понедељак, 20. јул 2020.

Slike sa "Ruskih Ulica"; Poneka prijetnja iz RS ministru iz Vlade Srbije i uzgredna promjena registarskih tablica

Milorad Dodik, Bojan Stojković i Igor Bilbija
piše: Slobodan Vasković

1.
Zanimljiva je izjava Milorada Dodika oko fotografisanja sa šefovima kriminalne organizacije "Srbska čast", paravojne proruske organizacije, koja je podržala nasilne upade u Narodnu skupštinu Srbije, u kojoj je ustvrdio da se sa njima slikao slučajno "na ulici" i da "nema ništa sa tim destruktivcima".

Dodik prelako zaboravlja.

2.
Treba odvojiti plaćene nasilnike, koji su silom pokušali upasti u parlament Srbije, 10.07.o.g., što je dovelo do nasilja, od protesta mirnih građana, koji su tih nekoliko dana bili pred Narodnom skupštinom Srbije, jer su im ciljevi bili dijametralno različiti, kao što treba naglasiti da je bilo vrlo brutalnih scena policijskog nasilja, koje se ničim ne može opravdati.


3.
Treba naglasiti da nije samo Dodik, od visokih funkcionera RS, imao tu čast da se fotografiše sa megasteroidnim nasilnicima iz "Srbske časti", koji su, tokom protesta u Beogradu, otvoreno podržali huligane što su pokušali upasti u parlament Srbije, već i dobar dio njegove "ergele".

4.
"Zaboravni" Dodik se fotografisao u januaru 2016., na prijemu za Dan Republike, upriličenom u zgradi Vlade RS, sa Bojanom Stojkovićem i Igorom Bilbijom, šefovima kriminalne "Srbske časti" u Srbiji i RS.


5.
Dodik je za "Politiku" izjavio da se sa njima slučajno slikao "na ulici"; Nije puno pogriješio - dok je bio predsjednik RS, kabinet mu je i ličio na ulicu - nema tog "uličara" koji ga nije posjetio i dogovorio ili bar predložio neku "kombinaciju".

6.
Na prijemu se sa Stojkovićem zagrlio i Dragan Lukač, šef Hunte, koja hapsi i veže osobe kada pređu "na crveno", dok bezrezervno štiti ubice, njihove pomagače i saučesnike.

7.
Kad smo već kod Lukača, mala digresija: Hunta je promijenila registarski broj tablica na kombiju u kojem se nalazi ilegalna oprema za prisluškivanje. 


Nije više J 19 A 079, već je "taze" broj K  81 A 4... Pa obratite pažnju, jer je Lukač nastavio sa ilegalnim i nezamkonitim prisluškivanjem, praćenjem i progonom građana..

8.
Fotografija, koja slijedi iz serijala “Zagrljeni”, pokazuje čvrsto spojene Lukača i Stojkovića.


Zagrljena vojska - sastavljena od kriminalaca/"humanitaraca", političara i šefa takozvanih policajaca, svjedoči da je zlo već pripremljeno i da će i da dejstvuje. 

9.
Fotografija iz Prijedora svjedoči da uošte nije mali broj pripadnika "Srbske časti" u RS, te da Dodik i Lukač trebaju naći malo više prostora i vremena da se zagrle i fotografišu sa svakim od njih.
pripadnici "Srbske časti" u Prijedoru
10.
Nakon ovih fotografija, koje bi danas Dodik, a i Lukač, najrađe pocijepali na ulici, bilo je za očekivati da se u cijelu priču ubaci Dodikov rektalni alpinista "Nenad Crveni Kombi" Stevandić.

11.
Stevandić je ubijeđen da uz pomoć Rusije može da se dokopa Dodikovih funkcija i na tome radi intenzivno već četiri godine.

