понедељак, 27. јул 2020.

Tablica množenja: Kad respiratori utihnu; Čistač Ćulum je idealan SvjedokSaradnik; Kratka “Piromanska”; Lukač, Kundak i Fantomka; Višković uskoro ponovo ispunjava zadatke Vrtnog Patuljka; Gangster Nešić mora pod hitno ponovo Potkovati Tegeltiju; Zbog čega je, 23.07., pukao Dodikov Kazan



Piše: Slobodan Vasković

1.
Još uvijek nije stiglo u RS pedeset preskupo plaćenih respiratora firmi “Medietik”, čiji su vlasnici Vlado i Željko Babić, o čemu sam detaljno izvijestio u tekstu "Kumovski poslovi Dodika i Škrbića: "Medietik" braće Babić i Dodikove savjetnice Trišić-Babić naplatili od Fonda zdravstva 6.722.756 KM za pedeset respiratora, a nisu isporučili nijedan; Tegeltija, Tadićeva, Bajić zaduženi za zataškavanje ove pljačke".

Nije vraćeno ništa od 6,7 miliona KM koliko je, pod visokim pokroviteljstvom Ranka Škrbića, Grobara zdravstva RS, ukradeno i oprano na nabavci fantomskih respiratora.

Da podsjetim, jednu od najvećih pljački u jeku pandemije izvršili su Dejan Kusturić, direktor Fonda zdravstva RS i pomenuti kriminalci Babić, vlasnici firme “Medietik” d.o.o. Iz Banjaluke, koji su, bukvalno, ukrali 6.722. 756 KM, a za taj novac Fond nije dobio ništa.

Fondu nije isporučen nijedan jedini respirator po tom Ugovoru.

Ugovorom, koji su 08.04.2020. godine potpisali Kusturić, direktor FZRS i Željko Babić, suvlasnik firme “Medietik”, precizirano je da će se pedeset respiratora platiti 6.722.756 KM, odnosno 134.455,12 KM po respiratoru.

U Ugovoru se još navodi da će šest miliona KM biti “Medietiku” uplaćeno avansno, a da će ta firma vršiti isporuku u roku, “ne dužem od 24.04.2020.".

Novac jeste uplaćen avansno, prebačen u Švajcarsku, ofšor zonu - grad Cug, podijeljen između pljačkaša, a nijedan od 50 respiratora nije stigao u RS, iako je cijena svakog od njih nevjerovatnih 134.455,12 KM.

Babići su, 19.06., dva mjeseca nakon što su po ugovoru morali isporučiti respiratore, saopštili da se oni nalaze u carinskom terminalu “Gradiška”, što je notorna laž. I da se nalaze ( a ne nalaze) Babići bi morali vratiti novac, jer su prekršili vrijeme isporuke.

Sada je već 27.07., a od respiratora ni ventilatora.

Pomenutih 6,7 miliona KM samo je dio od ogromne sume ukradene preko “Medietika”: Zvanični podaci, koje je objavio Fond, upoređeni sa zvaničnim podacima Uprave za indirektno oporezivanje, svjedoče da je preko Vlade Babića&Brace ukradeno, najmanje, 9,38 miliona KM. 


Zelenaš Vlado Babić pokušao je falsifikovati dokumentaciju, što je vrlo lako utvrditi kada bi imao/htio iko to da utvrđuje.

Tužilaštvo BiH to istražuje, ali njihova istraga više djeluje kao razvlačenje “jufki” dok respiratori i svaka priča o njima potpuno ne utihnu.

2.


Prema zvaničnim podacima UIO, sve što je Ristić sa polovnim šatorom uvezao, “vrijedi” 2,1 milion KM; Vrijedilo je i manje, a nakon što sam objavio dokaze o toj prevari, Ristić je nastavio sa “humanitarnim” radom u dubokoj izolaciji. 

“Dobar dečko”, kako je Prevaranta nazvao Milorad Dodik, njegov zaštitnik.

Tužilaštvo BiH istražuje i ovu prevaru, ali i to sporo ide, jer je zaista teško oduzeti 2.100.000 od 4.200.000, pošto je riječ o brojkama sa prevelikim ciframa, a za kriminal tako velikih razmjera naši dragi Tužioci još uvijek nisu edukovani! 

