понедељак, 6. јул 2020.

Nagrada za Zločin: Milan Tegeltija definitivno oslobodio Vreću odgovornosti za kriminalno djelo u slučaju “Naerac” i još jednom direktno potvrdio da je jedan od ključnih zaštitnika ubica Davida Dragičevića i Dženana Memića

Pravosudno podzemlje: Milan Tegeltija I Dalibor Vrećo

Piše: Slobodan Vasković

Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, uspio je i drugostepeno osloboditi odgovornosti, disciplinske, tužioca-kriminalca Dalibora Vreću, sa kojim je zajedno losmislio, potom i lažirao slučaj “Nareac”, potvrđeno mi je iz obaviještenih izvora.

Ova presuda drugostepene Komisije VSTS, tijela čiji je Tegeltija predsjednik, definitvno potvrđuje da pravosuđe u BiH više ne postoji i da je u potpunosti u rukama Zločinačkih organizacija, koje stoje iza Tegeltije i Pravosudne mafije koju on lično predvodi.

"Kada je u pitanju postupak protiv Dalibora Vreće, tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, prvostepeni disciplinski postupak je okončan na način da je disciplinska tužba Ureda disciplinskog tužioca odbijena. Na Odluku Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH Ured disciplinskog tužioca je blagovremeno izjavio žalbu, o kojoj je odlučivala Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH. Odluka drugostepene disciplinske komisije je u fazi izrade nakon čega će ista biti otpremljena strankama u postupku", odgovoreno mi je iz VSTS 22.06. ove godine.

Moji izvori tvrde da je Odluka Drugostepene komisije potvrdila onu Prvostepene - Vrećo je oslobođen. 

Umjesto da Vrećo odgovara, zajedno sa sudijama Veljkom Krejićem i Branislavom Maletićem, i disciplinski i krivično, jer su u sudnici lažirali optuženog, dovodeći umjesto njega NN lice, Vreći je Tegeltija omogućio da se nastavi baviti tužilačkim poslom; Preciznije, da nastavi raditi za ubice Davida Dragičevića.

Protiv Krejića i Lateića se još uvijek vodi disciplinski postupak.

David Dragičević, otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen,
Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.
Vrećo je postupajući tužilac u tom predmetu i već punih 26 mjeseci ne dozvoljava bilo kakvu ozbiljniju istragu; Štaviše, lično sprečava privođenje i pritvaranje ključnih saučesnika u likvidaciji, poput Đorđa Rađena, koji je, kako bi se prikrilo Davidovo ubistvo, lažno prijavio pljačku kuće, 18.03.2018.

Te noći Dragičević je otet, kasnije mučen i ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas.

U ubistvu su učestvovali pojedini pripadnici policije, a Dragan Lukač, Ministar unutrašnjih poslova RS, ne prestaje sa progonom, privođenjem i napadima na sve one koji i danas zahtijevaju istinu o ubicama.

Lukač sadistički progoni sve te osobe preko svojih pretorijanaca, a MUP RS je postao njegova privatna Zločinačka organizacija, kao što je Pravosuđe BiH  Tegeltijina.

Dragan Lukač
Oslobađanjem Vreće, Tegeltija je direktno stao u zaštitu ubica i odobrio sve Vrećine dosadašnje opstrukcije u rješavanju zločina teškog ubistva.

Samim tim nisu iscrpljene sve pravne mogućnosti za teško kažnjavanje i Tegeltije i Vreće, jer to što su počinili jeste teško krivično djelo; preciznije dva - oslobađanje Vreće i lažiranje suđenja Naercu.

Ta djela neće brzo zastariti i važno je nastaviti insistirati na njihovom krivičnom gonjenju i kazni, najvećoj mogućoj što se može izreći.

Tegeltija je oslobađanjem nedostojnog tužioca, nečovjeka i monstruma Vreće nastavio svoj zločinački niz na čelu VSTS, čvrsto i dalje vjerujući da je iznad Zakona. Tako i djeluje, ali će, prije ili poslije, doći pod udar Zakona, jer pozicija predsjednika VSTS nije za njega rezervisana doživotno.