12.
"Crveni Kombi" jedan je od važnijih ruskih sabotera u BiH, a zadatak mu je i da na vrijeme dojavi Dodikove namjere; Sa njim se računa kao na "rusku alternativu" ukoliko Dodik ne bude mogao iznijeti sve postavljene mu zadatke u Kremlju; A ne djeluje baš da mu ide od ruke, što će vrlo brzo pokazati vrijeme koje dolazi.

13.
I Stvenadić "ruski voz" hvata" 2016. godine, 16.03., kada se sastaje sa Valerijem Kaljakinom, predsjednikom Međunarodnog saveza "Nasljednici pobjede".


Stevandić, koji će prije ili kasnije morati odgovarati za zločine koje je počinio, sa Kaljakinom je dogovarao buduće "zajedničke aktivnosti".

14.
Za Kaljakina se tvrdi da je jedna od osoba zaduženih za formiranje paravojnih proruskih jedinica na teritoriji zemalja gdje Rusija želi da utiče i silom, a ne samo milom, tako da je njegov susret sa Stevandićem sasvim logičan; "Crveni Kombi" je i sam, tokom proteklog rata, bio pripadnik paravojne formacije u Banjaluci (SOS), koja je ubijala i progonila Bošnjake, Hrvate, ali i Srbe.

15.
Na sastanku sa Kaljakinom bio je i Duško Vukotić, predsjednik "Veterana", blizak Stevandiću, a djelimično i poznat po tome što voli da drži javne lekcije, koje se mogu okarakterisati i kao prijetnja, srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu; Sve je to, valjda u sklopu specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske, odnosno načina na koji ih vide Dodikove ulizice.



16.
Nije mi poznato koliko su Vukotićeve prijetnje uticale na Vulina, a nije me ni briga, tek vrlo je neprimjereno da Dodikovi poltroni prijete ministru odbrane Srbije (bilo kojem ministru bilo koje države), ko god on bio.

17.
Zajedničke slike Kaljakina i Stevandića, te Kaljakina, Vukotića i predstavnika kriminalne "Srbske časti" vrlo jasno svjedoče o podzemnim vezama koje su, izvan svake razumne sumnje, korištene i tokom napada na zgradu parlamenta Srbije; Opet naglašavam da je nužno napraviti razliku između onih koji su mirno protestvovali zbog najavljenih drakonskih antikorona mjera i grupa huligana što su pokušali da upadnu u parlament.


18.
Zvanični Kremlj je demantovao da Rusija stoji iza napada na parlament Srbije; Nezvanično, Rusija je duboko upetljana u njih.


19.
Vratimo se "uličnim" fotografijama; Nakon uspješnog sastanka sa Kaljakinom, Stevandić u Narodnu Skupštinu RS dovodi pripadnike kriminalne "Srbske časti", među kojima su Igor Bilbija, šef te paravojne strukture za RS i Bojan Stojaković, šef "Srbske časti" u Srbiji.

Bilbija je višestruko presuđivan kriminalac. I zato i jeste zaslužio da sjedi u prvom redu u Narodnoj skupštini RS. Desilo se to krajem 2016. godine, a u Narodnu skupštinu RS ih je pozvao Nenad Stevandić, koji je, kojeg li užasa, potpredsjednik tog razrušenog doma. 

Bilbija i Bojan Stojković u parlamentu RS
20.
Devetog januara 2018. godine, Bilbija i njegova “Srbska čast” marširali su ulicama Banjaluke, u društvu Radovana Grajića, pomoćnika ministra za izbjegla i raseljena lica.
U društvu sa pomoćnikom ministra Grajićem
Nakon marša, predahnuli su u jednom banjalučkom kafiću, u maskirnim uniformama.


21.
Zagrljaji od prije četiri i devetojanuarska marširanja od prije dvije godine, poprimaju vrlo vrlo ozbiljne konotacije; A tek će da se trese, jer je Rusija pokrenula sve svoje pacove, posebno glodare poput Stevandića, da krenu u izazivanje što dublje krize u Regionu! 

Korona je bezazlena prema onom što slijedi!