Trenutno savladavaju Tablicu množenja i dijeljenja, a sabiranje i oduzimanje je sljedeća faza.

3.
Nedavno je Darko Ćulum, beskičmenjak i ljigavac bez premca, dao sraman intervju u kojem je istakao kako mu je bilo vrlo “teško” dok je, u dokolici, čistio cipele Draganu Lukaču, šefu Hunte, jer nije imao drugog posla na poziciji direktora Policije. 


Dobro, nije baš da nije ništa radio - potpisivao je, bez pogovora, sve nezakonite akcije koje bi mu naložio Lukač; A bilo ih je i premnogo; Tu su još kontrola kockarnica, prostitucije i ostale sitnice i trivijalnosti. 

Ćulum bi bio odličan SvjedokSaradnik po ovim pitanjima, posebno oko teškog zločina ubistva Davida Dragičevića, onih koji su ga ubili, zataškavanja surove likvidacije…, ali tako je to u BiH - na bitne bezbjednosne pozicije biraju se notorni kriminalci.

4.
Hm; Da li će me Ćulum tužiti zbog napisanog? 

Moguće, ali bolje i to nego da osmišljava akciju paljenja mog automobila, kao što su to, prethodnih dana, činili pojedinci vrlo vrlo bliski Vrhu Režima, preciznije pipak Hobotnice - Istočno Sarajevo!



Automobil im je izmakao u posljednji čas, ali treba da nastave da se trude, kad već toliko vole da pale; Toliko, da mi je žao što imam samo jedan automobil, istina teško polovni! O svemu rečenom biće još detalja. O tom potom!  

5.
Nakon ove male “piromanske” digresije, da se vratimo Čistaču Ćulumu - Konkretne riječi, u pomenutom intervjuu, nije progovorio o nezakonitom prisluškivanju, praćenju i progonu, sem niza nebuloza, a ni u aluziji nije pomeno Neustavni, Nezakoniti “Pravilnik o primjeni telekomunikacionih sistema u istragama krivičnih djela”, na osnovu kojeg su srušena sva ljudska prava građana RS.



Na osnovu pomenutog Pravilnika, koji je potpisao Lukač, i dalje se vrše Neustavne i Nezakonite radnje prisluškivanja i praćenja, s tim da Čistač Lukačevih Cipela nije više direktan izvršilac, kao što je to bio dok se nalazio na funkciji direktora Policije.


Ćulum je, izvan svake razumne sumnje, Idealan SvjedokSaradnik!

6.
Objavljivanje Nezakonitog i Neustavnog Pravilnika baš je iznerviralo Lukača; I teško ga pogodilo. Toliko je bio ubijeđen da iz njegovog kabineta ništa ne može da “procuri”; Iako teče!


Bilo bi zaista zanimljivo pogledati liste zaposlenih na održavanju Centra za obuku pripadnika MUP RS u Zalužanima; Među njima bi se vrlo lako pronašao veliki broj onih koji su, zajedno sa Lukačem, tokom poratnih godina, sa fantomkama na glavama, “operisali” na Plavom putu!

Lukač se već tada štitio od korone, Istina, fantomkom, ali teška su vremena bila; Hirurških, a ni pamučnih niti jednokratnih maski ni za lijeka.

“Hirurzi” sa Plavog puta trenutno duže trimere za šišanje trave i ostala oruđa za održavanje, sa naglaskom na Krampove, što je Lukačev zaštitni znak.

Da ne bude nikakve dileme - trimere, u svakom trenutku, mogu zamijeniti nečim ubojitijim; Ako to Lukač naredi. Zato i jesu na “održavanju”!

Što se tiče Lukačevog Neustavnog i nezakonitog Pravilnika, možda čak i Tužilaštvo BiH, koje istražuje i nezakonito prisluškivanje koje je priznao Dodik, 20.05.o.g., shvati, jer je mnogo jednostavnije od tablice množenja i dijeljenja.