Dženan Memić, preminuo 15.02.2016., nakon napada 08.02.2016.
Ranije se Tegeltija svrstao na stranu onih koji štite ubice Dženana Memića, imenujući Dalidu Burzić, koja je opstruisala istragu o zločinu teškog ubistva, za sudinicu Suda BiH. Memić je preminuo 15.02.2016. od teških povreda zadobijenih u napadu 08.02.2016.

U nastavku nekoliko tekstova u kojima su svi detalji brutalnih zločina koje su počinili i čine ih i dalje Milan Tegeltija i Dalibor Vrećo.   

Pravosudni Kartel: Milan Tegeltija zajedno sa tužiocem-kriminalcem Vrećom osmislio i sproveo lažirano suđenja Draganu Naercu i zato čini sve da Vreću oslobodi odgovornosti; “Slučaj Naerac” direktan je dokaz o čvrstim vezama Tegeltije sa najopakijim zločincima (22.06.2020.g)


Piše: Slobodan Vasković

1.
Milan Tegeltija, predsjednik VSTS BiH i Šef pravosudnog Kartela, zajedno sa tužiocem-zločincem Daliborom Vrećom osmislio je i realizovao lažirano suđenje Draganu Naercu, potvrđeno mi je iz nekoliko nezavisnih izvora.

2.
Upravo zbog toga, Tegeltija čini sve da oslobodi Vreću bilo kakve odgovornosti za ovaj zločion bez presedana, čak i u pravosuđu BiH; Pravosuđu koje je Milan Tegeltija pretvorio u sopstvenu zločinačku organizaciju.

3.
Tegeltija je u vrijeme činjenja ovog zločina bio na funkciji predsjednika VSTS. 

Sve vrijeme osmišljavanja i realizacije kriminalne akcije bio na “vrućoj” liniji i sa Naercem i sa Vrećom, što je rezultovalo nevjerovatnim oslobađanjem Naerca, tvrde moji izvori.



4.
Ono što ovaj opaki čin čini monstruoznim jeste činjenica da je njegov epilog u vremenu nakon toga, prouzrokovao niz teških kriminalnih akata, što je Tegeltiji odlično poznato i što ga lično uvezuje sa najopasnijim zločincima sa područja BiH, koji djeluju u zemlji, ali i širom Evrope.

5.
Tegeltija i Vrećo, uz pomoć sudija Veljka Krejića i Branimira Maletića organizovali su lažno suđenje 28.04.2017. godine, na kojem se nije pojavio Naerac, već su doveli NN osobu koja je čak priznala krivicu i kojoj je presuđeno šest mjeseci uslovne kazne.



6.
U vrijeme suđenja, u Osnovnom sudu u Gradišci, Nareac se nalazio u ekstradicionom pritvoru u Versaju, jer su ga vlasti Francuske uhapsile na osnovu Interpolove potjernice, raspisane po nalogu suda u Gradišci. 

Nakon izricanja “presude” NN licu, 03.05.2017. godine, potjernica je povučena, a Naerac u Francuskoj pušten na slobodu.



7.
Naerac, jednostavnije rečeno, nije mogao biti na dva mjesta istovremeno, a vlasti Francuske su BiH poslale dokumente kojima se potvrđuje da je Naerac, u vrijeme “suđenja” u Osnovnom sudu u Gradišci, fizički bio u pritvoru u Versaju.

Čekanje ovih dokumenata iz Francuske, koji su traženi na ahtjev VSTS, za cilj je imalo odugovlačenje disciplinskog procesa protiv Vreće.

8.
Nakon što sam prije dvije godine otkrio ovu tešku kriminalnu pravosudnu akciju, Tegeltija čini sve da zaštiti Vreću, jer tako štiti i sebe.



