понедељак, 6. јул 2020.

Opasni Zli “Struka” Klovnovi: Dodikovi “očinski” savjeti o zaštiti pljačkaša, jer to čine u “ekstremno teškim uslovima”; Sipa na respiratrorima, sa tendencijom pogoršanja “zdrvastvenog” stanja



Piše: Slobodan Vasković

1.
Pandemija je eksplodirala u BiH i pokazala da je “Struka”, koju čine, Milorad Dodik-Bakir Izetbegović-Dragan Čović, njihove idiotske rigidne, logorske, neljudske mjere, kombinovane sa podilaženjem narodu, pomnožene sa epidemijom populizma, direktno negativno uticale na zdravlje staniovništva; Što njima ni najmanje ne smeta da se i dalje drže daleko od svake odgovoronosti, političke, ljudske i mirno posmatraju kako stanovništvo nastavlja da strada.

2. 
Nema tu ni “d” od državnika, a ni “č” od čovjeka - njihove politike su isključivo usmjerene na zaštitu ličnih pozicija, sve izvan toga ih ne interesuje.

Za zaštitu ličnih pozicija (čitaj ogromnih finansijskih interesa) spremni su žrtvovati i zdravlje naroda, što su i učinili; Da je drugačije, danas ne bi imali stotine novozaraženih na dnevnom nivou i četiri mjeseca nakon početka napada virusa država bila u situaciji da niko nema pojma kako se izboriti sa pošasti koja hara.

3. 
Pokušaji da se sve svali na “neodgovornost naroda” vrhunac su bezobrazluka, drskosti, potpunog nedostatka empatije i bilo kakve ljudskosti, jer nije narod vodio borbu protiv virusa, donosio mjere, išao “dugim cijevima” na koronu, uvodio poiicijski člas, pa sve to odjednom naglo popustio, insistirajući na lažnoj mantri - nema mjera, nema ni korone - već su to radile vlasti, koje vodi Trojka, izbezumljena od moći i nepodnošljive lakoće otimanja para, gdje god se to može.

4.
Budući da je priličan broj zaraženih u Narodnoj skupštini, sasvim sigurno i ostalim parlamentima u BiH, nejasno je zašto “Tri Stručnjaka” ne definišu ko je kriv za oboljele pripadnike ergele iz njihove “odgovornih” klijentelističkih mreža, jer oni su, u Feudalnom sistemu koji vlada u BiH (Tri Feuda) samoizdignuti iznad naroda i zakona i predstavljaju palanačku poluinteligentu kvaziletu, koja je za sebe, nezvanično, tvrdila da je i iznad korone?! Da nije “neodgovorni” narod?!

“Struka” bi to trebala da saopšti javnosti, ali ćute kao zaliveni, jer se ispostavlja da nisu, zajedno sa poltronima i ulizicama, nadljudi, već, što je notorno, neljudi! 

5.
Milorad Dodik, onako “očinski”, za N1 izjavi (02.07.o.g.) kako period pandemije “ne bi trebao biti predmet istraga vezano za javne nabavke medicinske opreme s obzirom da su bili ekstremno teški uslovi za nabavku iste”.

6.
Zaista je bilo teško kriminalnoj firmi “Medietik” uzeti poklonjenih 6,7 miliona KM, ”u ekstremno teškim uslovima”, za koje nisu isporučili još uvijek nijedan jedini od 50 naručenih respiratora.

Firma koja je u vlasništvu Vlade i Željka Babića, od kojih je potonji muž Ane Trišić Babić, Dodikove savjetnice, oprali su te pare preko Švajcarske, zajedno sa Rankom Škrbićem, Dodikovim kumom, Grobarom zdravstva RS, “u ekstremno teškim uslovima” i, ako bi bilo po Dodikovom, trebalo bi ih nagraditi sa još, najmanje, sedam miliona KM, koliko su se “ekstremno napatili”.