Posebno se to odnosi na član 2. tog antiustavnog akta u kojem se navodi 
“podaci i informacije prikupljeni korišćenjem telekomunikacionih sistema isključivo koriste za operativne policijske potrebe i ne mogu se kao takvi koristiti kao dokazni materijal u krivičnom postupku, kao ni u disciplinskom postupku koji se vodi protiv radnika MUP RS”!

Jasno je da nemogućnost korištenja tih podataka kao dokaznog materijala u krivičnom postupklu svjedoči o njegovoj nezakonitosti, ali i namjeri da se do tih podataka dođe kako bi se (zlo)upotrijebili protiv Meta Režima. Mogućnosti zloupotreba su neograničene i mnogobrojne!

Jasno je i da je član 2. Direktna optužnica protiv Lukača koju je svojeručno potpisao, ali trebalo bi neko i da je iz Tužilaštva BiH svojeručno napiše. A tu su u Tužilaštvu BiH na vrlo skliskom terenu. Osim Brojki, ne idu im ni Slova!


Član 2. precizno pojašnjava i zbog čega je Lukač - Kramp, a na osnovu njega se može definitivno dokazati da umjesto glave koristi Kundak. I fantomku na njemu.

7.
Pročitah da se takozvani premijer Radovan Kilavi Višković oporavio od korone i bi mi milo.


Još su naveli da se uskoro vraća na posao. Koji posao? Do sada je radio kao Vrtni Patuljak, Čiviluk za Dodikove sakoe, Besciljno, potpuno besposlen, lutao hodnicima zgrade Vlade RS; Potpisao kriminalni ugovor o pljački preko polovnog, ali “letećeg”, šatora… I to je to.

Pozicija Vrtnog Patuljka je idealna za njega, ali sa nje ne može za sebe, ispod virusa, uzeti baš ništa; Toliko ga ne cijene. A nije lako na ovim teškim vremenima preživjeti samo sa premijerskom platom.

Možda da počne statirati pred vratima Nenada Nešića, poznatog gangstera novije generacije iz Dodikovih Fabrika Hohštapleran (izbačen za tršište Istočnog Sarajeva); Koje su na tržište  izbacile i marke “Bobi United Tribuns Stanarević”, “Goran Osnovac Selak”..., dok je za ljepši pol ponuđena verzija “Marina Falsifikovana Markica Selak”, koja joj donosi 400.000 KM i to mjesečno!

Otkako je Ćulum imenovan za direktora Sipe, jedno mjesto pred Gangsterovim vratima je upražnjeno - Višković i Ćulum sličnih su gabarita, pa bi se Vrtni idealno uklopio.

Kad smo već kod Gangstera i njega istražuje Tužiulaštvo BiH, kao i dobar dio familije mu. Prema posljednjim informacijama, djeluje da rade nešto.   


Nešić mora pod hitno ponovo Potkovati Milana Tegeltiju da odgalopira do istražitelja, kako se ne bi desilo da ćorava koka konačno nađe jedno zrno; Bio bi to šok za sve u BiH!

8.
I za kraj, riječ dvije o Miloradu Dodiku; Opet su ga Ruski prijatelji prejako navili, te se sve brže i sumanutije vrti i prejako udara o zidove izbacujući sve rigidnije i suludije “planove” i “akcije”, koje nemaju ni početak ni kraj; Posebno ne bilo kakvog smisla; Jedini cilj im je razvaljivanje pokušaja rješavanja političkih problema na kojima radi zvanični Beograd. I koji nikako ne korespondiraju sa planovima i interesima Dodikovih Ruskih prijatelja koji se, istini za volju, ponašaju kao njegovi vlasnici.


Upravo zbog toga, u Destileriji u Bakincima, 23.07., Kazan se, od težine razgovora, koji je, u par navrata, probio i “zvučni zid”, doslovno raspao; Ali, Dodik je nastavio; Nema kud, jer je poodavno skuvan u ruskom kazanu; Istina, još uvijek ima kartu u jednom smjeru - Sankt Peterburg.

Cccc, šta li će biti sa one dvije velike, ogromne stambeno-poslovne lamele u izgradnji u jednoj susjednoj državi?!