9.
Upravo zbog toga je prvostepena Disciplinska komisija VSTS, koja se bavila slučajem “Naerac”, po Tegeltijinom diktatu, oslobodila Vreću

“Poštovani gospodine Vaskoviću,
 vezano za Vaš upit, želimo da Vas obavijestimo o sljedećem:
 Protiv Veljka Krejića, predsjednika Osnovnog suda u Gradišci i sudije Branimira Maletića, sudije u Osnovnom sudu u Gradišci postupak pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je u toku.



Kada je u pitanju postupak protiv Dalibora Vreće, tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, prvostepeni disciplinski postupak je okončan na način da je disciplinska tužba Ureda disciplinskog tužioca odbijena. Na Odluku Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH Ured disciplinskog tužioca je blagovremeno izjavio žalbu, o kojoj je odlučivala Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH. Odluka drugostepene disciplinske komisije je u fazi izrade nakon čega će ista biti otpremljena strankama u postupku”, odgovoreno mi je iz Ureda disciplinskog tužioca u vezi sa suđenjem Vreći.

10.
Vrlo teško je povjerovati da Tegeltija nije dao sve od sebe kako bi i drugostepena Disciplinska komisija oslobodila Vreću, jer njega Vrećo po ovom osnovu “ima u džepu”. Slično bi se, izvan svake razumne sumnje, moglo dogoditi i sa sudijama Krejićem i Maletićem, kojima je odgođeno ročište što se trebalo održati 18.06. ove godine.

11.
Vrlo je bitno navesti razloge zbog kojih je Vrećo oslobođen krivice; Kao ključni argument navedena je činjenica da su sudije morale legitimisati i znati da li se pred njima nalazi optuženi ili ne, a da to Vrećo nije morao.

Kao dokaz tome navedeno je da Vrećo nije od početka bio postupajući tužilac u slučaju Naerac, već je to bila Snježana Živković.

12.
Razlozi zbog kojih je Vrećo oslobođen su apsolutni idiotizam i svjedoče koliko daleko je spreman ići Tegeltija da bi zaštitio sopstvene kriminalne radnje.

Prije svega, Vrećo je zamijenio Živkovićevu da bi mogao, po Tegeltijinom nalogu, izvesti kriminalnu akciju.

13.
Druga, još bitnija činjenica, jeste da je Vrećo morao znati da se sudi NN licu, Lažnom Optuženom, odnosno da on, kao tužilac u postupku, traži kaznu za NN lice, a ne za Naerca, iz prostog razloga što je u tužilačkom spisu imao sliku Naerca, koji je uhapšen zbog nasilništva, a imao je i, tada još uvijek, raspisanu Interpolovu potjernicu.

U spisu predmeta morala je postojati kopija dokumenta, jer je raspisana potjernica.

14.
Nema nikakve dileme da je Vrećo znao da se ne sudi Narecu, kao što nema nikakve dileme da je sve osmislio Tegeltija. 

15.
Nema nikakve dileme da je Tegeltija kriminalac vrlo vrlo velikog kalibra i da je spreman na svako zlo - do naloga za fizičke udare na one koji mu smetaju; To nije nikakvo iznenađenje, jer se radi o beskarakternoj, brutalnoj, patološkoj osobi, spremnoj na sve samo da bi opstao. 

Uostalom, kako vrijeme bude prolazilo na površinu će isplivati još brojni Tegeltijini teški zločinački postupci, kao i njihove teške posljedice. 

16.
Druga stvar zbog koje je Tegeltija morao da učini sve da oslobodi Vreću, jeste što je potonji postupajući tužilac u slučaju teškog ubistva Davida Dragičevića i što opstruiše istragu tog zločina duže od 26 mjeseci, iako se sve zna, kao što se zna da su u zločinu učestvovali i pojedini pripadnici policije. 



17.
Tegeltijin zadatak je da štiti ubice i saučesnike, što i čini štiteći Vreću.

Kartel Milana Tegeltija je nezavisan centar kriminalne moći koji galopirajući razara BiH; Tegeltijin Kartel oslobodio kriminalca-tužioca Vreću kako bi mogao nastaviti da skriva ubice Davida Dragičevića i njihove saučesnike (20.06.2020.)


