четвртак, 2. јул 2020.

Dodik&Lukač: Izbor novog direktora Policije pokazaće može li Dodik odbiti bar “pero” Lukaču; Milan Tegeltija nastavlja sa kriminalizacijom pravosudnih institucija; Vlado Babić, suvlasnik firme “Medietik” preko koje je ukradeno 6,7 miliona KM, pod Tegeltijinom zaštitom; Babić je pripadnik regionalne zločinačke organizacije za koju već dugi niz godina pere novac



Piše: Slobodan Vasković

1.
Raspisan je i drugi konkurs za izbor novog direkora Policije RS, jer je Darku Ćulumu istekao mandat.

2.
Izbor novog direktora Policije RS pokazaće pravi omjer snaga između Milorada Dodika i Dragana Lukača. 

3.
Dodik je ultimativno zahtijevao, u nekoliko navrata, od Lukača da na tu poziciju imenuje Sinišu Kostreševića, što je aktuelni ministar rezolutno svaki put odbio.

4.
Nedavno je došlo do oštrog verbalnog sukoba Dodika i Lukača upravo oko tog imenovanja, a kada je lider SNSD-a rekao Lukaču da će ga smijeniti, dobio je odgovor: “Pokušaj, ako možeš. Nisam ni ja repa bez korijena”!

5.
Lukačev odgovor bio je indirektna prijetnja Dodiku i nemali broj je onih koji smatraju da je javni obračun njih dvojice neminovan. 

Do tada, nastavlja se “igra živaca” u epizodi “izbor direktora Policije”!

6.
Ukoliko Kostrešević bude imenovan za diektora Policije, biće to težak poraz Lukača; Desi li se suprotno, onda je to i definitivna potvrda da Dodik nije više najvažnija politčka figura u RS; U najmanjem, nije jedina, već je i Lukač taj koji odlučuje o mnogo čemu i na koga Dodik nema nikakav uticaj.

Kostrešević
7.
Dodik insistira na imenovanju Kostreševića, kako bi, koliko toliko, povratio uticaj u MUP-u RS i onemogućio dalje jačanje Lukača koje je direktan produkt teške zloupotrebe institucije kojoj je na čelu.

8.
Lukačev glavni kandidat za direktora Policije se promijenio - To nije više Željko Spasojević, načelnik Uprave za policijsku podršku, već Borislav Šarić, načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

Boro Šarić
9.
Na Darka Ćuluma više niko i ne računa i nije ni u kakvim kombinacijama; Čak ni Lukač, koji je pokušao da ga nametne kao direktora SIPA; Pokušava taj beskičmenjak i dalje fingirati kako je glavni kandidat za poziciju direktora SIPA, ali od toga, kako stvari stoje, nema ništa.

Beskičmenjak Ćulum
10.
U SNSD-u su ga jednostavno prekržili, konstatacijom da nije “učinio ništa za njih”; Nakon toliko zataškavanja krivičnih djela, Ćulum je šutnut kao zadnje smeće, a bolji tretman nije ni zaslužio.

Milan Tegeltija
11.
Milan Tegeltija, šef VSTS, koji pokušava izvesti pravosudni puč i, montiranim optužnicama, lažnim svjedocima, brojnim drugim nezakonitim radnjama, ukloniti Ranka Debeveca sa pozicije predsjednika Suda, kako bi u potpunosti ovladao Pravosuđem BiH, nakon što sam detaljno rakskrinkao njegove podle namjere, nije prestao sa kriminalnim aktima.

12.

13.
Postoji i Treći Krak Tegeltijine prljave, podle, jezive platforme, o kom ću detaljno izvijestiti u narednih nekoliko dana.

14.
Tegeltija je svjestan da će, nakon što mu prestane mandat na čelu VSTS, završiti u zatvoru i sada to pokušava spriječiti instaliranjem ucijenjenih kadrova na čelne pozicije u Sudu BiH i UDT.


15.
Osim toga, dok mu ne istekne mandat, Tegeltija želi biti gospodar života i smrti, a ukoliko njegova Trokraka akcija, koja i dalje traje, bude uspješna, onda će on, definitivno, u potpunosti privatizovati Pravosudne institucije i pretvoriti ih u najjaču Zločinačku organizaciju u Regionu.

16.
I trenutno je dio pravosuđa, koji kontroliše Tegeltija, u potpunosti u službi kriminalaca, zločinaca, narko-kartela, a štite i ubice.

17.
Upravo zbog toga, Tegeltija čini sve da i drugostepeno bude oslobođen Dalibor Vrećo, postupajući tužilac u predmetu ubistva Davida Dragičevića, koji ne dozvoljava da se slučaj teškog zločina riješi i štiti ubice i njihove pomagače.

18.
UDT je vodio disciplinski postupak protiv Vreće u “slučaju Naerac”, u kojem je Vrećo, po dogovoru sa Tegeltijom i samim Naercem, doveo NN lice u sudnicu, koje se lažno predstavilo kao optuženi Naerac (u tom trenutku bio u ekstradicionom pritvoru u francuskom Versaju). NN lice je čak priznalo djelo; Sve to nije bilo dovoljno da Vrećo bude kažnjen, jer je imperativ da on ostane tužilac u slučaju ubistva Davida, kako se ne bi dozvolilo otrkivanje ubica.

zločinac Vrećo
19.
Tegeltija, koji će, prije ili kasnije, odgovarati za brojne zločine, Potkivanje, ali i za seksualne delikte, jer je funkciju predsjednika VSTS zloupotrebljavao kako bi podređene mu osobe iz pravosuđa prisiljavao na seksualne akte, zauzvrat ih nagrađujući kvalitetnim pozicijama, maksimalno štiti Vladu Babića, vlasnika kriminalne firme “Medietik”, preko koje je ukradeno, tokom pandemije, 6,7 miliona KM.

20.
Novac je jednostavno uzet, a za njega nije isporučeno ništa - nijedan od pedeset naručenih respiratora.

Vlado Babić
21.
Vlado Babić i njegov brat Željko suvlasnici su “Medietika” i trebalo je već da budu uhapšeni zbog pranja novca, zajedno sa Dejanom Kusturićem, direktorom Fonda zdravstva RS.

22.
Međutim, Tegeltija, uz pomoć Miodraga Bajića, šefa Posebnog odjeljenja RJT i nekolicine visokih funkcionera MUP RS, sprečavaju njihovo hapšenje.

Tegeltija ne dozvoljava Tužilaštvu BiH da preduzima bilo kakve konkretnije istražne radnje protiv Babića, dok Bajić lažira istragu.

Miodrag Bajić
Iza Babića stoji direktno Ranko Škrbić, a sam Vlado Babić bitan je član velike međunarodne kriminalne organizacije, za koje pere novac i još štošta već godinama. 

Upravo uz pomoć te zločinačke organizacije Babić pokušava da falsifikuje dokumente, “opravda” ukradenih 6,7 miliona KM i spase sebe i Kusturića zatvora.
(nastaviće se)