7.
Pomenuta Dodikova izjava je vrlo ekstremno svjedočanstvo o njegovoj beskrupuloznosti i spremnosti da zaštiti pljačkaše.

8.
Ništa drugačije ne “promišljaju” ni Čović niti Izetbegović, kao ni njihove sluge iz Tužilaštva BiH, koji nikako da počnu ozbiljnije da se bave prljavim, monstruoznim, neljudskim pranjem 6,7 miliona KM, koji su oteti, umjesto da su upotrijebljeni za nabavku opreme kojom će se pomoći stanovništvu.

9.
Zato su Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, članovi Predsjedništva BiH, povećali budžet Tužilaštva BiH, koje je, najblaže rečeno, više kriminalna organizacija, nego što je institucija, za 430.000 KM, dok su smanjili budžet Suda BiH za 732.000 KM.

Tužilaštvo BiH zaista u “ekstremno teškim uslovima” ekstremno ne radi ništa; Jedino Potkivanje i dalje funkcioniše.

10.
Predlagač budžeta Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH, izvrsno je ovaj dio budžetskih stavki iskoordinisao sa Milanom Potkovanim Tegeltijom, koji po svaku cijenu želi ukloniti predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca, te Glavnu dispiplinsku tužiteljku Alenu Kurspahić i njenog zamjenika Mirzu Hadžiomerovića, što sam detaljno opisao. 

11. 
Interesantno je da ni Sipa, iako nedeljama imaju napisan zahtjev, ne izuzima dokumentaciju iz Fonda zdravstva RS (nisu to učinili do 03.06.), odakle je počišćemo “u ekstremno teškim uslovima” 6,7 miliona KM, što već ukazuje na vrlo vrlo ozbiljnu tendenciju da se sav taj narodni novac ostavi kriminalcima Babićima, Dejanu Kusturići, direktoru Fonda, i njihovim patronima, jer su “zaslužili” koliko su se borili protiv pandemije i doveli državu i stanovništvo u stanje potpunog haosa. 

Očito je da i Sipa ima dvostruke “respirator aršine”, Ali i da je ta, donedavno jedina policijska agencija koja je zaista nešto radila, na respiratoru; Kako stvari stoje, teško da će zadugo biti skinuti sa njega i da su prognoze za njih sve crnje i crnje. 

12.
Bez ikakvog ustezanja može se konstatovati da su zdravstveni sistemi u cijeloj BiH potpuno razoreni i da malo šta mogu bilo kome pomoći, iako su zdravstveni radnici, ogroman broj njiih, učinili sve od sebe; Ali, nisu mogli i protiv korone i protiv pljačkaša, koji su pozicionirani u menadžmentima zdravstvenih institucija, podređeni “Struci”, koja je u pandemiji vidjela samo jedno - izvrstan način za ekstremno nelegalnu, kriminalnu i veliku zaradu.

13.
Nema dileme, “Struka” je, preko klijentelističkih mreža, uspjela nezakonito počistiti milione, dodatno se obogatiti, narod dodatno osiromašiti, ostaviti bez posla i primanja, dobvesti do egzistencijalnog minimuma, ruba mogućnosti preživljavanja…a potom ga prepustiti virusu i nadama da zaista postoji Imunitet Krda koji bi u nekoj budućnosti uspio zaustaviti koronu, jer Krdo neodgovornih takozvanih političara, preciznije tehnologa pljačke, ima “ekstremno pametnija” posla - ekstremnu otimačinu u  “ekstremnim uslovima”.

13.
Para za pomoć stanovništvu, privredi, ekonomiji… nema, ali za pljačkanje se uvijek ponešto nađe i to je višedecenijski kontinuitet.

14.
Zli Klovnovi, samoproglašena ”Struka”, nastaviće kao i do sada - pljačka po pljačka, dok se na bilo kakvu mogućnost života dostojnog čovjeka u BiH ne stavi mlinski kamen, koji neće biti moguće pomjeriti decenijama.

15.
Mikroni ih dijele od njihovog “svetog” cilja!