Piše: Slobodan Vasković

1.
Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, i pravosudna mafija koju je inkorporirao u pravosudne institucije BiH, oba njena entiteta, svih kantona i Distrikta Brčko, najmaligniji su dio države i na odličnom su putu da je potpuno razore. Čine to galopirajući.

2.
Zločinačka, u punom smislu te riječi, grupacija okupljena oko Tegeltije, kojoj je on nesporni Šef, poodavno je postala potpuno nezavisan centar kriminalne moći koji teško zloupotrebljava pravosudne funkcije zbog lične koristi i promocije sopstvenih političkih favorita.

3.
Bilo bi netačno navesti da krivicu za ovakvo stanje snose samo Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović, koji preko raznoraznih tegeltija imaju vrlo bitan i veliki uticaj na odluke takozvanih pravosudnih organa; Podjednaku, ako ne i veću krivicu snosi Međunarodna zajednica - Zapad, koji finansira zločinački Tegeltijin Kartel, ali i Rusija koja podržava sve kriminalne akte njegovog Ganga.


4.
BiH rastura šestorka, a ne trojka: To su Izetbegović, Čović, Dodik, Tegeltijin Kartel, Zapad i Rusija. U to nema nikakve dileme, jer svi oni dogovaraju i pregovaraju sa Tegeltijinim Kartelom oko slučajeva koji su u fokusu njihovog trenutnog interesa.


5.
Tegeltija je beskrupulozni, maliciozni, arogantni, brutalni, bezočni, poluobrazovani primitivac-kriminalac koji spremno štiti ubice, organizatore ubistava, izvršioce najtežih krivičnih djela i nedodirljiv je za razliku od svih ostalih - Izetbegović, Čović, Dodik bar se pojavljuju na izborima, ambasadori stranih zemalja odgovorni su svojim Vladama; Samo Tegeltija ne polaže račune nikome i radi šta hoće, kako bi ostvario što veću moć i prigrabio što veće bogatsvo. 

U tom - šta hoće - nalazi se i montiranje slučajeva, oslobađanje optuženih za ratne zločine za novac, oslobađanje kriminalaca svih kalibara za pare, zaštita ubica, njihovih saučesnika, gaženje po leševima koje je izvanredno plaćeno, oslobađanje i neprocesuiranje teških privrednih pljački i prevara, nedozvoljavanje procesuiranja monstruma koji su zloupotrijebili pandemiju kako bi se obogatili, što je direktan atak na zdravlje stanovništva…

6.
Među Tegeltijinim zlodjelima je čak i zloupotreba položaja za seksualno iskorištavanje podređenih mu službenica, o čemu postoje čvrsti dokazi; Kao nagrada za seksualne usluge, Tegeltijinim seksualnim robinjama slijedi napredovanje u službi uz jedan uslov - slijepa poslušnost.


7.
Mnogo, premnogo, je dokaza Tegeltijinog monstruoznog zločinačkog rada. 

Jedan od njih je i oslobađanje tužioca-kriminalca Dalibora Vreće, kako bi se efikasno, preko tog nečovjeka i zlikovca, nastavilo sa opstrukcijom istrage zločina teškog ubistva Davida Dragičevića.

8.
Vrećo već 27 mjeseci ne dozvoljava bilo kakav pomak u istrazi oko ubistva Davida Dragičevića, koji je otet 18.03.2018. godine, potom mučen i ubijen, da bi njegovo tijelo bilo pronađeno kraj Vrbasa 24.03.2018. godine.

David Dragičević, otet 18.03.2018., mučen, ubijen; Tijelo pronađeno 24.03.2018.
Nagrada za opstrukcije u istrazi ubistva Dragičevića, koje je činio i čini Vrećo je oslobađajuća presuda pred prvostepenom Disciplinskom komisijom VSTS za njegovo kriminalno djelovanje u poznatom “slučaju Naerac” o čemu sam detaljno pisao. I o čemu su vlasti Francuske dostavili VSTS-u dokumente koji nesporno dokazuju da je Vrećo u vom slučaju počinio teško kriminalno djelo.

