петак, 24. јул 2020.

Zoran Stevanović Gladni već 28 mjeseci pljačka 12.000 seoskih domaćinstava, na čemu je nezakonito zaradio 2,7 miliona KM

Zoran Stevanović Gladni
piše: Slobodan Vasković

1.
Zoran Stevanović Gladni, gradonačelnik Zvornika, nezakonito je inkasirao 2.688.000 KM u poslednjih 28 mjeseci, pljačkajući stanovnike Zvornika neustavnom i nezakonitom odlukom o naplati komunalnih usluga. 

2.
Ustavni sud Republike Srpske donio je, 15.07.2020., Odluku kojom je utvrdio da se član 21. stav 1, 2 i 3 Odluke o komunalnom redu na području Grada Zvornik (Službeni glasnik Grada Zvornika broj 3/18) nije u saglasnosti sa Ustavom RS i Zakonom o komunalnim djelatnostima (Službeni glasnik RS Broj 124/11 i 100/17).




3.
Odluka je donesena nakon što je Hadži Jovan Mitrović, predsjednik SNS RS, pred Ustavnim sudom RS pokrenuo inicijativu za ocjenjivanje ustavnosti i zakonitosti osporenog člana.

Jovan Hadži Mitrović
4.
Mitrović je osporio pred Ustavnim sudom RS obavezno plaćanje cijene odvoza komunalnog otpada iako nema zaključen ugovor o odvozu tog otpada, sa davaocem usluge, što je u suprotnosti sa Zakonom koji propisuje da se pružanje i korištenje komunalnih usluga mora vršiti na osnovu zaključenih ugovora imeđu korisnika usluga i davaoca tih usluga.


5.
Na prvi pogled reklo bi se da je riječ tek o pravosudnom nadmudrivanju, ali daleko je od toga, jer je Gladni, defakto, većinski vlasnik Komunalnog preduzeća Zvornik i dobar dio od otetih cca 2,7 miliona KM prelio se u njegove džepove.

6.
Nije to uopšte začuđujuće kada je Gladni u pitanju, jer ta nezasita švercerska prokletinja pljačka zvorničane godinama, pljačka budžet, a oteo je i niz vrlo unosnih koncesija. Pravi “patriota” po mjeri gangsterkih i ostalih narko organizacija u kojima ima jako dobre veze.

7.
Ono što je posebno važno naglastiti, Gladni naplaćuje komunalne usluge i po selima, odakle se nikada nikakav otpad nije odvozio.



8.
Ali, tako je to kada se Ljudski Otpad, što Gladni jeste, nađe na funkciji!

9.
Ukupno je 12.000 seoskih domaćinstava od kojih je Nezaista Kreatura otimala novac za nepostojeće komunalne usluge.

Komunalna usluga na mjesečnom nivou iznosi 8 (osam) KM po domaćinstvu.

Kada se 12.000 pomnoži za 8, mjesečno to iznosi 96.000 KM, što nije mala suma.

10.
Nakon što se tih 96.000 KM pomnoži sa 12 mjeseci, račun kaže da se na godišnjem nivou od stanovnika Zvornika iz seoskih područja otme nezakonito i protivustavno 1.152.000 KM; To je već popriličan komad za Gladna Usta Zorana Stevanovića i njegove sluge kojima daje mrvice sa svog umašćenog stola.


11.
Za proteklih 28 mjeseci komunalnog pljačkanja građana, Gladni je, sa satrapima, oteo 2.688.000 KM.

12.
Bitno je pojasniti kako je Gladni privatizovao Komunalno preduzeće, a da nije uložio niti pfeninga.

On je predstavnik državnog kapitala, a 40% procenata Komunalnog preduzeća vodi se na odborniku Jovanu Tomiću, zvanom Gemo, i poslaniku u Narodnoj skupštini RS Obrenu Markoviću, nadaleko poznatom Slugi Pokornom Zorana Nikad Sitog Stevanovića.

Obren Sluga Pokorni Marković
Gemo i Sluga Pokorni Obren imaju po 20 posto vlasništva. 

Jovan Tomić Gemo je ujedno i direktor Komunalnog preduzeća (“Vodoovd i Komunalije”).

Jovan Tomić Gemo
13.
Gladni ne prašta neplaćanje usluga koje njegovi komunalci ne pružaju; Ko mu svaki mjesec ne da osam KM, kako bi on, (osam po osam = pogača od 2,7 miliona KM), angažuje na utjerivanju dugova Komunalnu policiju.

14.
Komunalci obilaze redom seoska domaćinstva i prijete kaznama od 300 KM ukoliko neće da potpišu ugovor za punjenje džepova Gladnog.

Gladni i Goran Pisić
Šef komunalne policije je Stevanovićev vjerni sluga Goran Pisić, koji je spreman da, zajedno sa Gladnim, otme i zadnju marku svakom stanovniku Zvornika.