNSD-ovi i SDS-ovi i DNS-ovi drvoprerađivači, jer im je dojadilo da ih reketiraju, uništavaju im firme, da otpuštaju radnike, da gledaju kako se na njihovoj grbači Ološ elita bogati, kako se Šume pretvaraju u Pustare i kako nestaje budućnost zbog nezasitog Šljama, poput Mirka Čolovića i njemu sličnih perjanica Režima…

6.
Utorak nije daleko - vidjećemo da li će se Dodik usuditi da istraje na Bulajiću; Marić je tu nebitan, on je tek puki izvršilac rušilačkih radova.

7.
Utorak i dani nakon njega pokazaće u kolikoj je mjeri Dodik talac Čolovića i Bulajića, kolika je mjera njegovog sopstvenog političkog jada, kada je doveden u situaciju da njime upravljaju desperadosi, manje-više javno i otvoreno ga ponižavaju Kovertiranim tvrdnjama; Prije toga SMS porukama uvredljivog sadržaja.

8.  
Dodik ima dva izbora: Da se, poražen, sakrije iza Laži Riste Marića ili da izigrava Nadšumara i naloži uvođenje Bulajića u direktorsku kancelariju, a zatim ode “na rakiju” sa drvoprerađivačima, tokom blokade magistralnih puteva!  

9.
U prvom slučaju rizikuje Čolovićev bijes, dalje sukobe u SNSD-u, koji bukte i javnu demonstraciju straha od Protesta.

U drugom slučaju, staviće se direktno u službu Šumske Mafije. 

Ima i treću varijantu: da pritiscima preko uskršnjih praznika pokuša poništiti utorak, ali koliko bi to bilo mudro, veliko je pitanje?!

Ne čini mi se to mnogo pametnim postupkom, jer jedno je prikrivati pucnjave, a sasvim drugo pritiskati ljude koji su svjesni da im se vrlo namjerno uništava egzistencija i pravo na rad i život.

Narod konačno postaje svjestan da mora da brani goli život, na koji nasrću bez milosti; I nije tu više bitno ko nosi koji dres; Običan svijet je direktno ugrožen, a svi dresovi su ionako poodavno tek izbucane krpetine.

10. 

Kako god, slučaj Pobune drvoprerađivača već je u potpunosti uspio: Pokazao je stvarno lice Režima; Onakvo kakvo je već 11 godina!