9.
Istina, Ured disciplinskog tužioca žalio se na odluku prvostepene Disciplinske komisije, ali to je samo forma - Vrećo će biti oslobođen, uprkos nedvosmilenim dokazima da je počinio kriminalno djelo, kako bi mogao da završi neljudski posao skrivanja ubica Dragičevića i njihovih pomagača, među kojima su i pojedini pripadnici policije RS.



10.
Postupajući na ovaj način, Tegeltija se direktno stavio u službu ubica Davida Dragičevića i nastavio da ih štiti, što i čini još od marta 2018. kada je nevini mladić surovo likvidiran.

11.
Štiteći Dalidu Burzić, koju je unaprijedio u sudiju Suda BiH, Tegeltija štiti i ubice Dženana Memića.


Dženan Memić, preminuo 15.02.2016., nakon što je 08.02.2016. brutalno pretučen
Memić je 08.02.2016. brutalno pretučen palicama, zbog čega je preminuo 15.02.2016. godine.

Na godišnjicu njegove smrti, 14.02.2019., Dalida Burzić, koja je ubistvo Memića, što je zločin bez presedana, prekvalifikovala u stradanje u saobraćajnoj nesreći, imenovana je za sudiju Suda BiH.



Ova užasna činjenica svjedoči, sama po sebi, koliko Tegeltija i njegov Kartel sebe smatraju nedodirljivim, ali i o kavim Neljudima i Monstrumima je riječ.  

Slučaj Naerac   

Bilo je pravo umijeće osloboditi Dalibora Vreću, kriminalca i zločinca, u “Slučaju Naerac” i takvo što mogao je učiniti samo Milan Tegeltija! 



Suđenje tužiocu OJT Banjaluka Daliboru Vreći pred Disciplinskom komisijom VSTS počelo je krajem januara 2020. godine.

Kancelarija disciplinskog tužioca podnijela je disciplinsku tužbu protiv Vreće, te sudija Veljka Krejića i Branimira Maletića sredinom novembra 2019. godine, jer su lažirali suđenje Draganu Naercu, tako što su umjesto optuženog u sudnicu doveli NN lice, pa potom izrekli "presudu".

Krejiću i Maletiću još uvijek nije izrečena presuda, za razliku od Vreće koji je prvostepeno oslobođen.

Zahvaljujući ovoj pravosudnoj prevari Naerac je iz ekstradicionog pritvora u Versaju (Francuska) pušten na slobodu i nije izručen BiH.

Navedena trojka nije samo počinila težak disciplinski prekršaj, već i krivično djelo, tako da bi, osim definitivnog uklanjanja iz pravosudnih institucija, morali biti procesuirati i zbog krivičnih djela koja su počinili. Ali ništa od toga dok Tegeltijin Kartel haraju pravosuđem.

Slučaj Naerac: UDT podnio disciplinsku tužbu protiv Vreće i sudija Krejića i Maletića zbog kriminalnog djelovanja u "slučaju Naerac" (19.11.2019.)

piše: Slobodan Vasković

1.
"Ured disciplinskog tužioca VSTV-a je okončao istragu u predmetu iz Vašeg upita i podnio disciplinsku tužbu protiv predsjednika Osnovnog suda u Gradišci Veljka Krejića, sudije Osnovnog suda u Gradišci Branimira Maletića i tužioca Okružnog tužilaštva u Banja Luci Dalibora Vreće, zbog disciplinskih prekršaja propisanih članom 56. odnosno 57. Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine", odgovoreno mi je iz te institucije na upit kada će se okončati istraga protiv Dalibora Vreće i navedenih sudija o njihovom učešću u kriminalnom aktu u "Slučaju Naerac".

2.
Podnošenjem disciplinske tužbe UDT-a VSTS je trebalo da otpočne proces uklanjanja Dalibora Vreće iz pravosuđa BiH, zbog kriminalnih djela koja je počinio, ali ga je Tegeltija spasio. 




Vrećo je postupajući tužilac u predmetu zločina teškog ubistva Davida Dragičevića u kojem opstruiše istragu kako se ne bi došlo do počinilaca likvidacije.

3.
Disciplinski tužilac podigao je tužbu protiv Dalibora Vreće, tužioca OJT Banjaluka, sudije Branislava Maletića, kao i protiv Veljka Krejića, predsjednika Osnovnog suda u Gradišci, jer su lažirali suđenje Draganu Naercu, 24.04.2017. godine.

(Ovu kriminalnu prevaru sam otkrio i objavio sve dokumente o njoj 24.09.2018.).

4.
Potvrdili su to dokumenti iz Francuske, poslati na zahtjev Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS, koji svjedoče da je Vrećo doslovno lažirao optuženog u “slučaju Naerac”, a Maletić i Krejić bili saučesnici u tom nedjelu.

Dokumentima se potvrđuje da je Naerac bio u ekstradicionom pritvoru u tamošnjem gradiću Versaju u isto vrijeme kada mu je suđeno u sudu u Gradišci, što je praktično nemoguće. (vidi dodatak). 

Sud u Gradišci
5.
Sudija je bio Branislav Maletić je, prema zakonu, morao utvrditi identitet optuženog, što on nije učinio.

6.
Isto se odnosi i na Krejića, predsjednika Osnovnog suda Gradiška, koji je raspisao međunarodnu potjernicu za Naercem. 

Kada određena zemlja izruči traženo lice, ono se vodi kod predsjednika Suda koji je raspisao potjernicu i pred njim se izjašnjava o krivici; Ukoliko se izjasni krivim, tada ga predsjednik Suda prosleđuje nadležnom tužiocu i slijedi izricanje kazne; Ukoliko se izjasni da nije kriv - počinje suđenje.

7.
Jasno je da je Krejić, zajedno sa tužiocem Vrećom i sudijom Maletićem bio u dosluhu i da su njih trojica, djelujući kao organizovana zločinačka grupa, lažirali suđenje Naercu u Gradišci, dok se on nalazio u eksradicionom pritvoru u francuskom gradiću Versaju.


Presuda lažiranom Naercu
8.
Koliko duboko je Vrećo, zajedno sa sudijama Krejićem i Maletićem, zagazio u kriminal svjedoči i podatak da je NN lice, koje je Vrećo doveo na suđenje (24.04.2017.) kao zamjenu za Naerca, čak dalo izjavu, prihvatilo nagodbu i dobilo šest mjeseci pritvora. To je za direktnu posljedicu imalo puštanje Naerca iz ekstradicionog pritvora u Versaju.

Prije toge je NN lice, sasvim vjerovatno, "dalo" izjavu i Krejiću i "prihvatilo" krivicu.

9.
Sva trojica su počinili krivično djelo i morali su krivično odgovarati zbog ovog nedjela (članovi 347 i 376 Krivičnog zakona RS), ali tegeltija je spasio Vreću, pa ni Krejić niti Maletić ne treba da brinu. 
 “Slučaj Naerac” - Dokumenti

Gradiška
1.
Dalibor Vrećo je bio tužilac u ovom predmetu, a Dragan Naerac je optužen da je 06.04.2006. godine “fizički zlostavljao Aleksandra Grubešića”, kojeg je nakon toga i opljačkao. 

2.
Prije nego ga je opljačkao, prijetio je da će ga ubiti, bo ga sabljom i maltretirao na razne druge načine.

3.
Naerac je, potom, pobjegao u Francusku.

4.
Osnovni sud u Gradišci 01.08.2016. godine donosi Naredbu o raspisivanju međunarodne potjernice za Naercem, a Interpol BiH je odmah prosleđuje Francuskoj.

5.
Francuske vlasti obavještavaju organe BiH 10.02.2017. godine da je Naaerac uhapšen i da se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za Koordinaciju policijskih tijela BiH, 10.02.2017. godine navodi da su od Interpola zaprimili obavijest da je taj dan Dragan Naerac uhapšen na području Francuske. 


Obavještava o tome Ministarstvo pravde BiH i Osnovni sud u Gradišci.

6.
Od Ministarstva pravde zahtijeva da uputi hitnu molbu za izručenje Naerca iz Francuske, jer bi po zakonu zbog djela koje je počinio mogao biti presuđen na deset godina robije.

7.
Iz Ministarstva pravde 14.02.2017 upućuju dopis Osnovnom sudu u Gradišci da je Naerac uhapšen u Francuskoj i traže se hitno dokumenti za zahtjev za ekstradiciju.


8.
Prizivni Sud Grada Versaja 06.04. upućuje advokatu Naerca poziv na ročište koje će se održati 27.04.2017. godine, iz čega je jasno da je Naerac u ekstradicionom pritvoru.



9.
Međutim, umjesto dokumenata za ekstradiciju, 28.04., u Osnovnom sudu u Gradišci organizuje se lažno suđenje Naercu, na kojem se fingira da je i optuženi Naerac prisutan, iako je on u tom trenutku u ekstradicionom pritvoru u Francuskoj u gradu Versaj.

10.
Dalibor Vrećo, kao postupajući tužilac, zna da je isti u ekstradicionom pritvoru u Francuskoj u gradu Versaj, ali se ponaša kao da je Naerac u sudnici. 

11.
Vrećo to radi sve u dogovoru sa zaštitnicima Naerca, Naercem, ali i sudijom Branimirom Maletićem.

Iako Naerca nema, Vrećo učestvuje u postupku  kao da je tu, a u presudi, napisanoj, 03.05.2017. godine, čak se navodi i izjava “prisutnog” Naerca.

12.
“Optuženi na pretresu održanom 27.04. priznaje krivnju za djelo koje mu se stavlja na teret. Krivnju je priznao dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem upoznat sa posljedicama vezanim za imovinskopravni zahtjev i troškove postupka”, navodi se u presudi, kojom je Naerac presuđen na šest mjeseci zatvora.


13.
Kako je Naerac mogao navedeno izreći u sudnici u Gradišci, kada je u tom trenutku bio u ekstradicionom pritvoru u Versaju, Francuskoj? Nikako. Sve je lažirano, a u lažiranju je učestvovao Dalibor Vrećo, koji je prihvatio donešenu presudu.


14.
Nevjerovatna je drskost, bezobrazluk, poniženje pravosudnih institucija u kojem su učestvovali Vrećo i sudija Maletić. To je ujedno i svjeočanstvo da je pravosuđe potpuno trulo i da njime vladaju kriminalci.

Naravno, Naerac je mogao da plati ovakvu izrečenu kaznu i da ne ide u zatvor, što je on i učinio.

15.
Nakon ovakve presude, Sud u Gradišci je donio Naredbu o obustavii potjernice za Naercem i on je u Versaju pušten na slobodu.



Osnovni sud u Gradišci, 01.06. obustavlja potjernicu, jer je “lice pristupilo Sudu” 28.04.2017. godine. Kakva laž.

Direkcija za Koordinaciju stavlja van snage potjernicu. 

16.
Iz Ministarstva pravde Francuske 02.06.2017. traži se objašnjenje o “slučaju Naerac” i obavještavaju organe BiH da su sljedeće saslušanje u vezi sa pitanje ekstradicije  zakazali za 27.06.2017. godine. 


Nakon lažiranog suđenja u Gradišci, upućivanja dokumenata koji su, defakto, falsifikovani, jer Naerac nije bio prisutan na procesu, sud u Francuskoj ga je pustio na slobodu.

17.
Ukoliko Vrećo ne završi u zatvoru nakon sveg zla i zločina koje je počinio, onda je definitvno da je pravosuđe u potpunosti u rukama Zločinačkih organizacija koje ga koriste kao alatku za čišćenje kriminalnih djela koja su počinili i čine - od nasilništva, pljački, pa do ubistava!